Închide meniul

Cătălin Chirilă a stabilit un record olimpic încă din serii la canoe-1, 1000 m! Calificare spectaculoasă în semifinale

Publicat: 7 august 2024, 13:21

Reclamă
Cătălin Chirilă a stabilit un record olimpic încă din serii la canoe-1, 1000 m! Calificare spectaculoasă în semifinale

Cătălin Chirilă a stabilit un record olimpic încă din serii la canoe-1, 1000 m

Cătălin Chirilă, după o cursă / Profimediaimages

Cătălin Chirilă a stabilit un record olimpic încă din serii la canoe-1, 1000 m. Românul a făcut senzaţie şi s-a calificat direct în semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cătălin Chirilă a avut startul perfect şi continuă lupta pentru medalii. S-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de canoe simplu 1000 m la Jocurile Olimpice de la Paris, stabilind şi un record olimpic.

Cătălin Chirilă a stabilit un record olimpic încă din serii la canoe-1, 1000 m

Chirilă a concurat în seria a treia şi a fost cronometrat cu timpul 3:44.75, terminând primul în serie, detaşat, stabilind recordul olimpic al probei. Pe locul doi s-a clasat francezul Adrien Bart, cu timpul 3:46.93.

Cătălin Chirilă Olympic Best / Olympics

Vechea performanţă olimpică aparţinea spaniolului David Cal şi fusese stabilită în 2004, la Atena – 3 min 46 sec 20/100.

Primii doi s-au calificat în semifinale, iar restul merg în sferturile de finală. Cătălin Chirilă a înregistrat cel mai bun timp din toate seriile de calificare!

Reclamă
Reclamă 4

Sferturile de finală au loc tot miercuri, de la ora 15.40.

Semifinalele sunt programate vineri, la ora 12.30, iar finala va avea loc tot vineri, de la ora 14.40, anunţă news.ro.

Cătălin Chirilă, înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Îmi doresc foarte mult o medalie, de orice culoare”

Cătălin Chirilă anunţase înainte de Jocurile Olimpice 2024 că vrea foarte mult o medalie, indiferent de culoare, dar îşi doreşte să trăiască sentimentul unic de a asculta imnul naţional de pe prima treaptă a podiumului.

Reclamă

Chirilă, 27 ani, legitimat la CSA Steaua, a participat la JO de la Tokyo din 2021, când s-a clasat pe locul cinci la C2-1.000 m, alături de Victor Mihalachi, şi a fost al 11-lea la C1-1.000 m. După Jocurile de la Tokyo, sportivul tulcean a anunţat că va concura doar în probele de simplu şi în doar trei ani a devenit unul dintre cei mai valoroşi canoişti din lume la 500 şi 1.000 metri, cu patru medalii la Mondiale (două de aur şi două de argint) şi şase la Europene (două de aur, două de argint şi două de bronz).

Îmi doresc foarte mult o medalie, am spus-o de multe ori şi sincer m-aş bucura pentru orice culoare a medaliei. Însă sentimentul cel mai plăcut, cu siguranţă, este acela când ţi se intonează imnul şi cu adevărat aş putea spune că îmi doresc să fie o medalie de aur. Nu aş putea descrie sentimentul pe care ţi-l oferă cea mai înaltă treaptă a podiumului. Asta e clar.

Cred că am nevoie şi de acel dram de noroc despre care am vorbit adesea în ultima perioadă. Sunt conştient că prin antrenamentele pe care le-am efectuat până astăzi, prin tot ceea ce am făcut, nu doar pe apă, ci chiar şi în viaţa personală, prin disciplină, cel mai scurt spus, consider că tot ce aveam eu de făcut ca sportiv a fost îndeplinit până la ora actuală. Sunt de părere că este nevoie cu atât mai mult de acel dram de noroc, cu atât mai mult că sportul nostru este influenţat foarte mult de vreme, de vânt, în special”, a spus Chirilă, citat de agerpres.ro.

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:25

Franţa, eliminare dramatică în sferturile Jocurilor Olimpice 2024! Germania s-a impus miraculos în faţa campioanei olimpice

16:50

Sabrina Voinea şi-a anunţat decizia după ce mama ei a spus că se vor retrage împreună din gimnastică, după Jocurile Olimpice 2024

16:43

VideoAntenaSport Update! Acestea sunt cele mai tari ştiri sportive ale zilei de 7 august 2024

16:12

Gică Hagi a rupt tăcerea despre momentul în care s-a enervat cu fanii Farului! Mesaj direct pentru aceştia! Ce a spus şi de FCSB

15:46

Alvaro Morata și Rodri au fost suspendați de UEFA, iar motivul este uluitor! Gafa care le-a adus sancțiunea

15:25

Cătălin Chirilă, discurs de campion după ce a doborât recordul olimpic în cursa de canoe simplu: „Timpul e irelevant!”

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 Sparta Praga – FCSB 1-1. Final dramatic de meci! Cehii au avut gol anulat de VAR în minutul 90+5 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber, locul 9 în finala la aruncarea ciocanului 4 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 5 Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit” 6 Nicuşor Bancu, primul mesaj după ce tatăl lui s-a sinucis! Ce a postat căpitanul Universităţii Craiova după tragedie
Citește și