Închide meniul
VIDEO

Adrian Mutu, la ora adevărului înainte de Muntenegru – România! Care e meciul pe care ar vrea să-l rejoace la națională. Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 4 iunie 2022, 13:46

Adrian Mutu, la ora adevărului înainte de Muntenegru – România! Care e meciul pe care ar vrea să-l rejoace la națională. Hai, România! În fiecare zi

Adrian Mutu a vorbit despre perioada în care a jucat la echipa națională

Adi Mutu, în timpul unui meci pe Giulești / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Adrian Mutu, la ora adevărului înainte de Muntenegru – România, din Nations League. Specialistul Antenei 1 a dezvăluit care este meciul pe care ar vrea să-l rejoace la națională, dacă ar avea o „mașină a timpului”. Fostul jucător, în prezent pe banca Rapidului, a vorbit cu emoție în glas despre ce a însemnat naționala pentru el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala României începe, sâmbătă, parcursul în Nations League şi va juca împotriva Muntenegrului, în Grupa B3, în format LIVE TEXT pe www.as.ro, de la ora 21:45.

Adrian Mutu, la ora adevărului înainte de Muntenegru – România

Adrian Mutu a vorbit despre semnificația uriașă pe care a avut-o naționala României în cariera sa de jucător. „Briliantul” este golgheter-ul all-time al „tricolorilor”, cu 35 de goluri, la egalitate cu Gigă Hagi.

Fostul atacant a dezvăluit că, dacă ar putea, ar vrea să rejoace meciul de tristă amintire cu Danemarca, scor 2-2, din 2003, în urma căruia naționala României a ratat dramatic calificarea la Euro 2004.

La partida de la Copenhaga, arbitrul elvețian Urs Meier a prelungit partida cu 5 minute, iar danezii au restabilit egalitatea la ultima fază. Mutu a marcat golul de 1-1 în minutul 61, însă reușita sa n-a contat în contextul calificării.

Reclamă

„Dacă ar fi să enumăr 3 sentimente care m-au încercat atunci când am îmbrăcat prima oară tricoul naționalei, primul ar fi, bineînțeles, un sentiment de fericire, de mândrie. Dar nu cred că e vorba aici de numere, ci de cât de orgolios și onorat eram că am ajuns să îmbrac și eu tricoul echipei naționale.

Când am primit primul tricou al echipei naționale, am simțit emoții foarte puternice. Practic m-am gândit toată săptămâna premergătoare meciului numai la faptul că o sa debutez la echipa națională. Un vis de-al meu se va împlini și abia așteptam să vină ora meciului.

Am avut noroc că la debut am și marcat primul meu gol pentru echipa națională. Am multe amintiri frumoase și mai puțin frumoase. Fiecare gol pe care l-am marcat în tricoul echipei naționale rămâne în mintea mea. Dacă ar fi să rejoc un meci, unul ar fi cu siguranță cel din Danemaca, 2-2, când am fost egalați în ultima secundă. Am meritat calificarea, dar din păcate am pierdut-o. Am fost supărat. Mereu când am fost supărat, m-am ridicat. Cred în România, cred în naționala noastră”, a declarat Adrian Mutu, potrivit FRF TV.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Mutu, specialistul Antenei 1 la meciurile României!

Adrian Mutu va fi specialistul Antenei 1 la meciurile României transmise în următorii 6 ani din preliminariile Euro, Cupei Mondiale și UEFA Nations League.

Meciurile cu Bosnia şi Finlanda vor fi transmise de Antena 1, pe 7 iunie, respectiv 11 iunie, de la 21.45.

Adrian Mutu va face pereche cu prezentatorul Antena Sport, Dan Pavel în emisiunile “Hai, Romania! În fiecare zi!” difuzate înainte și după partidele naționalei. Primele două apariții vor fi la cele două meciuri transmise de Antena 1 în luna iunie – marți 7 iunie, ora 21.45, Bosnia – România și sâmbătă 11 iunie, ora 21.45, România – Finlanda, meci eveniment care marchează 100 de ani de la primul joc al României, pe 8 iunie 1922, 2-1 la Belgrad.

Adrian Mutu este, alături de Gheorghe Hagi, cel mai bun marcator din istoria naționalei cu 35 de reușite, creator de spectacol la Chelsea, Inter, Juventus sau Fiorentina, iar la începutul anului a fost foarte aproape să devină selecționerul României.

E foarte greu de exprimat în cuvinte, dar a îmbrăca tricoul echipei naționale a fost cea mai mare onoare și o mare responsabilitate să am posibilitatea de a reprezenta toți românii prin acest sport foarte frumos. Sper că am facut-o cu cinste, sper că v-ați bucurat! Vă mulțumesc că ați fost alături de mine la fiecare meci și sper să fiți în continuare alături de echipa națională„, a declarat Adrian Mutu.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Reclamă

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor Vezi toate știrile
Citește și