Închide meniul

(P) Imagini din copilărie cu cel mai valoros jucător român. Drumul lui Radu Drăguşin până la Serie A

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 noiembrie 2023, 15:52 / Actualizat: 14 noiembrie 2023, 18:06

(P) Imagini din copilărie cu cel mai valoros jucător român. Drumul lui Radu Drăguşin până la Serie A

Imagini din copilărie cu cel mai valoros jucător român

Radu Drăguşin, în tricoul lui Juventus

Drumul lui Radu Drăguşin până la Serie A. Cu mamă baschetbalistă şi tată voleibalist, Radu Drăguşin a ales să devină fotbalist. Şi a ajuns departe. La 16 ani se transfera la marele Juventus Torino. Acum e cel mai valoros jucător român, titular la revelaţia sezonului în Serie A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Drumul lui Radu Drăguşin până la Serie A

Radu Drăguşin a început fotbalul la o echipă legendară din România, Sportul Studenţesc.

„Era ziua lui, 3 februarie, împlinea 7 ani şi verişorul lui făcea deja fotbal la Sportul Studenţesc. Şi tot am glumit noi, hai Răducu, poate te apuci şi tu de fotbal, el oricum venea cu mine la baschet, se ducea cu tatăl lui la volei. De când a pus piciorul pe gazon, la Sportul Studenţesc, a rămas la fotbal.

Noi suntem o familie de sportivi, volei, baschet, a fost în permanenţă înconjurat de mingi de diverse forme, mărimi şi culori. Chiar la moţ i-am pus o minge şi a luat mingea de baschet, dar iată că a rămas la cea de fotbal. Întotdeauna i-am încurajat să facă ce le place.”, povesteşte Svetlana Drăguşin pentru Antena Sport.

Reclamă

„Nu a mers la bal pentru că avea cantonament, dar era bun la învăţătură”

Fundaşul Genoei a sacrificat distracţia din liceu pentru cantonamentele de la fotbal, dar nu a sacrificat şi studiile. A luat nota 9.16 la BAC.

„Atunci când faci ce iubeşti, nu simţi că faci sacrificii. Sigur că nu a mers la petreceri, sigur nu a ieşit cu băieţii, sigur a ratat balul dn clasa a 10-a, a ratat balul de clasa a 8-a, în clasa a 8-a era în cantonament. Nici nu s-a pus problema să rateze cantonamentul şi să meargă la bal.

Reclamă 4 / 0/3

Mă credeţi sau nu mă credeţi, Radu a lipsit o singură dată de la pregătire când a avut o problemă cu glezna, au fost singurele antrenamente pe care le a ratat.

La şcoală era un copil foarte bun, învăţa foarte bine, n-a avut niciun fel de probleme cu notele, cu absenţele, ca dovadă este şi faptul că la bacalaureat a luat o notă foarte mare, în ciuda faptului că era în pregătire la Juventus. Făcea meditaţii după ce termina antrenamentul, a avut şi câte două meditaţii online. A luat nota 9,16.”.

E fundaş de la 7 ani!

„Prima lui legitimare a fost la Sportul Studenţesc, din fericire, a avut un antrenor excepţional. Să iei un copil la 7 ani şi să-l pui în apărare când toată lumea vrea să dea goluri, este un specialist desăvârşit. Era un club de stat – Sportul Studenţesc, toată lumea ştie poveştile din trecut ale clubului. Condiţii, ce să vă spun, se antrenau afară, că ploua, că ningea, că aşa.. în anumite momente intrau în sală, dar în majoritatea timpului erau afară.

Prima convocare a venit în urma unui trial, avea 14 ani, cred. Apoi a fost convocat la lotul naţional, a fost căpitanul lotului naţional foarte mult timp pentru generaţia 2002. De fiecare dată cand e convocat la lot, suntem foarte fericiţi şi el este foarte mândru.

Transfer la Juventus Torino la 16 ani!

„Multă lume mă întreaba: dar ai putut să-l laşi să plece la 16 ani? Da, am putut să-l las să plece la 16 ani pentru că era pregătit să plece la 16 ani. Întodeauna şi-a dorit să plece afară, să joace. Ne-am interesat, ne-am întâlnit cu diverşi manageri, impresari, dar întâlnirea cu Florin Manea a fost determinantă”, mai povesteşte mama jucătorului.

Reclamă

Cotat la 10 milioane de euro, Radu Drăguşin este acum titular în Serie A la Genoa şi om de bază la naţională, cu care speră să ajungă la EURO, spre mândria părinţilor săi.

„Mă bucur că demonstrează că munca este cheia succesului”, spune fosta jucătoare de baschet despre cota fiului său. Iar performanţele cu echipa naţională le trezesc amintiri frumoase părinţilor lui Radu Drăguşin.

„Naţionala e cel mai important lucru”

„Prezenţa României la EURO 2024 înseamnă foarte mult pentru noi toţi românii. Sunt fostă sportivă de performanţă, de înaltă performanţă, la lotul naţional. Tatăl lui, la fel, fost voleibalist – lotul naţional. Pentru noi naţionala este cel mai important lucru. Să îţi cânte imnul, dacă vă uitaţi, am pielea de găină. Retrăiesc bucuria naţionalei de fiecare dată.”, a mai spus Svetlana Drăguşin, care a dezvăluit că fiul ei visează la un transfer în Premier League. „Îmi doresc să ajungă unde şi-a propus.”

Sunt mulţi copii în România care vor să calce pe urmele lui Radu Drăguşin, însă au nevoie de sprijin. În ajutorul lor, PENNY a lansat Liga Punctelor, iniţiativa prin care oricine poate dona unor cluburi de fotbal punctele acumulate pe bonul de cumpărături, puncte ce pot fi preschimbate în echipament sportiv pe ligapunctelorpenny.ro.

Lansată în luna septembrie, platforma Liga Punctelor PENNY este un real succes. Sunt deja peste 600 de cluburi de fotbal pentru băieţi şi fete înscrise, s-au donat peste 1.200.000 de puncte (un punct valorează 10 lei), iar cluburile au plasat în platformă peste 1200 de comenzi, ghete, mingi de fotbal şi alte echipamente esenţiale.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și