Închide meniul
VIDEO

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 7 iunie 2024, 11:31

Reclamă
Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

Inelele olimpice au fost instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024. Inelele olimpice au fost instalate, noaptea trecută, pe Turnul Eiffel, unde vor fi luminate zi şi noapte până la sfârşitul JO de la Paris, relatează L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este o tradiţie ca fiecare ediţie a Jocurilor să aibă propriile inele olimpice gigantice, sinonime cu cele cinci continente unite de valorile olimpismului. Pe Tower Bridge din Londra, de-a lungul plajei Copacabana din Rio sau în Golful Tokyo în timpul ultimelor Jocuri de vară, ele sunt întotdeauna expuse în locuri emblematice.

Inelele olimpice, instalate pe Turnul Eiffel, pentru Jocurile Olimpice 2024

„Era evident să reunim simbolul suprem al Jocurilor cu cel mai simbolic monument din Paris”, a declarat Thierry Reboul, directorul executiv al mărcii Paris 2024.

„Turnul Eiffel este foarte mândru să primească această emblemă a Jocurilor pe malul Senei, la o înălţime de 70 m, fixată pe cele mai robuste elemente”, a afirmat Alain Dumas, directorul tehnic al Sete (societatea de exploatare a Turnului Eiffel.

Reclamă
Reclamă 4

Fabricate din deşeuri de oţel reciclat, cele cinci inele au lungimea de 29 de metri şi o înălţime de 15 metri şi cântăresc aproximativ 30 de tone.

Aproximativ treizeci de specialişti au avut nevoie de aproape o oră şi jumătate pentru a le instala, după ce le-au asamblat la sol.

Inelele au fost concepute pentru a rezista la rafalele de vânt, datorită simulărilor efectuate de echipele Arcelor Mittal şi Sem. Inelele vor fi iluminate atât ziua, cât şi noaptea, când vor fi complet albe, datorită celor 100.000 de LED-uri.

Reclamă

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:17

LIVE TEXTOlanda – Franța 0-0. Duel „incendiar” pentru primul loc din Grupa D. Kylian Mbappe, rezervă

23:03

VideoAlexandra Tudor şi Dani Oţil au luat pulsul Marelui Premiu de Formula 1 de la Barcelona: „Se anunţă o cursă uau”

22:54

România – Belgia, la EURO 2024 | Domenico Tedesco i-a lăudat pe „tricolori”! Ce jucători a remarcat: „Asta e calitatea lor”

22:24

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

21:49

Edi Iordănescu a avut un mesaj vehement despre presupusa ofertă de 5 milioane de euro pe sezon! Apelul selecţionerului

21:43

VideoDavid Popovici a scris o nouă pagină de istorie la Belgrad! Românul a egalat un record vechi de 47 de ani

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și