Închide meniul

Artur Beterbiev a devenit primul campion absolut la semigrea, după 25 de ani! L-a învins pe Dmitry Bivol, pe jumătate moldovean

Bogdan Stănescu Publicat: 13 octombrie 2024, 11:43

Reclamă
Artur Beterbiev a devenit primul campion absolut la semigrea, după 25 de ani! L-a învins pe Dmitry Bivol, pe jumătate moldovean

Artur Beterbiev a devenit primul campion absolut la semigrea, după 25 de ani!

Artur Beterbiev / Profimedia Images

Rusul Artur Beterbiev a devenit primul campion absolut la semigrea, după 25 de ani! Beterbiev (39 de ani) l-a învins într-o gală care a avut loc la Riyadh (Arabia Saudită) pe mai tânărul său compatriot Dmitry Bivol (33 de ani), care este pe jumătate moldovean. Tatăl lui Bivol s-a născut în Raionul Ialoveni, din Basarabia (Republica Moldova).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Precedentul campion mondial absolut la categoria semigrea a fost americanul Roy Jones. Artur Beterbiev s-a impus la puncte, după ce doi arbitri l-au văzut câştigător. Scorul a fost 114-114, 115-113 şi 116-112.

Rusul Artur Beterbiev a devenit primul campion absolut la semigrea, după 25 de ani!

Reunificarea centurilor la categoria semigrea ar fi trebuit să aibă loc la data de 1 iunie, dar meciul a fost amânat după ce Beterbiev s-a accidentat la ligamente.

Beterbiev şi Bivol erau neînvinşi în carieră până la acest meci. Partida nu a fost lipsită de scandal, după meci promotorul lui Bivol făcând acuzaţii dure la adresa unui arbitru.

Cum nu puteți să vorbiți despre ce s-a întâmplat în ring? Cum puteți să îi dați lui Bivol doar patru runde în întreaga luptă? Dezgustător”, a declarat promotorul britanic Eddie Hearn după partidă. „Nu vreau să fiu lipsit de respect față de Beterbiev, dar acel arbitru nu ar mai trebui să lucreze niciodată. Amândoi sunt niște luptători fantastici. Nimeni din rândul nostru nu a crezut că Beterbiev va câștiga. Am intrat în ring, m-am uitat la Beterbiev și toți erau dezumflați”, a adăugat el.

Reclamă
Reclamă

În schimb, Bivol nu a criticat arbitrajul. După meci, l-a felicitat pe Beterbiev şi s-a arătat dispus să lupte într-o revanşă cu compatriotul lui.

Sunt un luptător. Nu am nicio explicație fiindcă ar suna ca o scuză. Mi-am făcut treaba, am simțit că puteam face mai mult, dar asta a fost opinia unor arbitri. Felicitări lui Artur. Este foarte, foarte puternic”, a declarat Dmitry Bivol pentru DAZN. „(n.r. despre o revanşă cu Beterbiev) De ce nu? Desigur. E visul meu să fiu campion absolut”, a mai transmis boxerul, care este pe jumătate moldovean.

Dmitry Bivol s-a născut pe 18 decembrie 1990, în Kârgâzstan, dintr-un tată moldovean şi o mamă coreeană. Iurie Bivol s-a născut în Basarabia. Dmitry Bivol a locuit alături de părinţii lui în Kârgâzstan până la vârsta de 11 ani. Ulterior boxerul s-a stabilit alături de aceştia în Rusia.

Reclamă

 

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:00

LIVE VIDEOEliza Samara joacă acum la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! Rezultatele românilor

20:46

„Eşti precum vinul?” Constantin Budescu, răspuns genial după „dubla” reuşită la 35 de ani. „Budi” a dat recital la Buzău!

20:30

LIVE SCOREUniversitatea Cluj – Oţelul Galaţi 0-0. Duel de foc între liderul Ligii 1 şi singura echipă neînvinsă

20:21

Constantin Budescu, gol fabulos în Gloria Buzău – Hermannstadt. Un călcâi şi două „exterioare” înaintea execuţiei finale

20:10

Gheorghe Mustaţă anunţă un scenariu incredibil la Dinamo – FCSB: „Jumătate dintre bilete sunt luate de fanii noştri!”

20:00

LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Statelor Unite! Sesiunea de antrenamente e ACUM, în AntenaPLAY

1 EXCLUSIVPrimele tensiuni din vestiarul României după deciziile luate de Mircea Lucescu 2 Max Verstappen riscă să primească o nouă penalizare pe grilă. Unde va lua Red Bull decizia 3 Simona Halep este a cincea favorită a specialiştilor la câştigarea Roland Garros 2025, chiar dacă e pe locul 876 WTA. Ce cotă are 4 Ce s-a ales, de fapt, de Sergiu „călăreţul”, bărbatul care a fost ajutat cu o casă de Cătălin Moroşanu 5 FotoDin ce face bani Ioana Ţiriac, fiica miliardarului român! Anunțul făcut chiar de mama ei 6 VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în turul 2 la Campionatul European Individual, live în AntenaPLAY. Programul zilei
Citește și