Închide meniul

Rezultat șoc în grupa României de la Campionatul European! Spania, învinsă categoric de Croația

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 13 ianuarie 2024, 10:52

Rezultat șoc în grupa României de la Campionatul European! Spania, învinsă categoric de Croația

Rezultat șoc în grupa României de la Campionatul European

Duel în partida dintre Spania și Croația/ Profimedia

S-a înregistrat un rezultat șoc în grupa României de la Campionatul European de handbal masculin. Spania, campioana europeană din 2018 și din 2020, și una dintre favoritele competiției din acest an, a fost învinsă categoric de Croația, la zece goluri diferență, scor 29-39.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a pierdut și ea în primul meci de la Campionatul European din Germania. „Tricolorii” au revenit la un turneu final european după 28 de ani, însă au cedat în primul meci în fața Austriei, scor 24-31.

Rezultat șoc în grupa României de la Campionatul European

Spania a avut o evoluție dezastruoasă în duelul cu Croația. În primele 40 de minute de joc, ibericii nu au apărat nicio lovitură a croaților și tot ce s-a lansat asupra porții lor s-a transformat în gol.

De asemenea, o serie de recorduri negative au fost stabilite de Spania, după rezultatul surprinzător înregistrat în fața Croației. Concret, a fost egalată cea mai drastică înfrângere înregistrată de iberici, în acest secol. De asemenea, a fost cea mai dură înfrângere înregistrată de Spania la un Campionat European, cu cele mai multe goluri primite.

Pe de altă parte, și Croația a stabilit un record. Croații au reușit să marcheze cele mai multe goluri într-un meci la un turneul final european, din istoria lor.

Reclamă

România se va duela cu Spania, în următorul meci, programat duminică, de la ora 19:00. Ulterior, marți, de la aceeași oră, „tricolorii” lui Xavi Pascual vor înfrunta Croația.

După prima etapă din grupa B, Croaţia este lider, urmată de Austria, ambele cu câte 2 puncte, şi de România, Spania, ambele cu 0.

România a pierdut la scor cu Austria, în pofida unui joc echilibrat în primele 40 de minute, în care a şi condus.

Reclamă 4 / 0/3

Primele două clasate se vor califica în grupele principale, în care meciurile se vor juca în intervalul 17-24 ianuarie, la Hamburg şi Koln. De acolo, tot primele două clasate vor merge mai departe, adică în semifinalele din 26 ianuarie, pentru ca partidele pentru medalii să aibă loc în 28 ianuarie, toate disputele fiind programate la Koln.

Vasile Stângă, dur după România – Austria 24-31

Vasile Stângă a avut un discurs dur după România – Austria 24-31, meciul de debut al tricolorilor la Campionatul European de handbal. Fostul mare jucător l-a felicitat însă pe portarul Ionuţ Iancu, într-o formă mare la Mannheim.

Ne-am batut singuri, am făcut foarte multe prostii, eliminări gratuite, foarte multe ratări. Dacă erau mai puține greșeli, poate era alt scor. Am demonstrat că suntem o echipă doar de o repriză. În a doua am cedat.

Nu am văzut dorința aceea a jucătorilor de a juca cu ambiție. Am avut un portar (n.r. Ionuț Iancu) în zi mare. Dacă nu era Iancu, cred că era o diferență de 15 goluri”, a spus Vasile Stângă, citat de digisport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:39 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:21 Palermo – Reggiana LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:15). Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare! Echipele de start 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 Blackburn – Coventry (17:00) şi Hull City – Ipswich (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Şansă uriaşă pentru Ipswich 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni Vezi toate știrile
Citește și