Închide meniul

Andrei Rațiu, pregătit pentru bătăliile din Nations League: ”Vom lupta! Trebuie să avem încredere!” Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 12 mai 2022, 11:42

Andrei Rațiu, pregătit pentru bătăliile din Nations League: ”Vom lupta! Trebuie să avem încredere!” Hai, România! În fiecare zi

Andrei Rațiu, pregătit pentru bătăliile din Nations League

Andrei Raţiu, în tricoul echipei naţionale / Hepta

Andrei Rațiu, fotbalist de bază la Huesca, e pregătit pentru bătăliile naționalei din Nations League. Drumul spre EURO 2024 trece prin Nations League, iar Antena 1 transmite meciurile ”tricolorilor” în următorii 6 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundașul dreapta, care a început să devină un fotbalist important pentru echipa națională, anunță că ”tricolorii” vor da totul în meciurile din Nations League.

Andrei Rațiu, pregătit pentru bătăliile din Nations League

„Mă simt ca acasă în Spania, sunt de aproape 20 de ani aici. Sunt fericit aici. Mai am doi ani de contract aici. În plus, mai avem trei partide de campionat și încercăm să obținem maximum. Pe plan personal, vreau să termin sezonul cu bine și să mă pregătesc pentru Nations League. 

Anul trecut a fost foarte bun pentru mine, am fost la Jocurile Olimpice, apoi am continuat la echipa națională. Sunt mulțumit, am fost la un nivel foarte bun și sper să o țin tot așa mulți ani.

Am fost aproape de o calificare la Campionatul Mondial. Acum avem o oportunitate bună să ajungem la Campionatul European. Avem un grup bun și vom lupta pentru calificare, pentru că nu ne-am mai calificat de mulți ani la un turneu final. 

Reclamă

Va fi foarte greu să facem față în cele patru meciuri din Liga Națiunilor, mai ales din punct de vedere mental, dar și fizic. Cred că nu trebuie să ne gândim la rivali în grupă, ci să avem încredere în noi înșine și să facem tot ce trebuie, să ne pregătim bine și să reușim”, a spus Andrei Rațiu, citat de digisport.ro.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Reclamă 4 / 0/3

Programul partidelor transmise de Antena 1

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Edi Iordănescu cere ajutorul fanilor înaintea meciurilor din Nations League

Naţionala României se pregăteşte pentru startul într-o nouă campanie de calificare. Edi Iordănescu cere ajutorul suporterilor pentru bătăliile din iunie.

Edi Iordănescu nu vrea ca România să stea acasă și la următorul turneu final. Selecționerul vrea să schimbe starea de spirit de la echipa națională. Iordănescu Jr. e sigur că, prin unitate, tricolorii pot merge la Euro 2024.

„E un grup care încă este destul de fragil mental, dar dacă echipa capătă încredere repede, se poate crea acea emoţie ca să ne creştem nivelul. Echipa noastră naţională încă e în formare. Încă nu avem identitate, am discutat asta şi cu grupul de jucători. Trebuie să avem un nivel sub care să nu coborâm. Dacă ieşim bine din această grupă şi formăm o fundaţie solidă… am moştenit şi lucruri foarte bune.

Dacă tot spunem că nu avem valoare… lucru cu care nu sunt de acord… atunci de ce suntem atât de contrariaţi. Hai să încercăm şi o altă reţetă. De asta eu am spus despre unitate. E un moment în care echipa naţională nu are maturitatea şi forţa să răzbească singură. Are nevoie de suport. Să facem front comun… suporterii, presa, conducătorii, cluburile. Ca să ne dăm o şansă. Ce facem, transformăm echipa naţională într-un malaxor de antrenori?

Dacă ne schimbăm un pic gândirea şi abordarea vom avea o şansă în plus. Toată lumea îşi doreşte asta. Sunt şi câţiva hateri de serviciu, eu i-am identificat deja. Îi ştim de mult, nu o să îi putem schimba. Dar în rest inventăm altă echipă naţională, inventăm alţi jucători?”, a spus Edi Iordănescu, potrivit digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și