Închide meniul

Un judoka algerian a ratat greutatea la 73 kg pentru a nu înfrunta un sportiv israelian! El a fost descalificat

Publicat: 29 iulie 2024, 10:07

Reclamă
Un judoka algerian a ratat greutatea la 73 kg pentru a nu înfrunta un sportiv israelian! El a fost descalificat

Un judoka algerian a ratat greutatea la 73 kg pentru a nu înfrunta un sportiv israelian! El a fost descalificat

Messaoud Redouane Dris, într-o luptă cu un sportiv francez / Profimedia Images

Un judoka algerian, Messaoud Redouane Dris, care urma să-l înfrunte luni pe israelianul Tohar Butbul la Jocurile Olimpice de la Paris, a ratat greutatea la 73 kg pentru a nu înfrunta un sportiv israelian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messaoud Redouane Dris a fost eliminat de la tragerea la sorţi pentru depăşirea limitei de greutate la categoria sa -73 kg, potrivit organizatorilor şi Federaţiei Internaţionale de Judo, relatează RMC.

Un judoka algerian a ratat greutatea la 73 kg pentru a nu înfrunta un sportiv israelian! El a fost descalificat

Messaoud Redouane Dris a cântărit duminică 73,4 kg, potrivit unui document al organizatorilor Jocurilor Olimpice. Numele său apare tăiat de la tragerea la sorţi pe site-ul federaţiei internaţionale, în ciuda faptului că judoka fac în general toate eforturile pentru a se înscrie în categoria lor de greutate, relatează news.ro.

Adversarul lui Tovar s-a retras din competiţie”, a declarat Comitetul Olimpic Israelian. ”Delegaţia israeliană va continua să concureze ţinând cont de valorile olimpice. Credem că acest tip de comportament nu îşi are locul în lumea sportului”, a precizat aceasta.

În 2021, algerianul Fethi Nourine s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a evita confruntarea cu acelaşi adversar israelian. El a fost ulterior suspendat de federaţie. Nourine s-a retras din acest motiv şi de la Campionatele Mondiale de la Tokyo din 2019.

Reclamă
Reclamă 4

În trecut, mai mulţi judoka iranieni au decis, de asemenea, să boicoteze competiţiile într-o situaţie similară. Contactat de AFP, Comitetul Olimpic Algerian a preferat ”să nu comenteze pentru moment”.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:00

Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci a obţinut locul 4 în seria 1 şi va evolua în recalificări

12:57

LIVE TEXTTeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 3. David Popovici luptă pentru medalia de aur. Jaqueline Cristian, duel cu Kerber!

12:50

Ovidiu Ionescu, eliminat din competiţia de simplu masculin, la Jocurile Olimpice! Românul, învins de croatul Andrej Gacina

12:41

Echipajul de patru vâsle masculin a obţinut locul 5 în calificări şi a ratat finala A de la Jocurile Olimpice

12:05

Edi Iordănescu a răbufnit la adresa contestatarilor: „Pe mulţi, succesul României i-a iritat”. Clarificările fostului selecţioner

11:47

Veste uriaşă pentru FCSB, înaintea meciului cu Maccabi Tel Aviv (miercuri, ora 21:00, Antena 1 şi AntenaPLAY)

1 VIDEOIsack Hadjar a câştigat cursa principală de Formula 2 din Belgia, LIVE în AntenaPLAY 2 VIDEOCallum Voisin a câştigat cursa principală din Formula 3, LIVE în AntenaPLAY! Prema Racing a cucerit titlul la constructori 3 UPDATEŞoc total! George Russell a fost descalificat la Marele Premiu al Belgiei. Hamilton, învingător 4 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 2. Bernie Szocs, victorie de senzaţie. David Popovici, în finală la 200 m liber 5 FotoFiica lui Cristi Săpunaru a împlinit 19 ani! Căpitanul Rapidului, mesaj plin de emoţie pentru Alessia Săpunaru: „Asta să ştii!” 6 David Popovici s-a calificat în finala la 200 de metri liber, cu cel mai bun timp. Românul, favorit la medalia de aur
Citește și