Închide meniul

Franța e prima finalistă a probei de baschet masculin de la Jocurile Olimpice! Final dramatic în semifinala cu Germania

Alex Ioniță Publicat: 8 august 2024, 21:06

Reclamă
Franța e prima finalistă a probei de baschet masculin de la Jocurile Olimpice! Final dramatic în semifinala cu Germania

Franța e prima finalistă a probei de baschet masculin de la Jocurile Olimpice!

Profimedia

Franța e prima finalistă a probei de baschet masculin de la Jocurile Olimpice! Naţionala de baschet masculin din Hexagon, vicecampioană olimpică în 2020, a învins, joi, campioana mondială Germania, scor 73-69 (33-33), în prima semifinală a Jocurilor Olimpice de la Paris. Franţa va juca finala cu câştigătoarea celei de-a semifinale, între echipa SUA şi Serbia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa SUA va juca pentru al doilea loc în finală exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de când Dream Team cucerea aurul la ediţia de la Barcelona.

Franța e prima finalistă a probei de baschet masculin de la Jocurile Olimpice!

Învinsele din semifinale vor juca pentru medalia de bronz, în 10 august, în deschiderea finalei pentru titlul olimpic, notează news.ro.

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, după 87-82 cu Franţa în finala de la Tokyo. Americanii au în palmares 16 titluri olimpice, o medalie de argint şi două de bronz.

În competiţia feminină, semifinalele vor avea loc vineri, între Franţa – Belgia şi SUA – Australia. Meciurile pentru medalii vor avea loc în 11 august, ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Reclamă
Reclamă 4

Deţinătoarea titlului olimpic este echipa SUA, care a câştigat 9 titluri olimpice, începând cu anul 1984 şi este favorită la câştigarea celei de-a zecea medalii de aur din palmares. Supremaţia SUA a fost întreruptă doar în 1992, când au obţinut medalia de bronz.

Caz incredibil la Jocurile Olimpice!

Caz incredibil la Jocurile Olimpice! Alison Gibson, din Statele Unite ale Americii, a primit nota zero la proba de sărituri în apă de la Paris.

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Reclamă

În vârstă de 25 de ani, sportiva a lovit trambulina și a ratat complet săritura de 3 metri. Juriul de la Paris a luat o decizie uluitoare și i-a oferit acesteia nota 0.0!

După săritură, Alison Gibson a ieșit din bazin plângând. Ulterior, aceasta a dezvăluit că s-a lovit serios, după ce a lovit trambulina.

”M-am lovit cu piciorul de trambulină. Am lovituri la picior, am și o mare vânătaie pe călcâi, dar am fost hotărâtă să merg mai departe”, a spus Alison, citată de mundodeportivo.com.

Chiar dacă a primit nota zero, Alison a continuat apoi concursul, iar la următoarele sărituri a primit note de 49.50, 68.20 și 58.50. Chiar și așa, Alison Gibson s-a clasat pe ultimul loc al probei, cu numărul 28.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:48

Gigi Becali, veste uriaşă pentru patru jucători de la FCSB. Hotărârea luată de patronul campioanei: „Este foarte entuziast!”

23:16

„Nu vreau să par impertinent” Florin Maxim, discurs surprinzător după Corvinul – Astana 1-2: „Mergem în Kazahstan să câștigăm!”

22:49

Corvinul – Astana 1-2! Dezastru pentru echipa lui Florin Maxim! Kazahii au revenit de la 0-1 și sunt favoriți la calificare

22:30

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 13 | Alina Rotaru-Kottmann, pe locul al 7-lea în finală la săritura în lungime

22:28

„Sportul românesc nu a murit!” Elisabeta Lipă, încântată de performanţele obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice 2024

22:21

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice. Noah Lyles, bronz cu Covid

1 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 2 FotoFiica de 18 ani a lui Adi Mutu, apariţie rară în România: „100% Consuelo”. Adriana este febleţea „Briliantului” 3 Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024, pentru Team Romania 4 Pe ce loc a ajuns România în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice după argintul obţinut de Mihaela Cambei la haltere! 5 Cum l-a numit Pan Zhanle pe David Popovici atunci când nu era filmat de camerele TV! 6 Maccabi Petah Tikva – CFR Cluj 0-1. Muhar i-a adus victoria lui Dan Petrescu! CFR, favorită la play-off-ul Conference League
Citește și