Închide meniul

Drepți! El este Gabi, campion european! A crescut la cămin! A dat Evaluarea înante de concurs!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 19 iunie 2022, 11:04

Drepți! El este Gabi, campion european! A crescut la cămin! A dat Evaluarea înante de concurs!

Gabriel Stan, proaspăt campion european / Federația Română de Lupte

Gabriel Stan, un copil cu care viața n-a fost prea darnică, a devenit Campion European de Lupte Under-17, titlu obținut după ce cu o zi înainte a susținiut examenul de Evaluare Națională!!!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriel Stan a fost nevoit să crească la Complexul de Servicii ”Elena Doamna” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Neamț. Nu i-a fost ușor, dar pe Pământ nu există nici măcar un singur om care să poată spună că s-a plâns vreodată! A iubit luptele, a tras tare ca să ajungă sus, dar nu a neglijat, niciodată, școala.

A venit la București, pentru Campionatul European de Lupte Under-17, însă, în același timp, avea de susținut și o probă la examenul de Evaluare Națională. Așa că a cerut o dispensă pentru a putea intra la test la București (el fiind din Piatra Neamț), cu o zi înainte de finala de la ”Europene”. A terminat opt clase la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț și se putea lăda, deja, cu un palmares impresionant: locul I la Turneul Internațional de Wrestling Challenge Cluj din aprilie 2021, medalie de aur la Cupa României U15, tot ”aur”, anul acesta, la Campionatul Național Individual U15 și ”bronz” la CE de la Sofia.

Chiar dacă la București a concurat la o categorie superioară vârstei lui și a avut cu 15 kilograme mai puțin ca adversarul său din ultima rundă, Gabriel l-a învins cu 8-0 pe polonezul Sebastian Warchol, prin superioritate tehnică, devenind campion european!

”Acest copil a demonstrat că se poate, deși este cu un an mai mic ca majoritatea celor prezenți aici, la categoria sa de vârstă. Are o voință incredibilă, să lupți la 92 de kilograme tu având 83, e ceva extraordinar”, a spus unul dintre antrenorii săi, Ștefan Mihuț.

Reclamă

Sursa: Adevărul

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-1. Louis Munteanu a marcat din nou. Albion Rrahmani, gol din penalty în minutul 45+4! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves Vezi toate știrile
Citește și