Închide meniul

Vrem un nou “Popovici” și la moto

Reclamă

Publicat: 30 iunie 2022, 17:22

Vrem un nou “Popovici” și la moto

Thomas Moldovan este secretar de stat în MS

România este epicentrul decizional în acest an al fenomenului moto din întreaga Europă. Congresul European al FIM e la București aceste zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FIM, forum care guvernează acest fenomen, își desfășoară Congresul European la București, ocazie cu care se va decide și noul board, format din 1 președinte și 8 vicepreședinți. 40 de delegații din 40 de țări, nu mai puțin de 200 de invitați reprezentanți ai forurilor naționale sunt la noi în țară. Momentul este unul extrem de important pentru federația națională deoarece forul mondial a decis să susțină forul național din punct de vedere financiar în demersul de a contrui un nou sediu. De la eveniment a absentat însă delegația Rusiei, embargoul fiind impus chiar și în acest sector. “Faptul că am ales România să fie gazda acestui eveniment e un plan mai vechi al nostru.

Încă de acum 2 ani am dorit să aducem un astfel de evniment, Congresul FIM la București dar din păcate situația pandemică nu ne-a permis. E o recunoaștere a rolului tot mai important al forului din România în cadrul federațiilor europene. Din păcate, acum la această adunare va trebui să analizăm ce pași trebuie să parcurgem pe viitor pentru devoltarea sectorului moto la nivel mondial în contextul economic dat de ultimele schimbări globale. Știm că e tot mai greu să practici sport de performanță și chiar să fii prezent ca pasionat la astfel de competiții. De asta, trebuie să apreciem și mai tare oamenii care sunt alături de acest fenomen sportiv indiferent din ce poziție se află”, a explicat Martin De Graff, președintele Federației Europene.

Vrem circuit în România

Demersul federației naționale de a susține un astfel de eveniment are un scop precis gândit de câțiva ani. “Cred că se fac aproape 20 de ani de când urmărim să facem lobby împreună cu federația europeană pentru a construi un circuit de moto în România. Importanța logisticii este foarte mare pentru că doar așa putem stimula creșterea numărului de participanți la competiții și practicanți de motociclism. Vă dau un exemplu simplu: circuitul de la Misano, din Italia. E la 20 de minute de locul unde s-a născut Valentino Rossi. Implicit, el a crescut pe acel circuit. Astfel că, înțelegeți de ce ne dorim și noi, ca federație să avem așa ceva. E singura metodă reală de a genera un campion mondial. Și noi am vrea un Popovici la Moto! Dar <nu avem bazin>!”, a explicat planul României de la acest Congres președintele Federației de Moto, Cristi Mureșan.

Am o afinitate pentru sporturile cu motor astfel că nu puteam să refuz învitația de a participa la un eveniment atât de important pentru România. Calitatea și cantinatea participanților la competițiile de motociclism a crescut mult în România„, a spus Thomas Moldovan, secretar de stat MS.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și