Închide meniul

Vasile Stângă, dur după România – Austria 24-31, la debutul la Campionatul European: „Ne-am bătut singuri”

Dan Roșu Publicat: 12 ianuarie 2024, 21:43

Reclamă
Vasile Stângă, dur după România – Austria 24-31, la debutul la Campionatul European: „Ne-am bătut singuri

Vasile Stângă, dur după România - Austria 24-31, la debutul la Campionatul European

România - Austria 24-31 - Profimedia Images

Vasile Stângă a avut un discurs dur după România – Austria 24-31, meciul de debut al tricolorilor la Campionatul European de handbal. Fostul mare jucător l-a felicitat însă pe portarul Ionuţ Iancu, într-o formă mare la Mannheim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Portarul Ionuţ Iancu a ţinut România în joc prin intervenţiile spectaculoase (9 doar în prima repriză şi 14 în total), însă strategia în jocul tricolorilor a avut de suferit şi din cauza multiplelor schimbări de jucători operate de antrenorul Xavi Pascual, de care Austria a profitat până la urmă şi a avut câştig de cauză.

Vasile Stângă, dur după România – Austria 24-31, la debutul la Campionatul European

”Ne-am batut singuri, am făcut foarte multe prostii, eliminări gratuite, foarte multe ratări. Dacă erau mai puține greșeli, poate era alt scor. Am demonstrat că suntem o echipă doar de o repriză. În a doua am cedat.

Nu am văzut dorința aceea a jucătorilor de a juca cu ambiție. Am avut un portar (n.r. Ionuț Iancu) în zi mare. Dacă nu era Iancu, cred că era o diferență de 15 goluri”, a spus Vasile Stângă, citat de digisport.ro.

România – Austria 24-31

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă vineri, la Mannheim, de reprezetantiva Austriei, scor 31-24 (15-14), în primul meci din grupa B a Campionatului European din Germania, la care tricolorii joacă după 28 de ani.

Reclamă

Principalii marcatori ai partidei au fost Grigoraş 6 goluri, Stanciuc 4, Buzle 4, pentru România, respectiv Frimmel 6, Wagner 5, Hutecek 5, pentru Austria.

România a fost egala Austriei în prima repriză şi a şi condus, 4-3 (min. 10), 8-7 (min. 16) şi 9-8 (min. 18), dar tot atunci a pierdut cu cartonaş roşu singura extremă stânga din lotul pentru acest meci, Nicuşor Negru (min. 14), precum şi pe centrul Liviu Caba (min. 25), în urma unor faulturi dure asupra unor adversari.

Ce urmează pentru naţionala României

România va disputa următorul meci duminică, în compania Spaniei (ora 19.00), iar al treilea va fi în 16 ianuarie, cu Croaţia (19.00).

Reclamă 4 / 0/3

Celelalte grupe au componenţa: Franţa, Macedonia de Nord, Elveţia, Germania (A), Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru (C), Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe (D), Suedia, Ţările de Jos, Bosnia, Georgia (E) şi Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia (F).

Primele două clasate se vor califica în grupele principale, în care meciurile se vor juca în intervalul 17-24 ianuarie, la Hamburg şi Koln. De acolo, tot primele două clasate vor merge mai departe, adică în semifinalele din 26 ianuarie, pentru ca partidele pentru medalii să aibă loc în 28 ianuarie, toate disputele fiind programate la Koln.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și