Închide meniul

Turcul Yusuf Dikec a explicat ce simţea când a oferit imaginile virale la Jocurile Olimpice: „În mine se dezlănţuiau furtuni”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 9 august 2024, 18:04

Reclamă
Turcul Yusuf Dikec a explicat ce simţea când a oferit imaginile virale la Jocurile Olimpice: „În mine se dezlănţuiau furtuni

Turcul Yusuf Dikec a explicat ce simţea când a oferit imaginile virale la Jocurile Olimpice

Profimedia

Turcul Yusuf Dikec a explicat ce simţea când a oferit imaginile virale la Jocurile Olimpice. Trăgătorul turc Yusuf Dikec, care a devenit viral datorită atitudinii sale aparent nonşalante în momentul concursului la Jocurile Olimpice de la Paris, a declarat că de fapt în interiorul său „se dezlănţuiau furtuni”. Dikec a câştigat argintul olimpic în proba de pistol cu aer comprimat 10 m mixt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Postura sa nonşalantă, cu mâna cu care nu trăgea băgată în buzunar, a stârnit o avalanşă de meme-uri şi a câştigat o legiune de fani online – precum şi un omagiu din partea marelui săritor cu prăjina Mondo Duplantis şi un dialog cu Elon Musk, relatează Reuters.

Turcul Yusuf Dikec a explicat ce simţea când a oferit imaginile virale la Jocurile Olimpice

El a evitat echipamentul de înaltă tehnologie al adversarilor săi, optând pentru un simplu dop galben pentru urechi şi ochelari obişnuiţi, în timp ce el şi Şevval Ilayda Tarhan şi-au asigurat clasarea pe podium.

„În acel moment, toată lumea spune că păream foarte calm, dar, de fapt, în mine se dezlănţuiau furtuni„, a declarat Dikec, un fost ofiţer al Jandarmeriei turce. „Cred că postura mea de tragere a reprezentat foarte bine spiritul olimpic: fair-play-ul, simplitatea, claritatea şi naturaleţea. De aceea a primit atât de multă atenţie”.

Faima lui Dikec a fost amplificată şi mai mult de interacţiunile sale cu Elon Musk pe platforma de social media X.

Reclamă
Reclamă 4

Distribuind o fotografie de la Jocurile Olimpice, Dikec a comentat: „Bună Elon, crezi că viitorii roboţi pot câştiga medalii la Jocurile Olimpice cu mâinile în buzunar? Ce-ar fi să discutăm despre asta în Istanbul, capitala culturală care uneşte continentele? @elonmusk”.

Musk a răspuns: „Roboţii vor lovi centrul ţintei de fiecare dată”.

Săritorul cu prăjina suedez Duplantis a imitat postura distinctivă de tragere a lui Dikec după propria sa victorie, când a doborât recordul mondial. „Este plăcut să vezi că oamenii cu suflet bun se simt aproape unii de alţii„, a spus Dikec.

Reclamă

În ceea ce priveşte obiectivele sale profesionale, Dikec a declarat cu încredere: „Eu şi partenera mea vom obţine aurul la Jocurile de la Los Angeles 2028”.

El a declarat că i-a spus medaliatului cu aur, sârbul Damir Mikec: „Ţi-am împrumutat medalia de aur doar până în 2028”.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:14

Alexandru Mitriţă, răspuns pentru contestatari: „Eu am spus că suntem obosiţi mental! A venit şi această nenorocire”

20:46

Cătălin Chirilă, mesaj emoţionant după ce a ratat finala dramatic Jocurile Olimpice: „Dacă vreau să uit aceste moment? Nu!”

20:45

Sepsi – Universitatea Craiova 1-2. Mitriţă, prestaţie de excepţie şi două goluri fabuloase. Oltenii, primii în clasament

20:28

Valentin Mihăilă a obținut un penalty în Parma – Palermo, iar Dennis Man l-a ratat! Mircea Lucescu a fost martor

20:15

LIVE VIDEOFamalicao – Benfica e ACUM, live în AntenaPLAY. Ploaie de goluri în Estoril – Santa Clara. Programul de duminică

19:50

Clasamentul final pe medalii de la Jocurile Olimpice 2024! SUA, pe primul loc. România a terminat pe locul 23

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și