Închide meniul
VIDEO

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 7 iunie 2024, 11:31 / Actualizat: 22 iulie 2024, 16:56

Reclamă
Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Inelele olimpice au fost instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024. Inelele olimpice au fost instalate, noaptea trecută, pe Turnul Eiffel, unde vor fi luminate zi şi noapte până la sfârşitul JO de la Paris, relatează L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este o tradiţie ca fiecare ediţie a Jocurilor să aibă propriile inele olimpice gigantice, sinonime cu cele cinci continente unite de valorile olimpismului. Pe Tower Bridge din Londra, de-a lungul plajei Copacabana din Rio sau în Golful Tokyo în timpul ultimelor Jocuri de vară, ele sunt întotdeauna expuse în locuri emblematice.

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

„Era evident să reunim simbolul suprem al Jocurilor cu cel mai simbolic monument din Paris”, a declarat Thierry Reboul, directorul executiv al mărcii Paris 2024.

„Turnul Eiffel este foarte mândru să primească această emblemă a Jocurilor pe malul Senei, la o înălţime de 70 m, fixată pe cele mai robuste elemente”, a afirmat Alain Dumas, directorul tehnic al Sete (societatea de exploatare a Turnului Eiffel.

Reclamă
Reclamă

Fabricate din deşeuri de oţel reciclat, cele cinci inele au lungimea de 29 de metri şi o înălţime de 15 metri şi cântăresc aproximativ 30 de tone.

Aproximativ treizeci de specialişti au avut nevoie de aproape o oră şi jumătate pentru a le instala, după ce le-au asamblat la sol.

Inelele au fost concepute pentru a rezista la rafalele de vânt, datorită simulărilor efectuate de echipele Arcelor Mittal şi Sem. Inelele vor fi iluminate atât ziua, cât şi noaptea, când vor fi complet albe, datorită celor 100.000 de LED-uri.

Reclamă
Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:18

„Nu suntem de acord cu locul 2!” Mihai Stoica, reacţie euforică după ce FCSB a dat recital cu RFS! Detaliul remarcat

10:11

VIDEOIoana Sîngeorzan – Park Gahyeon 1-3, în AntenaPLAY! Andreea Dragoman, victorie dramatică la China Smash 2024

9:29

Ce a putut face Vlad Chiricheş pe Arena Naţională, la 30 de minute după FCSB – RFS 4-1, când toată lumea plecase acasă

8:50

Ilie Dumitrescu a remarcat în FCSB – RFS 4-1 un jucător pe care Gigi Becali l-a făcut praf în trecut: „Dă consistenţă jocului”

8:41

La mulţi ani, Simona Halep! Marea noastră campioană împlineşte 33 de ani şi e aproape de revenirea în circuit

8:30

Ce a spus antrenorul lui Tottenham după eliminarea lui Radu Drăguşin din meciul cu Qarabag: „Nu i-am transmis nimic”

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 5 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii 6 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui”
Citește și