Închide meniul

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi

Viviana Moraru Publicat: 31 iulie 2024, 23:50

Reclamă
Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi

Team România la Jocurile Olimpice 2024 - ziua 5

David Popovici şi Bernadette Szocs/ Colaj Profimedia

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Acesta este programul sportivilor români, din a cincea zi a competiţiei din Paris. David Popovici va lupta pentru o nouă medalie, după calificarea în finala de la 100 m liber. Bernadette Szocs ţinteşte calificarea în sferturi, pe tabloul de simplu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Programul sportivilor români

Update 23.50: David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de bronz în proba de 100 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Pentru Popovici este a doua medalie la Paris, după aurul de la 200 m liber. La ediţia trecută a JO, Tokyo 2020, el a ocupat locul 7 în finala de 100 m liber. Popovici a înregistrat timpul 47.49. Medalia de aur a fost câştigată de chinezul Pan Zhanle, cu timpul 46.40, nou record mondial. Pe a doua treaptă a podiumului urcă australianul Kule Chalmers, cu timpul 47.48.

Update 16:39: Bernadette Szocs a fost eliminată în optimile de finală de Sofia Polcanova, în proba de simplu feminin la tenis de masă! Jucătoarea din Austria s-a impus cu 4-0 la seturi (12-10, 11-4, 13-11, 11-9).

Update 15:45: Mădălina Amăistroaie s-a calificat în optimi, după ce a învins-o cu scorul de 7-3, la general, pe Chiara Rebagliati.

Reclamă
Reclamă 4

Update 15:10: Mădălina Amăistroaie s-a calificat în turul doi, la tir cu arcul. Amăistroaie a învins-o în faza eliminatorie 1/32 pe sportiva israeliană Mikaella Moshe, cu 7-1.

Update 14:00: Felix Duchampt s-a clasat pe locul 50 în competiţia de triatlon de la Jocurile Olimpice. Duchampt a înregistrat timpul total 1:56:00. Medalia de aur i-a revenit britanicului Alex Yee (1:43:33), pe locul doi s-a clasat neo-zeelandezul Hayden Wilde (1:43:39), iar pe trei francezul Leo Bergere (1:43:43).

Update 13:26: Alex Creț a pierdut în optimile probei de Judo (90kg), în fața brazilianului Macedo! Românul mai are însă o șansă, în recalificări.

Reclamă

Update 13:21: Echipajul de patru vâsle feminin format din Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău şi Andrada Moroşanu s-a clasat, miercuri, pe primul loc în finala B a competiţiei olimpice de canotaj de la Paris. Româncele au încheiat astfel concursul pe locul 7.

Update 13:10: Echipajul de patru vâsle masculin al României, format din Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, s-a clasat, miercuri, pe poziţia a treia în finala B din cadrul competiţiei olimpice de canotaj de la Paris, astfel că au încheiat concursul pe locul 9.

Update 12:53: Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen s-au calificat în finală la dublu vâsle categorie uşoară cu timpul cel mai bun al semifinalelor. Cele două românce au concurat în semifinala a doua, pe care au câştigat-o cu timpul 6:56.65, cel mai bun al semifinalelor. Ele vor concura în finală cu echipaje din Marea Britanie, Noua Zeelandă, SUA, România, Grecia şi Irlanda.

Update 12:20: Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-au calificat în finală la dublu rame feminin. Cele două românce au obţinut timpul 7:14.53, al doilea al semifinalei în care au concurat.

Update 12:00: Florin Lehaci şi Florin Arteni s-au calificat în finală la dublu rame! Cei doi români au concurat în semifinala a doua, pe care au câştigat-o cu timpul 6:29.86. Ei au obţinut cel mai bun timp din cele două semifinale ale probei.

Update 11:40: Alex Creț s-a calificat în turul doi de la judo, învingându-l pe Krisztian Toth cu 10-0.

Sportivul român care va participa primul în ziua a cincea de la Jocurile Olimpice este Alex Creţ. Acesta se va duela cu maghiarul Krisztian Toth, în primul tur la judo, categoria 90 kg.

Ulterior, de la 11:34, va intra în scenă şi canotajul. Echipa de dublu rame masculin, formată din Florin Arteni şi Florin Lehaci, vor lua startul în a doua semifinală a probei.

De la 11:45, Felix Duchampt va lua startul în proba de triatlon, probă care a fost amânată pentru ziua de miercuri, din cauza poluării Senei.

De la ora 11:54, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel vor evolua în semifinalele probei de dublu rame feminin, iar de la 12:34, tot în semifinale, vor evolua şi Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categoria uşoară.

De la ora 13:02, în finala B de la patru vâsle masculin, vor lua startul românii Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu şi Ioan Prundeanu. Tot în finala B, de la ora 13:14, va lua startul şi echipajul de patru vâsle feminin, format din Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş.

De la ora 14:57, la tir cu arcul, Mădălina Amăistroaie se va duela cu Mikaella Moshe, în primul tur.

Bernadette Szocs va lupta pentru calificarea în sferturile probei de simplu de la tenis de masă. „Bernie” se va duela cu Sofia Polcanova, de la ora 16:00.

Ziua va fi încheiată cu finala lui David Popovici, de la 100 m liber, care se va desfăşura de la ora 23:39. Românul s-a calificat cu al cincilea timp în finală.

Programul sportivilor români, în ziua a cincea de la Jocurile Olimpice:

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:20

LIVE TEXTAUR pentru România la Jocurile Olimpice! Performanţă uriaşă pentru Andrei Cornea şi Marian Enache!

12:03

Pan Zhanle, reacţie imediată după scandalul de dopaj din jurul echipei Chinei: „Din mai până în iulie am avut 21 de teste”

11:31

Cum a reacţionat Gigi Becali după ce a aflat că Mircea Lucescu e în pole-position pentru preluarea naţionalei! Sfat pentru FRF

11:13

„Ziceai că e Maradona, era peste tot!” Gigi Becali, impresionat de un jucător, după ce FCSB a învins-o pe Maccabi

11:08

Scandal uriaş după cursa de 100 de metri liber la care David Popovici a luat bronz: „E un trişor. Nu e real ce s-a întâmplat”

11:00

LIVE TEXTTeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 6 | Emoţii uriaşe în finalele la canotaj şi gimnastică la Paris

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 4 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 5 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac 6 Oțelul Galați a transferat un fost jucător de la FCSB! Lovitura reușită de Dorinel Munteanu
Citește și