Închide meniul

Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024! Bilanţul românilor, peste aşteptări

Viviana Moraru Publicat: 11 august 2024, 13:01

Reclamă
Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024! Bilanţul românilor, peste aşteptări

Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024

Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024/ Profimedia

Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024. Ultimele sportive care au participat la competiţia de la Paris au fost Delvine Melingor, care s-a clasat pe locul şapte la maraton, şi Joan Chelimo Melly, care a abandonat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În total, Team Romania a obţinut nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, un bilanţ peste precedentele două ediţii de Jocuri, de la Tokyo şi Rio de Janeiro, unde românii au câştigat câte patru medalii. Totodată, rezultatele sunt peste aşteptările oficialilor, care îşi propuseseră, la începutul Jocurilor, ca românii să câştige între 6 şi 8 medalii.

Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la Jocurile Olimpice 2024

Team Romania a câştigat trei medalii de aur. David Popovici, la 200 m liber, Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin şi echipajul de 8+1 feminin, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Petreanu, au câştigat medalia de aur.

Medaliile de argint au fost câştigate de Mihaela Cambei, la haltere, categoria 49 kg, de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame feminin, şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categoria uşoară.

Medaliile de bronz au fost câştigate de David Popovici, la 100 m liber, şi de Ana Bărbosu, la sol. Gimnasta a cucerit bronzul, după apelul câştigat la TAS.

Reclamă
Reclamă 4

Festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice se va desfăşura astăzi, de la ora 22:00, pe Stade de France. Mihaela Cambei va purta drapelul României la închiderea competiţiei, după ce la festivitatea de deschidere, drapelul a fost purtat de soţii Cozmiuc.

Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz

S-a aflat unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz, cucerită în urma unui proces la TAS. Gimnasta din România a urcat pe locul trei în proba de la sol, după ce contestaţia americancei Jordan Chiles, care iniţial cucerise bronzul, a fost anulată.

Ana Bărbosu a revenit în ţară, alături de delegaţia României, după ce şi-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice. Aceasta a aflat că a cucerit medalia de bronz, însă nu se va întoarce la Paris pentru a-i fi înmânată.

Reclamă

Concret, Ana Bărbosu ar urma să primească medalia de bronz într-o ceremonie care se va desfăşura la Lausanne, acolo unde este şi sediul TAS.

Judecătorii TAS au fost cei care au făcut dreptate pentru româncă şi i-au oferit acesteia medalia de bronz, într-o situaţie fără precedent la o ediţie de Jocuri Olimpice de vară.

Românca a avut punctajul de 13.700, la egalitate cu Sabrina Voinea, dar diferenţa s-a făcut la execuţie, deşi Voinea avea o dificultate mai mare. Jordan Chiles a fost „retrogradată” pe locul cinci, cu 13.666, după ce iniţial, în urma unei contestaţii, aceasta cucerise medalia de bronz.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:47

Ce cotă are FCSB înaintea returului cu Sparta Praga! Campioana României luptă pentru play-off-ul Champions League

15:34

Horaţiu Moldovan, titular în amicalul de lux al lui Atletico Madrid! Surpriză uriaşă pentru meciul cu Juventus

15:21

„Am planul făcut” Antrenorul Spartei Praga, anunţ clar înaintea returului cu FCSB! Şi-a făcut strategia pentru meciul din Ghencea

15:05

Scandal după proba feminină de maraton! Câștigătoarea este acuzată că și-a împins o adversară înainte de final

14:34

Mihai Stoica, impresionat de rivala Dinamo! Ce echipe vede în lupta pentru play-off: „Ele şi-au depus candidatura!”

14:31

CFR Cluj – Unirea Slobozia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Dan Petrescu caută a doua victorie din Liga 1. Echipele probabile

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și