Închide meniul

Istvan Kovacs, în culmea fericirii: „M-am simțit emoționat că am fost selectat printre cei mai buni 36 de arbitri ai lumii!” Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 1 iunie 2022, 15:37

Istvan Kovacs, în culmea fericirii: „M-am simțit emoționat că am fost selectat printre cei mai buni 36 de arbitri ai lumii! Hai, România! În fiecare zi

Istvan Kovacs nu a arbitrat până acum un meci la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs, în timpul unui meci / Hepta

Istvan Kovacs este în culmea fericirii după sezonul excelent pe care l-a avut. Arbitrul a fost delegat în mai multe meciuri din UEFA Champions League, printre care se numără semifinala Manchester City – Real Madrid 4-3. De asemenea, „centralul” a arbitrat finala Conference League, AS Roma – Feyenoord, scor 1-0. La finalul acestui an, acesta va arbitra meciuri la Campionatul Mondial din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Istvan Kovacs este primul arbitru român care va conduce meciuri la un campionat mondial, după 36 de ani. Ioan Igna a fost ultimul central român prezent la Mondiale, în 1986, în Mexic, unde Argentina s-a impus. Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) sunt ceilalţi arbitri români care au ajuns la Campionate Mondiale, în istorie.

Istvan Kovacs, în culmea fericirii după ce a aflat va arbitra la Cupa Mondială din Qatar

„Sunt fericit, mândru că am putut să reprezint România la acest nivel. M-am pregătit normal, nu am vrut să schimb nimic din pregătirea mea. Țin telefonul deschis, dar mă uit la mesaje doar după terminarea partidei. Nu citesc presa, nu mă interesează cine ce spune. Mă focusez doar la ce am de făcut.

(n.r. – despre finala Roma – Feyenoord 1-0) A fost o finală disputată între două echipe foarte bune, asta s-a văzut la televizor. A fost un ritm bun de joc.

(n.r. despre semifinala Manchester City – Real Madrid 4-3) După semifinala din Liga Campionilor, Manchester City – Real Madrid, am primit mai multă atenție din partea presei internaționale, mult mai multe mesaje de la persoane cunoscute din întreaga lume care m-au felicitat și mi-au spus că o să-mi urmărească cariera de acum înainte.

Reclamă

(n.r. despre momentul de la Mioveni) A fost un moment la Mioveni în care un copil mi-a cerut o poză și după copilul respectiv au mai venit încă 30. Nu sunt persoana care să refuze pe nimeni. Mă bucură acest lucru, sper ca pe viitor să fie un exemplu pentru acești copii, să știe că meseria asta e una frumoasă, în care poți călători, poți să cunoști foarte multă lume și să-ți dea o satisfacție din toate punctele de vedere.

(n.r. despre faptul că va arbitra la Cupa Mondială din Qatar) Mă simt onorat să fiu la Campionatul Mondial. A fost un moment deosebit pentru mine când am aflat. Am visat de când eram mic să reprezint România aici, la o pauză foarte lungă după Ioan Igna, care a fost unul dintre cei mai buni arbitri ai României alături de Nicolae Rainea. Nu am putut să-i văd la televizor din cauza diferenței mari de vârstă dintre mine și dânșii, dar am avut ocazia să-i cunosc și sunt doi oameni minunați.

M-am simțit emoționat că am fost selectat printre cei mai buni 36 de arbitri ai lumii, dar în același timp mândru pentru că eu, alături de Vasile Marinescu și Mihai Artene, ajungem la acest nivel. Nu vom schimba nimic din pregătirea noastră și vom merge acolo să facem o figură frumoasă. Fiecare meci este important, îl tratez ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Asta mă motivează și mă face să fiu concentrat la orice moment al jocului. După ce trecem testele fizice, o să mă focusez și pe Campionatul Mondial”, a declarat Istvan Kovacs în cadrul unui interviu pentru FRF TV.

Reclamă 4 / 0/3

EXCLUSIV | Ion Crăciunescu, prima reacție după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Campionatul Mondial

Ion Crăciunescu a oferit prima reacție după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Campionatul Mondial. Fostul mare arbitru român a avut numai cuvinte de laude la adresa centralului de 38 de ani, despre care a spus că, la ora actuală, este „unul dintre cei mai buni arbitri din Eruopa”.

Kovacs va arbitra la Cupa Mondială din Qatar, din această iarnă. Ion Crăciunescu a vorbit despre performanța uriașă bifată de centralul de 38 de ani. Fostul arbitru FIFA consideră că Istvan Kovacs mai are de lucrat la limbajul corpului.

„Este meritul lui, a ajuns acolo numai pe meritul lui. Felicitări celor care l-au descoperit. Mie îmi pare rău și de Hațegan, că a avut acel necaz (n.r. – a suferit un infarct). Și el era un candidat serios. După ce va arbitra finala asta (n.r. – Conference League), Kovacs are șansa să arbitreze meciuri foarte tari și foarte importante acolo (n.r. – la Campionatul Mondial.

Pentru că are calitate.Dacă facem o socoteală de când n-am mai avut arbitru român la Campionatul Mondial, de la Igna… au trecut foarte mulți ani. Kovacs este un arbiru care are de toate. Știi cum se zice, a jucat fotbal, aleargă și bine, acum a început să aibă și un limbaj bun. Eu zic că este unul dintre cei mai buni arbitri din Europa, la ora actuală. Eu cred că dacă era născut în altă țară, prin Italia sau Germania, era mult mai tare.

Dar oricum este devreme, are mult timp înainte. Să nu uităm la ce vârstă merge el acolo. Că toți care au mers la Campionatul Mondial, și Rainea și cei care au mai fost, au mers după 45 de ani, cam așa. Trebuie să ai noroc și să te țină și sănătatea. Că uite, Hațegan n-a avut noroc și nu l-a ținut sănătatea.

(N.r. – Sfat?) Să fie el, așa cum este în mod normal. Și să își îmbunătățească neapărat limbajul corpului. Ar trebui să se uite mai mult în oglindă, acasă. Eu le-am spus arbitrilor: Uitați-vă în oglindă, în oglindă faceți toate mișcările pe care le faceți în teren, în general. Aici mai are puțin de lucrat, la limbajul corpului. În rest, are știință bună și are o calitate foarte mare că se poate deplasa foarte ușor la locul în care se întâmplă faza”, a spus Ion Crăciunesc, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și