Închide meniul

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, în proba de 500 de metri!

Bogdan Stănescu Publicat: 25 august 2024, 13:28

Reclamă
Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, în proba de 500 de metri!

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe

Cătălin Chirilă, la finalul unei probe / Profimedia Images

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, în proba de 500 de metri! Competiţia are loc în Uzbekistan, la Samarkand.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chirilă a încheiat cursa cu timpul 01:48.456. Românul era campion mondial en-titre în această probă, în care avea şi argintul, obţinut la ediţia din 2022.

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, în proba de 500 de metri!

Medalia de aur a fost obţinută de Serghei Tarnovschi din Republica Moldova, iar pe locul doi s-a clasat cehul Martin Fuksa, relatează news.ro.

Ulterior, Cătălin Chirilă a evoluat şi în finala de la 200 de metri, acolo unde s-a clasat pe locul 8. În finala de la 200 de metri, Cătălin Chirilă a încheiat cursa în 40 de secunde şi 634 de sutimi.

Titlul mondial i-a revenit polonezului Oleksii Koliadych (38.660).

Reclamă
Reclamă

Cătălin Chirilă a ratat surprinzător finala la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce doborâse recordul olimpic în serii. Proba de canoe simplu de la Jocurile Olimpice s-a desfăşurat pe distanţa de 1.000 de metri.

Acum cred că m-aş mai gândi de câteva ori înainte să încep acea cursă din semifinale. Am făcut câteva greşeli tactice şi tehnice. Greşelile tehnice le-au observat chiar şi cei care cunosc destul de puţin canoe. S-a văzut cât de tare m-am împiedicat şi nu a fost normal. Sunt conştient că trebuie să mă pregătesc pentru condiţii mai rele. E primul lucru pe care vreau să-l schimb şi sper ca prin antrenament să reuşesc să fiu mai bun şi pe valuri”, declara Cătălin Chirilă după ce a ratat dramatic finala olimpică. Înaintea competiţiei de la Paris se afla printre favoriţii la cucerirea unei medalii olimpice.

Cu siguranţă mă gândesc la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice”

„Cu siguranţă mă gândesc la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Am tras linie imediat după acea cursă (n.r. – din semifinale). Poate mulţi se aşteptau să fiu şocat după ce s-a întâmplat în semifinale, dar eu am conştientizat imediat, mi-am dat seama că sunt pe locul cinci şi nici nu mai era nevoie să stau să aştept confirmarea pe tabelă. E normal ca după o linie trasă, după o concluzie, să încep cu dreptul şi am făcut asta în următoarea cursă (n.r. – în Finala B pe care a câştigat-o)”, a explicat Chirilă.

Reclamă

Cătălin Chirilă, campion mondial în 2022 şi vicecampion mondial în 2023, s-a clasat pe locul al cincilea în semifinalele probei de canoe simplu masculin pe 1.000 de metri şi a ratat accederea în Finala A (3 min 45 sec 78/100).  Canoistul român stabilise în serii un nou record olimpic, în 3 min 44 sec 75/100, doborât în semifinale de cehul Martin Fuksa (3:44.69), iar apoi în finală (3 min 43 sec 16/100).

Ulterior, Chirilă a câştigat clar Finala B a probei, cu timpul de 3 min 47 sec 48/100, încheind pe locul al nouălea la general. Chirilă (26 ani) se clasase pe locul 11 la Tokyo în această probă, câştigată atunci de Isaquias Queiroz.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, atunci când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri.

 

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:31

Florin Niță semnează cu Damac! Va fi coleg cu Nicolae Stanciu și antrenat de Cosmin Contra

15:57

„Aș minți să spun că mă așteptam” Reacţia lui Ciprian Marica după ce Dinamo a învins-o pe Universitatea Craiova: „E meritul lui”

15:50

LIVE VIDEOMarele Premiu de Formula 1 al Ţărilor de Jos e ACUM, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! Norris l-a depăşit pe Verstappen

15:13

FotoFloyd Mayweather l-a învins pe nepotul lui John Gotti într-un meci demonstrativ. La 47 de ani, a rămas neînvins în carieră

15:11

Un titular de la FCSB va rata meciul cu Hermannstadt! A fost lăsat acasă de oficialii campioanei

14:56

Reacţia grecilor după ce au aflat că Gigi Becali a primit o ofertă de la Panathinaikos pentru Joyskim Dawa!

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 3 VIDEOBenfica – Estrela 1-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Rio Ave 2-0! A fost show pe Dragao 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 6 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling
Citește și