Close

Vrem un nou “Popovici” și la moto

Publicat: 30 iunie 2022, 17:22

România este epicentrul decizional în acest an al fenomenului moto din întreaga Europă. Congresul European al FIM e la București aceste zile.

Reclamă

FIM, forum care guvernează acest fenomen, își desfășoară Congresul European la București, ocazie cu care se va decide și noul board, format din 1 președinte și 8 vicepreședinți. 40 de delegații din 40 de țări, nu mai puțin de 200 de invitați reprezentanți ai forurilor naționale sunt la noi în țară. Momentul este unul extrem de important pentru federația națională deoarece forul mondial a decis să susțină forul național din punct de vedere financiar în demersul de a contrui un nou sediu. De la eveniment a absentat însă delegația Rusiei, embargoul fiind impus chiar și în acest sector. “Faptul că am ales România să fie gazda acestui eveniment e un plan mai vechi al nostru.

Reclamă

Încă de acum 2 ani am dorit să aducem un astfel de evniment, Congresul FIM la București dar din păcate situația pandemică nu ne-a permis. E o recunoaștere a rolului tot mai important al forului din România în cadrul federațiilor europene. Din păcate, acum la această adunare va trebui să analizăm ce pași trebuie să parcurgem pe viitor pentru devoltarea sectorului moto la nivel mondial în contextul economic dat de ultimele schimbări globale. Știm că e tot mai greu să practici sport de performanță și chiar să fii prezent ca pasionat la astfel de competiții. De asta, trebuie să apreciem și mai tare oamenii care sunt alături de acest fenomen sportiv indiferent din ce poziție se află”, a explicat Martin De Graff, președintele Federației Europene.

Reclamă

Vrem circuit în România

Demersul federației naționale de a susține un astfel de eveniment are un scop precis gândit de câțiva ani. “Cred că se fac aproape 20 de ani de când urmărim să facem lobby împreună cu federația europeană pentru a construi un circuit de moto în România. Importanța logisticii este foarte mare pentru că doar așa putem stimula creșterea numărului de participanți la competiții și practicanți de motociclism. Vă dau un exemplu simplu: circuitul de la Misano, din Italia. E la 20 de minute de locul unde s-a născut Valentino Rossi. Implicit, el a crescut pe acel circuit. Astfel că, înțelegeți de ce ne dorim și noi, ca federație să avem așa ceva. E singura metodă reală de a genera un campion mondial. Și noi am vrea un Popovici la Moto! Dar <nu avem bazin>!”, a explicat planul României de la acest Congres președintele Federației de Moto, Cristi Mureșan.

Am o afinitate pentru sporturile cu motor astfel că nu puteam să refuz învitația de a participa la un eveniment atât de important pentru România. Calitatea și cantinatea participanților la competițiile de motociclism a crescut mult în România„, a spus Thomas Moldovan, secretar de stat MS.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
12
aug.
23:25
FC Argeș – FC U Craiova 1948 0-2. Andrea Compagno le-a adus victoria oltenilor, cu o „dublă” de vis în Trivale
12
aug.
23:17
Câți bani va încasa Simona Halep după ce s-a calificat în semifinale la Toronto. Lovitură financiară pentru campioana noastră
12
aug.
22:40
Balonul de Aur 2022 | Cei 30 de candidați pentru câștigarea legendarului trofeu! Lionel Messi, marele absent de pe lista anunțată de France Football
12
aug.
22:09
Simona Halep, prima reacție după ce a învins-o pe Cori Gauff și s-a calificat în semifinale la Toronto: “Am muncit punct după punct”
12
aug.
21:50
Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 7-6. Campioana noastră s-a calificat în semifinale la Toronto, după un meci complicat în fața americancei
12
aug.
21:45
Mihai Stoica, pe modelul „Dan Petrescu” înainte de FCSB – Viking: „Plecăm cu handicap! Unii chiar vor să-şi ajute echipele”
12
aug.
21:17
Ioan Andone, fermecat de Darius Olaru: „Poate să coste 15 milioane de euro!”
12
aug.
21:03
Gigi Becali, dialog spumos cu Daniel Pancu: “E greu cu Rapidul anul ăsta, nea Gigi!”. Patronul FCSB a oferit replica pe loc
12
aug.
19:44
David Popovici a stabilit un nou record european, după o cursă senzațională! Românul s-a calificat în finala Campionatului European la 100 m liber
12
aug.
19:33
Cele 3 staruri care se luptă pentru titlul de “Jucătorul Anului”! Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, lăsați în premieră în afara listei de 15
Pe același subiect
Iuliana Pepene a fost invitată la AS.ro LIVE
Alte Sporturi • 13 nov., 12:03
Pasionată de motoare, Iuliana Pepene îl are ca favorit pe Valentino Rossi! Prezentatoarea Antena 1 a făcut cursuri de moto: ”A venit și blonduța asta să-și pună casca!”
"Wey" Zapata
Moto • 7 apr., 9:42
Tragedie în Argentina. Un motociclist a murit la doar 23 de ani. Concura cu o singură mână. "Zboară la înălţime, prietene!"
Marc Marquez
Moto • 22 aug., 16:56
Marc Marquez va lipsi încă 3 luni. Anunţul făcut de Repsol Honda
Close