Închide meniul

Euro 2020 | Caz de COVID-19 în naționala Portugaliei lui Cristiano Ronaldo! Fotbalistul a fost deja înlocuit

Alexandru Ivan Publicat: 13 iunie 2021, 12:21

Reclamă
Euro 2020 | Caz de COVID-19 în naționala Portugaliei lui Cristiano Ronaldo! Fotbalistul a fost deja înlocuit

Profimedia

Caz de COVID-19 în naționala Portugaliei

După rezultatul pozitiv de la testul antigen, Joao Cancelo a efectuat și o testare PCR. Rezultul a fost același. Fundașul lui Manchester City a fost înlocuit în lotul Portugaliei de către Diogo Dalot (22 de ani), fotbalistul lui AC Milan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Joao Cancelo, depistat pozitiv cu Covid-19

În afara lui Cancelo, toți membrii staff-ului și jucătorii Portugaliei au fost negativi. Apărătul dreapta de 27 de ani a fost plasat în izolare.

Joao Cancelo era titularul Portugaliei pe postul de fundaș dreapta. Până acum, acesta a adunat 27 de selecții la națională, reușind să înscrie 5 goluri.

Cum vor funcţiona protocoalele Covid-19 la Euro 2020?

Deja am asistat la o schimbare făcută pentru reducerea potenţialului impact al coronavirusului: UEFA a decis ca fiecare lot să fie format din 26 de jucători în loc de 23 de jucători. Aceasta pentru ca naţiunile participante să aibă suficiente resurse chiar şi în cazul testării pozitive a unor jucători cu coronavirus sau a necesităţii ca unii jucători să stea în izolare dacă au intrat în contact cu persoane infectate.

Reclamă
Reclamă

Există posibilitatea ca meciurile să fie amânate cu cel mult 48 de ore dacă echipele au mai puţin de 13 jucători disponibili şi pentru ca fotbalişti suplimentari să fie chemaţi, dar doar dacă fotbaliştii în carantină sunt “retraşi definitiv” din lotul de 26. Totuşi, dacă o echipă nu se poate prezenta la meci în 48 de ore de la ora programată iniţial, partida nu se va juca şi echipa cu jucători infectaţi va pierde meciul cu 0-3.

UEFA speră că protocoalele existente, constând în “bule” sigure în care să se afle jucătorii, stafurile şi personalul cheie, vor contribui la desfăşurarea competiţiei cu cât mai puţine elemente perturbatoare.

Jucătorii şi stafurile nu vor fi nevoiţi să aibă contact direct cu presa pentru a-şi îndeplini îndatoririle media, pentru a se reduce riscul transmiterii virusului. Conferinţele de presă vor avea loc online, iar zona mixtă va fi una “de la distanţă”, nu convenţională.

Reclamă

 

Reclamă

Prinde Dinamo un loc în play-off în acest sezon?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:23

Ianis Hagi, cerut din nou la prima echipă după ce Rangers s-a chinuit acasă: „De ce să nu-l alegi pe el?”

18:14

LIVE VIDEOFC Porto – Arouca, în AntenaPLAY (20:00). Famalicao – Nacional se joacă ACUM! Spectacol total în Liga Portugal

18:01

„Un tâlhar!” Andrei Nicolescu, făcut praf de Cornel Dinu: „Compromite istoria lui Dinamo”. Atac fără precedent al „Procurorului”

17:59

Gloria Buzău – Farul 1-0. Buzoienii i-au învins pe constănţenii lui Gică Hagi şi au obţinut prima victorie acasă din acest sezon

17:39

Noi detalii despre starea lui Mircea Rednic, după ultimele probleme de sănătate! Ce se întâmplă cu antrenorul de la UTA

17:31

Manuel Neuer, săgeţi către Thomas Tuchel! Ce schimbări a adus Vincent Kompany la Bayern Munchen: „Este ceva diferit”

1 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 2 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 3 Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1 4 Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY) 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 Elias Charalambous anunță schimbări înainte de Sepsi – FCSB! Unde îl vede pe Vlad Chiricheș: „Poate juca acolo dacă e nevoie”
Citește și