Închide meniul

Drepți! El este Gabi, campion european! A crescut la cămin! A dat Evaluarea înante de concurs!

Cătălin Oprișan Publicat: 19 iunie 2022, 11:04

Reclamă
Drepți! El este Gabi, campion european! A crescut la cămin! A dat Evaluarea înante de concurs!

Gabriel Stan, proaspăt campion european / Federația Română de Lupte

Gabriel Stan, un copil cu care viața n-a fost prea darnică, a devenit Campion European de Lupte Under-17, titlu obținut după ce cu o zi înainte a susținiut examenul de Evaluare Națională!!!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriel Stan a fost nevoit să crească la Complexul de Servicii ”Elena Doamna” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Neamț. Nu i-a fost ușor, dar pe Pământ nu există nici măcar un singur om care să poată spună că s-a plâns vreodată! A iubit luptele, a tras tare ca să ajungă sus, dar nu a neglijat, niciodată, școala.

A venit la București, pentru Campionatul European de Lupte Under-17, însă, în același timp, avea de susținut și o probă la examenul de Evaluare Națională. Așa că a cerut o dispensă pentru a putea intra la test la București (el fiind din Piatra Neamț), cu o zi înainte de finala de la ”Europene”. A terminat opt clase la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț și se putea lăda, deja, cu un palmares impresionant: locul I la Turneul Internațional de Wrestling Challenge Cluj din aprilie 2021, medalie de aur la Cupa României U15, tot ”aur”, anul acesta, la Campionatul Național Individual U15 și ”bronz” la CE de la Sofia.

Chiar dacă la București a concurat la o categorie superioară vârstei lui și a avut cu 15 kilograme mai puțin ca adversarul său din ultima rundă, Gabriel l-a învins cu 8-0 pe polonezul Sebastian Warchol, prin superioritate tehnică, devenind campion european!

”Acest copil a demonstrat că se poate, deși este cu un an mai mic ca majoritatea celor prezenți aici, la categoria sa de vârstă. Are o voință incredibilă, să lupți la 92 de kilograme tu având 83, e ceva extraordinar”, a spus unul dintre antrenorii săi, Ștefan Mihuț.

Reclamă

Sursa: Adevărul

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:24 Ofertă spectaculoasă din Liga 1 pentru Laurenţiu Reghecampf 10:23 Alexandru Băluţă, devastator înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu vreau să mai am vreodată o discuţie cu Rotaru” 9:51 FotoMădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea” 9:42 VIDEONebunie la Lisabona după titlul câştigat de Sporting! Cum au sărbătorit jucătorii 8:55 VIDEOReacţia de mare campion a lui Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris în Marele Premiu de la Miami 8:55 Marius Şumudică a anunţat ce l-ar face să renunţe la Rapid fără cel mai mic regret: „Aș face 5 paşi în spate” 1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! Vezi toate știrile
Citește și