Închide meniul

(P) Dezvăluiri din copilăria lui Răzvan Marin. Ce sacrificii a făcut ca să ajungă fotbalist

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 noiembrie 2023, 17:45 / Actualizat: 14 noiembrie 2023, 17:56

(P) Dezvăluiri din copilăria lui Răzvan Marin. Ce sacrificii a făcut ca să ajungă fotbalist

Dezvăluiri din copilăria lui Răzvan Marin

Răzvan Marin, alături de Petre Marin

Dezvăluiri din copilăria lui Răzvan Marin. La 27 de ani, Răzvan Marin este unul dintre fotbaliştii de top de la naţionala României, titular în Serie A la Empoli. Fiului fostului stelist Petre Marin a făcut sacrificii ca să ajungă jucător. A făcut naveta o perioadă între Bucureşti şi Constanţa, după ce a fost transferat de Hagi la academia sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dezvăluiri din copilăria lui Răzvan Marin. Ce sacrificii a făcut ca să ajungă fotbalist

„N-aveam şcoala pe vremea aceea, el a făcut paşii să spunem aşa la nea Marcel Pigulea, la Pro Luceafărul Bucureşti, era printre primele şcoli private. Eram la FC Naţional pe vremea aceea, coleg cu Adi Pigulea. Soţia bătea Bucreştiul în două pentru a-l duce la antrenament. A fost dorinţa lui. M-a întrebat dacă poate merge şi el la această şcoală, era foarte mic, avea în jur de 5 ani şi jumătate. Nu avea niciun fel de grupă nea Marcel, n-avea grupă pentru vârsta lui”, a povestit Petre Marin pentru Antena Sport.

„Răzvan are microbul în ADN”

Stanga, Răzvan Marin şi Roberto Carlos, la 15 ani de la prima întâlnire. Sursa: Instagram Razvan Marin

Petre Marin a fost jucător la FC Naţional, Rapid şi Steaua cu câteva selecţii la naţionala României. A făcut parte din generaţia UEFAntastică a Stelei, care a jucat semifinala Cupei UEFA în 2006. Alături de coechipierul său de atunci Sorin Ghionea, Marin conduce o academie de copii şi juniori cu 300 de tineri jucători şi e partener al academiei lui Hagi.

Crescut pe marile stadioane, Răzvan a ales în mod natural fotbalul. Mingea era jucăria sa preferată.

„Puteam să îi aduc cel mai frumos cadou din lume. Ştii cât dura să se joace cu el? 5 minute. Dacă îi aduceam ceva legat de fotbal, se îmbrăca, dormea cu ele şi aici mă refer la echipamente, ghete, mingi. Cea mai bună jucărie pentru el a fost mingea.”, povesteşte fostul fotbalist.

Reclamă

„Microbul îl are în ADN, Răzvan a mers pe stadioane la 3 luni. Cât a fost mic, tot timpul a fost cu mine, indferent de echipa la care am jucat, a fost în vestiar, pe teren, a fost cu mine la meciuri internaţionale când jucam, a fost pe Santiago Bernabeu, deci microbul l-a avut în ADN de când s-a nascut.

Noi ca şi părinţi l-am sprijinit în acest vis a lui şi pentru noi cu atât mai mare este satisfacţia că a şi reuşit să ajungă un fotbalist important pentru fotbalul românesc.”, a mai spus Petre Marin.

„Ajunsese Raluca, soţia, să îi facă minge din ziare cu scotch ca să nu mai spargă lucrurile prin casă. Astea erau trăznăile pe care le facea Răzvan Marin când era mic.”

Reclamă 4 / 0/3

Dezvăluiri din copilăria lui Răzvan Marin. La 13 ani făcea naveta între Bucureşti şi Constanţa

Răzvan Marin şi Gică Hagi la academia din Constanţa. Sursă: Instagram Razvan Marin

Răzvan Marin a ascultat sfatul tatălui, şi s-a ţinut şi de şcoală – a făcut facultate şi master. Când a ajuns la academia lui Hagi, Răzvan făcea naveta săptămânal de la Bucureşti.

Pasul la Academia Hagi l-a făcut pe Răzvan Marin să fie convins că va deveni fotbalist. A urmat debutul în Liga 1 şi la echipa naţională, titlul câştigat cu Viitorul, dar şi transferul de răsunet la Ajax Amsterdam.

