Închide meniul

Amalia Bereş, după aurul câştigat cu barca de 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024: „Antrenorul ne-a spus că vrea să vadă show”

Dan Roșu Publicat: 3 august 2024, 15:33

Reclamă
Amalia Bereş, după aurul câştigat cu barca de 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024: „Antrenorul ne-a spus că vrea să vadă show

Amalia Bereş, după aurul câştigat cu barca de 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024

România a câştigat medalia de aur la 8 plus 1 - Profimedia Images

Amalia Bereş a dezvăluit după aurul câştigat cu barca de 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024 că mesajul antrenorului Antonio Colamonici a fost unul clar: „vrea să vadă show”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Pe final aproape că nu o auzeam pe Victoria (cârmaciul Victoria Petreanu, n. red.), aşa zarvă a fost, dar ne-am dat seama că suntem pe final şi că trebuie să dăm ultima picătură de energie. Ne-am luptat şi pentru record, pentru că ştiam că este 5.52, scos de o parte dintre noi la Tokyo, dar nici vântul nu a fost ajutător.

Amalia Bereş, după aurul câştigat cu barca de 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024

Am simţit o uşurare când am trecut linia de sosire, toată lumea era cu ochii pe noi. Mulţi ne-au spus aduceţi aurul, dar aurul se aduce după linia de sosire. Acolo ne-am bucurat împreună şi a fost într-adevăr o uşurare. Nu e vorba că trebuia să ne reculegem după cursa de patru, pentru că noi eram şi mai pregătite pentru cursa de opt. Pentru că nu aveam nicio medalie.

A fost, cum se zice, un şut în fund, un pas înainte. Antrenorul ne-a spus să ne facem cursa pe care o ştim de acasă, să avem parte de distracţie. Chiar Antonio Colamonici ne-a spus că vrea să vadă show”, a spus Bereş.

Aur pentru echipajul de 8+1 al României

Echipajul de 8+1 al României, format din Mădălina Bereş, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Adam, Amalia Bereş, Iuliana Popa, Simona Radiş şi Victoria Petreanu, a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Este a treia medalie pentru România la JO, după cele câştigate de David Popovici (înot) şi Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea (dublu vâsle), şi a şaptea per total.

Reclamă
Reclamă 4

Vineri, au obţinut argintul olimpic canotoarele Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi Gianina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie uşoară.

România mai are patru medalii; două de aur câştigate de David Popovici la înot 200 metri liber şi Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea la canotaj dublu vâsle masculin, una de argint obţinută de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la canotaj dublu vâsle feminin şi una de bronz câştigată de David Popovici la înot 100 metri liber.

Reclamă

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:18

Imane Khelif a învins-o pe Luca Anna Hamori şi şi-a asigurat o medalie olimpică

20:00

Farul Constanța – Poli Iași LIVE TEXT (21:00). Gică Hagi, în căutarea primei victorii din acest sezon. Echipele de start

19:45

Elisabeta Lipă, anunţ despre gestul uriaş făcut de Ion Ţiriac: „Nu falimentează! Mi-a zis asta!”

19:24

Mesajul lui Dan Petrescu pentru Louis Munteanu: „Sper să aibă noroc! El trebuie să intre în teren și să joace fotbal!”

19:15

Chen Meng şi-a apărat titlul olimpic, după o finală colosală cu Sun Yingsha

18:50

Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 4 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 5 Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic 6 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”
Citește și