Închide meniul

O nouă sportivă din România s-a calificat la Jocurile Olimpice! De ce aşteaptă Joan Chelimo Melly confirmarea că va fi la Paris

Bogdan Stănescu Publicat: 3 decembrie 2023, 18:28

Reclamă
O nouă sportivă din România s-a calificat la Jocurile Olimpice! De ce aşteaptă Joan Chelimo Melly confirmarea că va fi la Paris

O nouă sportivă din România s-a calificat la Jocurile Olimpice

Joan Chelimo Melly, cu steagul României / Facebook COSR

O nouă sportivă din România s-a calificat la Jocurile Olimpice! COSR a anunţat, duminică, pe Facebook, că atleta Joan Chelimo Melly a reuşit să îndeplinească baremul olimpic de calificare la JO Paris 2024, ea fiind eligibilă să evolueze pentru România din 3 iulie 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Joan a alergat maratonul de la Valencia în 2h 24:16. Baremul de calificare stabilit de World Athletics în această probă este de 2h 26:20.

O nouă sportivă din România s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024! Joan Chelimo Melly va fi la Paris!

Chiar dacă a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice 2024, Joan Chelimo Melly aşteaptă confirmarea că va fi la Paris întrucât ea poate concura în competiţitii din data de 3 iulie 2024. Jocurile Olimpice de la Paris vor începe pe 26 iulie, dar atleţii care vor participa la competiţie vor primi confirmarea în data de 1 mai 2024.

Ca și Delvine Relin Meringor, care este prima atletă cu baremul olimpic atins încă din 19 martie 2023, Joan Chelimo Melly a reprezentat Kenya până în 2021, an în care a primit cetățenia română. Conform World Athletics ea va deveni eligibilă pentru a concura în competiții pentru România din 03 iulie 2024.

Cu baremul sportiv îndeplinit, Joan Chelimo Melly va avea emoții în validarea calificării, pentru că, în conformitate cu termenele de calificare, World Athletics va comunica sportivii calificați la maraton în 01 mai 2024.

Reclamă

Sportiv însă, Chelimo are baremul olimpic îndeplinit și așteaptă soluționarea formalităților legate de reprezentativitate la nivel World Athletics și CIO”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe contul său oficial de Facebook.

Joan Chelimo Melly ar fi sportivul cu numărul 61 din delegaţia României în cazul în care îi va confirmată participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

Bernadette Szocs are un singur vis pentru 2024, o medalie la Jocurile Olimpice: „Mă simt chinezoaică. Îmi place să fiu pe podium”

Frumoasa Bernadette Szocs simte că 2024 va fi anul ei. Şi al primei medalii olimpice din istoria României, la tenis de masă! Szocz nu s-a gândit la culoarea medaliei, dar dacă va fi cea mai strălucitoare, o va sărbători cu o nebunie. De ziua României, Szocs a intrat în rolul „croitoraşului cel viteaz”!

2023 a fost cel mai bun an al carierei pentru Bernadette Szocs. A luat aurul la Jocurile Europene, a bătut-o pe campioana olimpică de la Tokyo, iar cu echipa României a ajuns încă o dată în finala euro.

„Îmi place să fiu pe podium, bineînţeles că pe cea mai înaltă treaptă. Acolo îmi place să fiu, dar de fiecare dată, chiar dacă termin pe locul 1, ştiu că este loc şi de mai bine”, a spus Bernadette, pentru Antena Sport.

Victoriile au urcat-o pe Bernie în topul celor mai bune jucătoare din lume la tenis de masă, sportul cu cei mai mulţi practicanţi de pe planetă. Szocs e convinsă ca 2024 va fi mai bun. E anul Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Îmi doresc din toata inima, este visul meu care aş vrea să devină realitate, muncesc pentru această medalie, este o medalie mult prea aşteptată şi acum mă simt în cea mai bună formă a mea. Doamne ajută, 2024 să fie cel mai bun an din cariera mea”, a mai spus Bernie.

„Nu îmi e frică de nicio adversară”

Un sfert de finală al băieţilor, e cel mai bun rezultat la tenis de masă al României, la Jocurile Olimpice. La 28 de ani, frumoasa din Târgu Mureş vrea să-l bată.

„Nu îmi este frică de niciuna, mă simt chinezoaică ca şi ele. În ultimul an am bătut de 3 ori chinezoaice şi de 2 ori o campioană Olimpică. Ştiu că visul meu cel mare este o medalie olimpică, aşa că nimic nu mă poate doborî”, susţine Szocs.

Reclamă

De ziua României, Szocs a arătat că nu e talentată doar la tenis de masă. S-a înarmat cu un ac şi o aţă şi a cusut harta României. Bernadette s-a lăudat cu ce a ieşit. „La mulţi ani, România!”, a fost mesajul ei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și