„Pentru orice mama, când pleaca puiul de acasă e puţin mai greu. Dar ştiam unde merge, Gică abia înfiinţase academia, el a făcut pasul la 13, 14 ani. A fost un pic greu, era primul an la liceu, primul semestru nu se puteau face transferuri şi făceam un fel de navetă. A fost un pic greu, era primul an la liceu.

Stătea începutul de săptămână la Bucureşti, mergea la şcoală şi joia sau vinerea pleca la Constanţa.

Nu este uşor să pleci de acasă unde e tot confortul. Chiar nu mi-am dorit să facă asta, ştiam ce înseamnă, sacrificii, plecat de acasă, departe de familie tot timpul.

Ştiu ce înseamnă sacrificiile pe care trebuie să le faci. El asta şi-a dorit. Când a făcut pasul către academia lui Hagi, era convins că are o şansă să ajungă fotbalist.

El a mers foarte bine cu şcoala, este meritul soţiei. A terminat facultatea, are şi master la facultate. Prioritate are şcoala, după aceea partea sportivă, nu poţi să ştii niciodată ce se intâmplă”, spune Petre Marin.

Reclamă

„Acum a făcut 50 de selecţii la naţională, mi se pare că a şi debutat cu gol la echipa naţională. Uite, trec anii şi m-a şi depăşit la selecţii şi la anumite aspecte, dar ştii cum e, te bucuri. Ca şi părinte îţi doreşti ce este cel mai bun pentru copii.”, Petre Marin.

Figure 1Răzvan Marin a ajuns la Ajax în 2019 pentru 12,5 milioane de euro. Sursa Instagram Razvan Marin
Ajuns la 27 de ani, Răzvan Marin e unul dintre oamenii de baza ai echipei naţionale. Sursa Instagram Razvan Marin

„România, în top 3 la obezitate infantilă”

Petre Marin are 300 de copii la şcoala sa pe care vrea să-i ajute să facă pasul către fotbalul profesionist. Mulţi nu merg la sport deoarece nu îşi permit, sau şcolile unde merg nu au condiţii propice. În ajutorul lor, PENNY a lansat Liga Punctelor, iniţiativa prin care oricine poate dona unor şcoli de fotbal punctele acumulate pe bonul de cumpărături, puncte ce pot fi preschimbate în echipament sportiv pe ligapunctelorpenny.ro.

„Romania este în top 3 la obezitate infatilă şi atunci sportul înseamnă sănătate şi dacă vrem să avem copiii sănătoşi trebuie să fim foarte atenţi la acest aspect. Important e că cei mici vin, fac mişcare, cât mai mulţi dintre ei să facă pasul către fotbalul profesionist. Avem undeva în jur de 300 de copii, împlinim 9 ani de când am înfiinţat această şcoală, să reuşim să dăm un drum aşa, un viitor bun acestor copii.

Nu sunt copii obişnuiţi, pentru că ei practic nu mai au copilărie, cu şcoală, cu meditaţii, cu antrenamente chiar nu mai au timp de copilărie. Îi chinuim, e normal să se întâmple asta, trebuie să stăm cu gura pe ei să îi ducem pe acest drum. Noi suntem parteneri şi cu academia lui Gheorghe Hagi, deja avem 11 copii care au făcut pasul către academie. Muncesc, se dedică pentru visul lor, până la urmă este un vis, acum depinde şi de şansa pe care o au. Noi încercăm să îi învăţăm ABC-ul la zi, ABC-ul fotbalistic, cât mai bun şi mai corect”, a povestit Petre Marin pentru Antena Sport.

Academia lui Petre Marin şi Sorin Ghionea împlineşte 9 ani de activitate
Sorin Ghionea supraveghează micii jucători de la academie. Captura Antena Sport

Lansată în luna octombrie, platforma Liga Punctelor PENNY este un real succes. Sunt deja peste 600 de cluburi de băieţi şi fete înscrise, s-au donat peste 1.200.000 de puncte (un punct valorează 10 lei), iar cluburile au plasat în platformă 1200 de comenzi, ghete, mingi de fotbal şi alte echipamente esenţiale.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și