Închide meniul

A murit unul dintre cei mai cunoscuți boxeri din istorie! Întreaga lume a boxului, șocată de dispariția lui Marvin Hagler

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 14 martie 2021, 9:19

A murit unul dintre cei mai cunoscuți boxeri din istorie! Întreaga lume a boxului, șocată de dispariția lui Marvin Hagler

Profimedia Images

A murit Marvin Hagler

Marvin Hagler a murit. Legendarul boxer avea 66 de ani și a fost dus de urgență la spital după ce a acuzat dureri în piept și probleme în a respira. Cauza morții nu a fost dezvăluită momentan, deși mulți au speculat că ar fi fost ucis de COVID, familia nu a făcut nicio declarație oficială în acest sens. Singurele informații au fost oferite de fiul lui Hagler, care a declarat că tatăl său respira greu și acuza dureri în piept.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întreaga lume a boxului a deplâns decesul lui Hagler. Acesta a fost unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați boxeri din istorie, fiind considerat de toți experții în box în primii 10 boxeri din toate timpurile, indiferent de categorie, alături de nume uriașe ca Muhammad Ali, Rocky Marciano, Joe Louis, Sugar Ray Robinson și mulți alții.

Hagler și ”Cei patru regi ai boxului” din anii 1980

Dacă pentru fanii ”recenți” ai boxului numele lui Hagler nu spune mare lucru, acum 40 de ani acesta era sinonim cu cel mai bun boxer din lume. Atât de cunoscut și de bun era Hagler, încât a reușit să își treacă în buletin, ca nume oficial, porecla din ring. Acesta era cunsocut ca ”Marvelous”, în traducere ”Minunatul”, numele său oficial devenind Minunatul Marvin Hagler.

Hagler a făcut parte din cea mai frumoasă eră a boxului, și din cea mai aprigă rivalitate din istoria acestui sport. ”Cei patru regi ai ringului” au făcut senzație în anii 1980 în lumea boxului. Marvin Hagler, Sugar Ray Leonard, Tommy Hearns și Roberto Duran au format cea mai spectaculoasă rivalitate din istorie, spun specialiștii, reușind să devanseze trioul anilor 70, format din Muhammad Ali, George Foreman și Joe Frazier. 

Hagler a dominat boxul cu o mână de fier. Americanul a reușit să îi învingă pe ceilalți rivali ai decadei, prima dată pe Roberto Duran, cel poreclit ”Mâini de piatră”, în 1983, la decizie, apoi pe Tommy Hearns, în 1985, prin TKO în runda a treia, în unul dintre cele mai frumoase meciuri de box din istoria acestui sport. În ultimul meci din carieră, Hearns a boxat cu Sugar Ray Leonard, meci pierdut la decizie împărțită, însă majoritatea specialiștilor din box consideră că meciul trebuia câștigat clar de Hearns, însă Leonard a avut parte de o propagandă media foarte bună înainte de acel meci, reușind să impresioneze arbitrii judecători și să îi facă să îi acorde mult mai ușor rundele. 

Reclamă

S-a retras inexplicabil la doar 33 de ani

Imediat după meci, Hagler a cerut revanșa, dar Leonard nu a dorit să i-o ofere, preferând să anunțe că s-a retras, lucru ce, bineînțeles, nu s-a întâmplat cu adevărat. Hagler, în schimb, a renunțat definitiv la box, la doar 33 de ani, o vârstă considerată medie în box, sportivii de top alegând să se retragă în jurul vârstei de 40 de ani, mai ales că Hagler nu avusese meciuri în care să sufere ”avarii”.

Terminând cariera cu 62 de victorii și doar 3 înfrângeri (pe lângă Leonard a mai fost învins de doi necunoscuți la mijlocul carierei), Hearns a fost campion la categoria mijlocie timp de 7 ani, perioadă în care și-a apărat titlurile de 12 ori. Hearns deține multe recorduri în box și este considerat unul dintre cei mai agresivi și distrugători boxeri din istoria acestui sport. 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și