Închide meniul

Românii iau cu asalt Campionatul European de Raliuri. În premieră, avem un lot național

Florian Ceafalău Publicat: 27 octombrie 2020, 10:47

Românii iau cu asalt Campionatul European de Raliuri. În premieră, avem un lot național

FRAS

Campionatul de Raliuri

    Antrenor federal a fost numit Daniel Ungur, fost pilot în Campionatul Național de Raliuri, instructor autorizat și în prezent vicepreședinte al FRAS. Prin parteneriatul cu Ministerul Tineretului și Sportului, lotul va beneficia de un buget total de 140.000 de lei. La Raliuri, juniorii sunt considerați piloții până în 28 de ani.

    ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

    Cele trei echipaje care vor fi susținute de FRAS și MTS la etapa europeană de raliuri sunt Raul Badiu/Gabriel Lazăr, Mihnea Mureșan/Alina Bianca Pop și Norbert Maior/Francesca Maior. Lista completă a echipajelor care vor reprezenta România va fi anunțată imediat după încheierea perioadei de înscrieri la etapa continentală.

    Raul Badiu (28 de ani) a debutat în raliuri în 2012, iar pe plan intern a devenit de trei ori campion al Cupei Dacia (2013, 2016, 2020), la juniori (2016), la Cupa Suzuki (2018) și la Două Roți Motrice (2018). Anul acesta a fost singurul pilot român care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), obținând puncte la Juniori atât la Raliul Suediei, cât și la Raliul Estoniei.

    Reclamă

    Mihnea Mureșan (26 de ani) și-a început cariera în 2015, iar în palmaresul său se regăsesc două titluri de campion la Cupa Dacia (2017, 2018), unul de juniori (2017) și un altul la Două Roți Motrice (2019). În acest an, Mihnea a terminat pe 5 la general în Transilvania Rally, singura etapă internațională din calendarul intern.

    Cel de-al treilea pilot este Norbert Maior (22 de ani), campion național de juniori în 2019 și care în acest an a terminat pe locul 3 la general în Campionatul Național de Raliuri, deși a concurat pe un Peugeot 208 R2. La Raliul Iașului, Norbert s-a clasat pe podium, într-o etapă cu 6 modele R5 la start.

    Reclamă

    Pentru al doilea an în calendarul Campionatului European de Raliuri, Raliul Ungariei va strânge la start piloți de pe întreg continentul. Printre cei care și-au anunțat deja prezența sunt Oliver Solberg, Mikolaj Marczyk, Josh McErlean, Andreas Mikkelsen și Craig Breen. În 2019, un total de 102 echipaje din 13 țări s-au duelat pentru trofeu.

    Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Ultimele știri
    21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” Vezi toate știrile