Închide meniul

Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 3 august 2024, 9:52

Reclamă
Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024

Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024

Teddy Riner a intrat în istorie - Getty Images

Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024. Prin victoria prin ippon în finala cu sud-coreeanul Minjong Kim, judoka Teddy Riner a cucerit al treilea său titlu olimpic individual la categoria +100 kg, devenind şi mai mult o legendă în sportul său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu misiunea de a reveni în vârful olimpismului la opt ani după ultimul său titlu (în 2016, la Rio), Teddy Riner, în vârstă de 35 de ani, a cucerit, vineri, al patrulea titlu olimpic, al treilea ca individual.

Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024

În finală, francezul l-a dominat pe sud-coreeanul Minjong Kim graţie unui ippon spectaculos cu 16 secunde înainte de finalul meciului.

Portdrapel al echipei Franţei la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016 şi ultimul purtător de torţă alături de Marie-José Pérec la ceremonia de deschidere a acestor Jocuri la Paris în urmă cu o săptămână, Riner şi-a asumt statutul de lider al echipei olimpice franceze şi a reuşit să devină din nou campion, pe teren propriu.

Riner devine cel mai medaliat luptător din istoria judo-ului olimpic, cu şase distincţii, la cinci ediţii din 2008 încoace. El a câştigat aurul pe echipe în urmă cu trei ani, pe lângă cele cinci medalii individuale, inclusiv bronz în 2008 şi 2021, precum şi titluri în 2012, 2016 şi acum 2024.

Reclamă
Reclamă 4

De asemenea, el a devenit prima persoană care a completat hat-trick-ul olimpic la categoria regină, adică la +100 kg.

Înainte de el, doar japonezul Tadahiro Nomura, la categoria uşoară, reuşise această performanţă (1996, 2000, 2004).

Reclamă

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:59

„E idolul tuturor, persoana ideală!” Gică Hagi, încântat că Mircea Lucescu va fi selecţionerul României: „Alegerea perfectă!”

23:40

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice. Americanca a intrat în istorie

23:38

„Îmi e frică să nu greşesc!” Gabi Iancu, reacţie incredibilă când a fost întrebat despre decizia lui Hagi de a refuza naţionala

23:26

Lorenzo Musetti a cucerit medalia de bronz la simplu, la Jocurile Olimpice 2024

23:20

România – Italia 7-18. Tricolorii nu au făcut faţă vicecampioanei mondiale. Ultimul meci va fi cu Muntenegru

23:16

Julien Alfred a cucerit aurul la 100 m. Moment istoric la Jocurile Olimpice. Victorie în faţa favoritei Sha’Carri Richardson

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 4 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 5 Andrei Nicolescu a anunţat noi transferuri la Dinamo! Ce i-a transmis Mircea Lucescu: „M-a încântat” 6 Zeljko Kopic, după Dinamo – Gloria Buzău 4-1: „M-am temut”! Avertisment pentru jucători: „Trebuie să lucrăm la asta”
Citește și