Închide meniul

Detalii impresionante despre Andreea Ana, după eşecul din recalificări: „Are ruptură de menisc. A tras de ea”

Dan Roșu Publicat: 8 august 2024, 13:39

Reclamă
Detalii impresionante despre Andreea Ana, după eşecul din recalificări: „Are ruptură de menisc. A tras de ea

Detalii impresionante despre Andreea Ana, după eşecul din recalificări

Andreea Ana, la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris - Profimedia Images

Detalii impresionante despre Andreea Ana, după eşecul din recalificări. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a afirmat, joi, că sportiva Andreea Beatrice Ana, care a fost învinsă de nord-coreeanca Hyo Gyong Choe, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris, a luptat cu ruptură de menisc şi forţare de ligamente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

„Diferenţa nu este mare, Ana este o sportivă de mare valoare. Nu întâmplător are performanţele pe care le are. Numai că nu e în apele ei. Joia trecută, la antrenament, a avut o accidentare destul de urâtă la picior şi nu a reuşit să îşi revină. Pur şi simplu nu se simte bine.

Detalii impresionante despre Andreea Ana, după eşecul din recalificări

V-am zis, joia trecută s-a accidentat la picior, are ruptură de menisc cu forţare de ligamente. A tras de ea, dar pur şi simplu nu a putut, ăsta este adevărul, nu trebuie să ne mai ascundem. Nici nu căutăm motive, suntem o federaţie care inspiră onoare, respect şi trebuie să stăm, indiferent de performanţe, cu fruntea sus”, a declarat Pîrcălabu.

Oficialul FRL a precizat că avea speranţe la obţinerea unei medalii, care se îndreaptă acum către ultimele sportive rămase în concurs.

„Ne pare rău, pentru că aveam speranţe mari în ea la obţinerea unei medalii, dar sperăm ca fetele care vor intra în continuare în concurs, Kriszta Incze şi Cătălina Axente să salveze onoarea Federaţiei Române de Lupte. Pentru fiecare dintre ele am speranţe mari pentru, că pentru de asta am venit aici, să ne luptăm să obţinem medalii şi sper să o facem”, a declarat Pîrcălabu.

Reclamă
Reclamă 4

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Hyo Gyong Choe, joi, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, a fost dominată de Choe, care s-a impus categoric, cu 11-0. Ana a încheiat pe locul 9 în clasamentul final al categoriei.

Andreea Beatrice Ana, triplă campioană europeană la cat. 55 kg, trecuse în optimi de Mariana Drăguţan (Republica Moldova), dar a fost învinsă în optimi de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador).

Reclamă

Două şanse ratate de Andreea Ana

Cum sud-americanca s-a calificat în finală, Ana a mai primit o şansă, în recalificări. Choe se va lupta acum pentru medalia de bronz cu germanca Annika Wendle, iar Yepez Guzman o va întâlni în finală pe pe japoneza Akari Fujinami, dublă campioană mondială.

Alte două reprezentante ale luptelor româneşti vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg).

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:54

Ovidiu Hațegan, delegat la finala masculină de fotbal de la Jocurile Olimpice! Anunțul oficial

18:39

Pepe și-a anunțat retragerea din fotbal! A agățat ghetele în cui la 41 de ani, după o carieră plină de trofee

18:33

Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu au ratat premiul de la Ion Ţiriac, dar vor primi o sumă uriaşă după „furtul” de la Paris

18:09

VideoAntenaSport Update! Acestea sunt cele mai tari ştiri sportive ale zilei de 8 august 2024

17:57

Caz incredibil la Jocurile Olimpice! O sportivă din SUA a primit nota ZERO la Paris! Ce s-a întâmplat la proba de sărituri în apă

17:52

„Putem să ne calificăm în Liga Campionilor” Florin Tănase, prima reacție după ce a revenit la FCSB! Ce le-a transmis suporterilor

1 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă, start perfect. Mihaela Cambei a cucerit argintul la haltere 2 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 3 FotoSimone Biles, reacţie categorică despre gestul „dezgustător” făcut alături de Jordan Chiles: „Totul ţine de sportivitate!” 4 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 5 Gigi Becali s-a descătuşat după „furtul” de la gimnastică: „Râd de noi, suntem săraci!”. Ce a spus despre boicotul lui Ciolacu 6 Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Explicaţiile lui Adrian Georgescu
Citește și