Închide meniul

Performanţă uriaşă pentru echipa României de tenis de masă! Ce loc ocupă Szocs&Co, înainte de Jocurile Olimpice

Viviana Moraru Publicat: 4 iunie 2024, 17:46

Reclamă
Performanţă uriaşă pentru echipa României de tenis de masă! Ce loc ocupă Szocs&Co, înainte de Jocurile Olimpice

Performanţă uriaşă pentru echipa României de tenis de masă

Eliza Samara şi Bernadette Szocs sărbătoresc o victorie - Profimedia Images

Performanţă uriaşă pentru echipa României de tenis de masă. Româncele ocupă locul patru, în ierarhia mondială, cu mai puţin de două luni rămase până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la Jocurile Olimpice, trei românce vor lua startul la WTT Star Contender Ljubljana 2024, competiţie care se va vedea live în AntenaPLAY, în această lună. Eliza Samara, Adina Diaconu şi Andreea Dragoman se află pe lista de start a turneului.

Performanţă uriaşă pentru echipa României de tenis de masă

România a urcat pe locul patru în ierarhia mondială a tenisului de masă, cu 4026 de puncte. Româncele sunt la o distanţă de doar 66 de puncte faţă de podium, cu 52 de zile rămase până la starul Jocurilor Olimpice.

Pe primul loc în ierarhia mondială se află China, pe locul secund Japonia, iar podiumul este completat de Coreea de Sud. Cele trei naţionale reprezintă o forţă în tenisul de masă, astfel că pentru România, clasarea pe locul patru este o performanţă remarcabilă.

„Echipa națională feminină ocupă locul 4 mondial, imediat după marile puteri din Asia, dar înaintea Germaniei, Hong Kongului, Taipeiului sau Franței!

Reclamă
Reclamă 4

În urma clasamentului publicat de ITTF pe data de 4 iunie, România, vicecampioană europeană, campioană a Jocurilor Europene și sfertfinalistă mondială la ultima ediție, este în apropierea podiumului, cu 5️2 de zile rămase până la Jocurile Olimpice de la Paris!

Top 10 mondial, echipe, iunie 2024

Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs

Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs a fost dezvăluit chiar de campioana noastră. La WTT Champions Macao 2022, sportiva de 29 de ani obţinea cea mai mare victorie, împotriva locului 2 mondial, la acel moment, Chen Meng.

Reclamă

Sportiva din China câştigase întâlnirile anterioare şi deţinea titlul de la Singapore Smash 2022, fiind în mare formă. Asta nu a contat în optimile de la Macao, unde românca a trecut de campioana olimpică, cu 8-11, 11-9, 11-8, 7-11, 13-11.

Înainte să joc împotriva ei, am vorbit cu antrenorul meu. Înainte, când întâlneam o jucătoare din China îmi spuneam `ok, e o jucătoare din China, nu am nicio şansă`. Antrenorul mi-a spus că vrea să dau totul şi că vrea să vadă ce am făcut la antrenamente. `Nu renunţa şi luptă până la ultimul punct`. Am avut încredere în el şi am reuşit, am câştigat.

Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea. Am rămas numai cu lucruri pozitive după şi am început să cred în mine şi mai mult decât o făceam înainte. Din acel moment, nu mai conta dacă în faţa mea era o jucătoare din Asia sau din Europa. În ochii mei, posibilitatea de a o învinge devenise aceeaşi”, a spus Bernadette, citată de worldtabletennis.com.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

19:25

Polonia – Austria 1-1 LIVE TEXT. Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

19:13

România – Belgia, la EURO 2024 | Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

18:27

Emoţii pentru Slovacia înaintea meciului cu România! Cel mai valoros jucător s-a accidentat în timpul partidei cu Ucraina

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și