Închide meniul

Motorsportul se mută în online. Nume surpriză printre cei mai buni ”piloți”. Oricine poate concura cu ei

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 16 aprilie 2020, 11:49

Motorsportul se mută în online. Nume surpriză printre cei mai buni ”piloți”. Oricine poate concura cu ei

Motorsport

Cu deja peste 30 de etape amânate din cele 17 campionate pe care le organizează, FRAS a găsit formula pentru a menține spiritul competițional în rândul piloților. Mai mult, le oferă șansa fanilor și gamerilor să se dueleze alături de favoriții lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Peste 100 de concurenți s-au înscris deja în precalificările de la prima etapă din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano. Nu lipsesc piloții români din Campionatul Mondial de Raliuri, Simone Tempestini și Raul Badiu, dar și alte nume precum Adi Teslovan, Alex Mirea, Istvan Soos, Sergiu Itu, Norbert Maior sau Andrei Gîrtofan. Marele învingător va ajunge la finalul anului la FIA MotorSport Games, „Jocurile Olimpice ale motorsportului”, la divizia esports.

Pentru că înscrierea este permisă și piloților esports, a celor care sunt în motorsport doar prin prisma digitalului, una dintre surprizele de la start este tenismenul Florin Mergea, vicecampionul olimpic de la Rio la tenis. Acesta este unul dintre cel mai bine cotați piloți esports din România și ocupă locul 5 în acest moment în precalificări. Lider este Claudiu Clima, unul dintre cei mai apreciați gameri din România, iar rezultatele sunt disponibile în timp real pe fras.simrace.ro

Practic, înscrierile sunt deschise zilnic, iar pentru a concura în cursa de la finalul săptămânii, trebuie să obții unul dintre cei mai buni 30 de timpi ai precalificărilor. Sezonul 2020 al campionatului digital are 8 etape, iar prima are loc chiar în această sâmbătă, de la ora 12:00.

Pentru a deveni pilot în cadrul campionatului trebuie doar urmați câțiva pași simpli. Să ai un PC, să descarci jocul Asetto Corsa și să te înscrii pe site-ul federației. „Este modul nostru, al federație, de a le oferi șanse tuturor fanilor pentru a rămâne în acest fenomen frumos. Sezonul se va încheia în iunie, atunci când sperăm să revenim la normal cu evenimentele”, a declarat președintele FRAS, Norris Măgeanu.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și