Închide meniul

David Popovici a recunoscut că a fost surprins că Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial la 100 de metri: „Asta mă motivează!”

Publicat: 24 iulie 2024, 21:02

Reclamă
David Popovici a recunoscut că a fost surprins că Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial la 100 de metri: „Asta mă motivează!

David Popovici a recunoscut că a fost surprins că Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial la 100 de metri

David Popovici, la finalul unei probe/ Profimedia Images

David Popovici a recunoscut că a fost surprins că Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial la 100 de metri. Mai mult, Popovici spune că acest lucru îl motivează să fie mai bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chinezul Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial la 100 de metri lui David Popovici. Românul a anunţat că va încerca să îşi recupereze recordul mondial şi să redevină cel mai rapid înotător din lume.

David Popovici a recunoscut că a fost surprins că Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial la 100 de metri

Pe lângă faptul că îi va înfrunta la Paris pe Kyle Chalmers (Australia), Matt Richards (Marea Britanie), Maxime Grousset (Franţa) şi Alexy Jack (SUA), Popovici îl va înfrunta şi pe noul deţinător al recordului mondial la 100 m liber din China, Pan Zhanle, care a stabilit o nouă marcă de 46,80 la Doha 2024.

Când am aflat că recordul a fost cu 0,06 secunde mai bun decât al meu, am fost puţin luat prin surprindere, dar apoi am devenit foarte entuziasmat şi dornic să mă apropii cât mai mult de el şi poate să-l dobor în viitor. Am ajuns foarte aproape când nu mă aşteptam cu adevărat (la Campionatele Europene), aşa că cred că trebuie să am mai multă încredere în mine, (deoarece) mă apropii de el. Este bine să fiu poate mai mult un outsider decât înainte, chiar dacă sunt încă unul dintre favoriţii din lume, nu sunt primul favorit, încă nu sunt cel mai rapid, aşa că asta mă motivează cu adevărat”, a spus David Popovici într-un interviu acordat World Aquatics, citat de news.ro.

Poate singurul lucru mai izbitor decât ultimele medalii câştigate de Popovici este modestia de care a dat dovadă în mod constant în momentele de după obţinerea succeselor, notează World Aquatics.

Reclamă
Reclamă 4

Nu mi-a plăcut niciodată termenul de „superstar” sau „celebritate”, cum mă numesc alţii„, a declarat el pentru World Aquatics. „Este adevărat că o mulţime de oameni mă cunosc în România datorită înotului, sau poate muncii de caritate şi altor lucruri publice în care sunt implicat, dar aş spune că încerc doar să fac cât de mult bine pot cu expunerea pe care o am. Cred că a fi faimos, sau puţin faimos, este grozav uneori, când oamenii te recunosc şi apari la ştiri, iar oamenii vor să facă poze cu tine, dar, de fapt, asta nu face nicio diferenţă în lume.

Popovici a donat una dintre medaliile sale istorice de la Campionatul Mondial de la Budapesta 2022 pentru a fi topită şi a se      face peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii.

„Aş spune că sunt mai mândru de asta decât de orice altceva fac (în bazin)„, a mai spus campionul român.

Reclamă

Revenit recent în formă, românul se simte acum confortabil să discute despre unele dintre provocările cu care s-a confruntat în 2023, un an în care s-a luptat să îşi gestioneze faima crescută şi cererile pe care popularitatea le-a adus.

Înainte, eram puţin celebru în România; să spunem că mă recunoşteau trei sau patru persoane din 10; acum sunt 10 din 10„, dezvăluie el. „Peste tot, în restaurante, pe stradă şi la început a fost foarte amuzant, pentru că eu cred că fiecare are o mică parte din el care vrea să fie un pic faimos şi să fie oprit de oameni pe stradă. Dar când a devenit obositor, în 2023, am venit cu soluţia de a opri pur şi simplu orice expunere, de a nu mai merge la emisiuni TV, de a nu mai da interviuri, doar atunci când este necesar, cum ar fi aici, deci nu faceţi nimic în plus şi asta chiar a funcţionat. Am un cont personal (pe reţelele de socializare) cu poate 30 de urmăritori, care sunt prietenii mei, iar conturile mele principale sunt cam ascunse acum, pentru că, deşi primesc doar atenţie pozitivă, cred că aceasta este cea mai periculoasă, pentru că, dacă este în cantitate prea mare, ţi se poate urca la cap.”

Francezii cred că David Popovici va obţine o singură medalie la Jocurile Olimpice 2024! Predicţiile făcute de L’Equipe la înot

Experţii de la L’Equipe au făcut predicţii şi îl văd pe înotătorul român câştigând o singură medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Potrivit acestora, David Popovici va cuceri medalia de aur în proba de 200 de metri liber, fiind urmat de Matt Richards din Marea Britanie şi de Hwang Sun-woo din Coreea de Sud.

Cu toate acestea, David Popovici nu este creditat cu şanse la medalie în proba de 100 de metri liber. Francezii îl văd pe Kyle Chalmers medaliat cu aur în această probă, urmat de Pan Zhanle, deţinătorul recordului mondial, şi Maxime Grousset.

Ce rezultat va fi la Maribor - Universitatea Craiova?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:53

Mobilizare generală la FCSB, înaintea returului cu Maccabi (31 iulie, ora 21:00, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Am arătat forţă!”

23:50

Dan Petrescu îşi avertizează jucătorii înaintea dublei CFR Cluj – Neman Grodno: „Sper să reuşesc să le transmit asta”

23:14

Maribor – Universitatea Craiova LIVE VIDEO, exclusiv în AntenaPLAY (21:15). Echipa lui Costel Gâlcă începe aventura europeană

23:06

FRF a fost amendată pentru comportamentul rasist şi discriminatoriu al fanilor la EURO 2024. Fără fani la meciul din Kosovo

22:33

PAOK Salonic, victorie în turul 2 preliminar Champions League! Echipa lui Răzvan Lucescu, succes la limită cu Borac Banja Luka

22:25

Lovitura dată de FCSB înaintea returului cu Maccabi (31 iulie, 21:00, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Am ajuns la un numitor comun!”

1 FotoKira Hagi, mesaj emoţionant la 10 zile de la nunta lui Ianis Hagi: „Puterea unui ‘pentru totdeauna’ rostit în şoaptă!” 2 FotoDenis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor 3 Ordinele de echipă. De ce să ajungi la ele? Analiza lui Adrian Georgescu 4 David Popovici e favoritul specialiştilor la medalia de aur olimpică la 200 m liber! Cum arată cotele la 100 m liber 5 Maribor – Universitatea Craiova e exclusiv în AntenaPLAY, joi, de la 21:15, în turul 2 preliminar al Conference League 2024-2025 6 Cine este noua perlă a lui Gigi Becali de la FCSB: „Vreau să iau 30 de milioane de euro pe el”. Ce îi lipsește acum
Citește și