Închide meniul

Edi Iordănescu a explicat convocările pentru Nations League. Cine îi lipseşte şi anunţ despre tinerii chemaţi în premieră: „Era nevoie de sânge proaspăt!”. Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2022, 14:44

Edi Iordănescu a explicat convocările pentru Nations League. Cine îi lipseşte şi anunţ despre tinerii chemaţi în premieră: „Era nevoie de sânge proaspăt!. Hai, România! În fiecare zi

Edi Iordănescu a explicat convocările pentru Nations League. Ce decizii a luat alături de stafful său

Edi Iordănescu, în faţa debutului în Nations League / Profimediaimages

Edi Iordănescu a explicat convocările făcute pentru meciurile din Nations League. Naţionala României s-a reunit într-o formulă nouă şi începe asaltul pentru calificarea la un nou turneu final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va disputa patru partide oficiale în luna iunie, în decurs de 11 zile. Muntenegru (deplasare şi acasă), Bosnia şi Herţegovina (deplasare) şi Finlanda (acasă) sunt adversarele „tricolorilor” luna viitoare. Drumul spre EURO 2024 trece prin Nations League, iar Antena 1 transmite meciurile ”tricolorilor” în următorii 6 ani.

Edi Iordănescu a explicat convocările pentru Nations League

Iordănescu junior a surprins în momentul în care a anunţat lotul pentru debutul său, în meciurile oficiale, pe banca naţionalei României. A anunţat acum motivul pentru care a chemat 4 portari şi numai 3 atacanţi.

Nu a fost uşor, mai ales că e perioadă de vară. Campionatele nu se termină în acelaşi timp şi nu ne putem sincroniza. Vin etapizat şi jucătorii. În plus este această mare provocare, pentru noi toţi, să pregătim 4 jocuri în 11 zile. Am făcut un plan macro în sensul ăsta. Dar cu siguranţă nu ne-a fost uşor. Am încercat să fim foarte atenţi la selecţie.

Văd şi eu comentariile care sunt în jurul selecţiei şi nu o să vreau să dau prea multe explicaţii pentru că nu vreau să mă pierd în detalii. Dar vreau ca lumea să înţeleagă că avem o anumită strategie atunci când facem selecţia, încercăm să ne completăm cât mai bine. Şi ca număr de jucător pentru că, în cazul în care apar probleme, jucătorii neconvocaţi sunt deja în vacanţe. Ne e greu să reacţionăm. Trebuie să fim foarte atenţi la filosofia de joc, la studiul adversarului, la cum gândim din punct de vedere tactic planurile de joc. Atunci trebuie să fim acoperiţi pe poziţii. E foarte important ca jucătorii să fie complementari.

Reclamă

Lumea face o greşeală şi gândeşte strict individual. Nu merge aşa! Îmi asum riscul că putem să omitem un anumit jucător care poate are valoarea şi chiar forma de moment ca să reclame o convocare, dar ne uităm foarte mult şi după profil„, a explicat Edi Iordănescu pentru frf.ro.

Edi Iordănescu nu s-a putut baza pe Ianis Hagi, care mai are nevoie de timp pentru a se reface. Nici Dennis Man şi Nicolae Stanciu nu au venit la naţională. Din informațiile AS.ro, Edi Iordănescu a decis să nu se bazeze pe mijlocașul transferat în China pentru că nu a evoluat în niciun joc oficial.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul venit în locul lui Mirel Rădoi a convocat totuşi, în premieră, 3 jucători convocați – Ștefan Târnovanu (portar, 22 de ani, FCSB), Marius Ștefănescu (extremă, 23 de ani, Sepsi) și Nicolae Păun (mijlocaș defensiv, 23 de ani, Sepsi).

Edi Iordănescu: „E nevoie de jucători noi pentru a produce lucruri noi”

Sunt nişte absenţi. Cu toate că mi-ar fi plăcut să spun că îi putem suplini, pentru că este vorba de echipa naţională, dar sunt nişte jucători care deja au oferit lucruri importante pentru echipa naţională. Sunt jucători ofensivi, de creativitate. Sunt jucători care ne vor lipsi, asta e realitatea. Nu sunt singurii, mai sunt 2-3 care erau pe lista noastră dar, din diferite probleme, nu putem apela la ei.

Cei mai tineri care vin sunt jucători în care noi vedem perspective. Sunt jucători pe care noi vrem să îi câştigăm pentru echipa naţională, vor fi şi alţii în viitor. Încercăm să construim o echipă cu o mentalitate bună, care să ducă un anumit ciclu. Considerăm că este nevoie de jucători cu entuziasm, cu sânge proaspăt. Sperăm ca aceşti băieţi să confirme şi să devină certitudini pentru echipa naţională. E nevoie de jucători noi pentru a produce lucruri noi„, a precizat selecţionerul.

Cum arată lotul final convocat de Edi Iordănescu pentru Nations League

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

Reclamă

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și