Închide meniul

Veste uriaşă pentru Simona Halep! Anunţul primit cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Alex Masgras Publicat: 13 mai 2024, 20:17

Reclamă
Veste uriaşă pentru Simona Halep! Anunţul primit cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Veste uriaşă pentru Simona Halep! Anunţul primit cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Simona Halep, după un meci al României, la Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup) / Profimedia

Veste uriaşă primită de Simona Halep, cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Românca se pregăteşte pentru revenirea pe zgură, tot în capitala Franţei, dar la turneul WTA 125 Trophee Clarins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până atunci, fostul număr 1 mondial a primit o veste uriaşă. Simona Halep şi Irina Begu au primit o derogare din partea Comitetului Olimpic ITF.

Veste uriaşă pentru Simona Halep! Anunţul primit cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Concret, acest comitet a acceptat dosarele celor două jucătoare, care au cerut o derogare, după ce nu au reuşit să evolueze pentru România la Billie Jean King Cup. Simona Halep nu a putut participa din cauza scandalului de dopaj, în timp ce Irina Begu a fost accidentată mai bine de şapte luni. Astfel, ele au trecut peste regula care spune că jucătoarele trebuie să evolueze de cel puţin două ori în Billie Jean King Cup, în ultimii doi ani.

„Comitetul a decis că sunt suficiente motive pentru ca aceste două cereri și, implicit, ca aceste două jucătoare să fie eligibile pentru România la turneul de tenis din cadrul JO Paris 2024. Asta dacă întrunesc toate celelalte criterii de calificare în luna iunie”, a anunţat Comitetul Olimpic ITF.

Prezenţa Simonei Halep la Jocurile Olimpice nu este însă asigurată nici după această decizie. Dubla câştigătoare de Grand Slam nu se află însă în top 400 WTA, acesta fiind singurul criteriu pe care nu îl îndeplineşte.

Reclamă
Reclamă 4

George Cosac: „Îndeplineşte toate celelalte condiţii”

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, are încredere că cei care se ocupă de acordarea wildcard-urilor vor fi mai îngăduitori. Chiar şi în acest caz, el nu scoate din calcul o revenire a Simonei Halep în top 400 WTA în perioada următoare, chiar dacă se află pe locul 1149:

„Noi am sperat că, ea fiind suspendată o perioadă mai lungă decât pedeapsa de la TAS, în care ea ar fi putut să joace, să obțină această derogare și în cazul clasamentului. Încă sperăm să se analizeze și să se ajungă la o concluzie favorabilă. Comitetul Olimpic ITF nu a făcut derogare decât la prezențele din Billie Jean King Cup.

Mizam pe ideea că Simona nu a putut să-și apere punctele câștigate. S-ar putea ca pe parte strict de regulament să nu se poată, dar când vor acorda wildcard-urile, să fie mai îngăduitori. Îndeplinește toate celelalte condiții.

Reclamă

(n.r. – dar ea poate urca, cu victorii, până pe locul 400 mondial) Da, poate ajunge și așa. Se urcă foarte repede cu două-trei turnee câștigate. Dacă nu, rămâne varianta unei invitații”, a declarat George Cosac, pentru iamsport.ro.

Ora de start a meciului dintre Simona Halep – McCartney Kessler, de la WTA 125 Trophee Clarins

Simona Halep va juca, pentru prima dată în carieră, cu McCartney Kessler. Cele două se vor întâlni marţi, pe terenul central de la WTA 125 Trophee Clarins.

Partida dintre Simona Halep şi McCartney Kessler va fi a treia de pe Arena Centrală şi va începe în jurul orei 16:00. Înaintea partidei Simonei Halep se vor disputa meciurile Alize Cornet – Starodubtseva și Zakharova – Parry.

În cazul în care va trece de jucătoarea din Statele Unite, Simona Halep va avea o misiune dificilă. Ea o poate întâlni acolo pe câştigătoarea partidei dintre Emma Navarro şi o jucătoare venită din calificări. Emma Navarro, jucătoare care se află pe locul 22 WTA în acest moment, este şi favorita numărul 1 a turneului de la Paris.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:33

David Miculescu, ratare monumentală în FCSB – Oţelul! Atacantul nu a putut înscrie din câţiva metri, cu portarul aflat pe jos!

22:20

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024, cu 3 zile înainte de marea finală

22:10

LIVE TEXTFCSB – Oţelul 0-0. Ratare monumentală a lui David Miculescu! Mai mulţi titulari, menajaţi

22:09

„Sunt cu tot sufletul alături de voi!” Edi Iordănescu, mesaj superb pentru Team Romania în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice!

22:06

Marius Şumudică, variantă „de rezervă” la naţională! Răzvan Burleanu are planul făcut, în cazul unui refuz al lui Gică Hagi

22:05

FotoFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a început! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și