Închide meniul

CM 2022 | Edi Iordănescu a identificat „cea mai clară diferență” dintre România și naționalele de la Campionatul Mondial: „Asta am remarcat”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 3 decembrie 2022, 10:43

CM 2022 | Edi Iordănescu a identificat „cea mai clară diferență dintre România și naționalele de la Campionatul Mondial: „Asta am remarcat

Edi Iordănescu a oferit prima reacție după ce România și-a aflat adversarii din preliminariile EURO 2024

Edi Iordănescu, într-un interviu / as.ro

Edi Iordănescu a identificat „cea mai clară diferență” dintre România și naționalele de la Campionatul Mondial. Selecționerul naționalei noastre este prezent la turneul din Qatar pentru a urmări la lucru marile forțe ale fotbalului mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iordănescu a plecat, alături de Răzvan Burleanu, la Cupa Mondială din Qatar pentru a urmări live și Elveția, viitoarea adversară a României din preliminariile EURO 2024.

CM 2022 | Edi Iordănescu a identificat „cea mai clară diferență” dintre România și naționalele de la Campionatul Mondial din Qatar

După încheierea fazei grupelor, Edi Iordănescu a tras concluzia. Selecționerul „tricolorilor” a identificat marea diferență dintre naționala noastră și selecționatele prezente în Qatar.

Iordănescu consideră că jucătorii români au mari dificultăți în duelurile fizice cu adversarii și în meciurile în care este nevoie de o condiție fizică excelentă.

„Cea mai clară diferență pe care am remarcat-o se referă la aspectul fizic al fotbalului. Formațiile pe care le-am urmărit la Mondial au toate fotbaliști foarte puternici, jucători care pot să ducă duelurile fizice și chiar le caută, nu doar le acceptă.

Reclamă

E o lacună a jucătorilor români și e o problemă la care trebuie să lucrăm la toate nivelurile, nu numai la echipa națională. Noi nu suntem obișnuiți să ducem jocuri de luptă”, a spus Edi Iordănescu, potrivit gsp.ro.

Edi Iordănescu, speriat de Elveţia

Edi Iordănescu s-a speriat de Elveţia, viitoarea adversară a României din preliminariile pentru EURO 2024. Selecţionerul i-a văzut pe elveţieni în meciul cu Brazilia, pierdut la limită, 0-1.

„Pentru mine, e o oportunitate să o văd la lucru. Mi s-au confirmat multe lucruri pe care le știam, din păcate. Trebuie să înțelegem bine statutul nostru, ce avem de făcut, să ne cunoaștem adversarii. Dacă îți propui locul 2, e posibil să-l scapi și pe acela. Trebuie să fim realiști și să spunem că Elveția e favorita grupei.

Reclamă 4 / 0/3

E o națională omogenă, obișnuită cu turneele finale. E o echipă matură în joc, stăpână pe ea, a absorbit foarte ușor presiunea și în meciul cu Brazilia. La fiecare turneu final, ei sunt acolo. Au lăsat acasă Italia, în Liga Națiunilor au reușit să învingă Spania, Portugalia, sunt lucruri care ne pun în gardă.

Trebuie să avem încredere în potențialul nostru și sper ca băieții să-mi dea suficiente argumente ca să vin în fața voastră cu mai multă speranță pe viitor. De departe, Elveția stă cel mai bine pe hârtie din grupa noastră. Israel are și ea jucători cu calitate, echipele lor locale sunt angrenate în cupele europene. Kosovo vine foarte tare din urmă, îi oferim mai puțină atenție decât ar trebui. Au jucători care evoluează la un nivel foarte bun”, a spus Iordănescu, citat de gsp.ro.

Elveția a obținut calificarea în optimile Campionatului Mondial, după ce a învins Serbia, scor 3-2, în ultima rundă din grupe. Viitoarea adversară a României a încheiat grupa G pe locul secund, la egalitate de puncte (6) cu liderul Brazilia.

Rezultatele Elveției la Campionatul Mondial din Qatar:

  • Elveția – Camerun 1-0
  • Brazilia – Elveția 1-0
  • Serbia – Elveția 2-3

Tabloul complet al optimilor de la Cupa Mondială din Qatar

După cele patru meciuri disputate vineri în grupele G şi H, se cunoaşte tabloul complet al optimilor de finală de la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Programul complet al optimilor de finală din cadrul Cupei Mondiale la fotbal Qatar 2022 este următorul:

Ţările de Jos – SUA, 3 decembrie, ora 17:00

Reclamă

Argentina – Australia, 3 decembrie, ora 21:00

Franţa – Polonia, 4 decembrie, ora 17:00

Anglia – Senegal, 4 decembrie, ora 21:00

Japonia – Croaţia, 5 decembrie, ora 17:00

Brazilia – Coreea de Sud, 5 decembrie, ora 21:00

Maroc – Spania, 6 decembrie, ora 17:00

Portugalia – Elveţia, 6 decembrie, ora 21:00

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
Vezi toate știrile
Citește și