Închide meniul

”Ca la 40 de ani, fără griji și plin de bani!”. Florian Ceafalău, despre ce variante are Overeem după ce UFC l-a dat afară

Florian Ceafalău Publicat: 4 martie 2021, 19:19

”Ca la 40 de ani, fără griji și plin de bani!”. Florian Ceafalău, despre ce variante are Overeem după ce UFC l-a dat afară

Profimedia Images

Overeem, dat afară de UFC

    Overeem și UFC nu mai fac echipă. Cele două părți s-au despărțit în mod amiabil joi, decizia fiind una extrem de surprinzătoare. Overeem era considerat în cursă pentru un meci de titlu, dar înfrângerea cu Volkov de pe 6 februarie a dus la un final abrupt al carierei sale în UFC, cea mai tare promoție de MMA din lume.

    ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

    Ajuns la 40 de ani și cu un palmares de 6-4 în ultimele 10 meciuri, Overeem a devenit liber de contract, o decizie șoc a UFC-ului, care l-a dat afară și pe Dos Santos, fostul campion la grea al promoției, iar în urmă cu câteva luni au renunțat în mod surprinzător și la Romero, un alt star al UFC-ului.

    Olandezul are multe opțiuni în față, toate la fel de bune. Fostul campion din Strikeforce, DREAM și K-1 poate alege din cel puțin 5 opțiuni.

    Reclamă

    1. Retragere, cea mai bună opțiune

    Cea mai bună opțiune, din punctul meu de vedere, ar fi să se retragă. Timpul nu iartă pe nimeni, iar Overeem are aproape 20 de KO-uri încasate în meciuri în toată cariera, o sumă uriașă pentru oricine. Creierul său este cu siguranță afectat, sper în cât mai mică măsură, de contuziile repetate. Nu mai punem la socoteală contuziile suferite la antrenamente.

    De altfel, unul dintre motivele presupuse ale îndepărtării sale din UFC, care se vehiculează în mediul online, este că Overeem are ”brain trauma” și poate fi în pericol la orice KO suferit în viitor, lucru ce ar duce la o imagine negativă pentru UFC, dacă acest lucru s-a întâmpla în cadrul promoției.

    Reclamă

    Overeem a luat numai din UFC, de-a lungul carierei, peste 10 milioane de dolari, deci poate sta liniștit până la adânci bătrâneți fără să mai miște un deget. Ce rost are să îți avariezi creierul și mai mult?

    2. Overeem vs Rico în GLORY

    Cu siguranță că cei din GLORY pregătesc o ofertă bună pentru The Reem. Olandezul a ras de pe fața pământului tot ce a întâlnit în cale în 2010, atunci când a făcut o mică pauza de la MMA pentru a cuceri centura de campion în K-1. Overeem i-a bătut în aceeași seară pe Spong, Saki și Aerts, o colecție impresionantă pentru orice kickboxer, cu atât mai mult pentru un luptător de MMA.

    Lipsa de variante pentru categoria grea, acolo unde Rico Verhoeven face legea de ani de zile fără adversar pe măsură, îi poate forța pe cei din GLORY să bage mâna în buzunar și să îl aducă pe Overeem în circuit. Ar fi cu siguranță un meci dinamită, chiar dacă Alistair nu a mai luptat în kickboxing de la finala K-1 din 2010.

    Reclamă 4 / 0/3

    3. Eroul perfect în ONE Championship

    Promoția asiatică are cu siguranță nevoie de un nume mare la categoria grea, acolo unde Brandon Vera e și nu prea e ce trebuie unei promoții ca ONE. Asiaticii au investit mult în luptători în ultimii ani, iar Overeem ar o imagine excelentă ce se pliază pe profilul căutat de cei din ONE.

    Cu siguranță că centura ONE ar fi una bună de pus la colecție pentru Overeem, care nu ar trebui să aibă mari probleme cu Brandon Vera.

    4. Overeem vs Fedor, cel mai mare meci din istoria Bellator

    Bineînțeles, pentru orice luptător cu nume dat afară de UFC, există a doua zi o ofertă de la Bellator. A doua cea mai bună promoție de MMA din lume vânează mereu oameni dați afară de UFC, exemplele fiind extrem de multe: Romero, Machida, Rumble, Phil Davis, Bader și așa mai departe.

    Bader vs Overeem, pentru centura Bellator, ar fi un meci foarte bun, dar mai bun decât atât ar fi Overeem vs Fedor, probabil cel mai bun lucru care i se poate întâmpla lui Overeem, după ieșirea din UFC. Chiar dacă au 40, respectiv 44 de ani, Overeem și Fedor ar vinde extraordinar de bine și ar fi, fără probleme, cel mai tare meci din istoria promoției Bellator!

    5. Înapoi acasă, în Japonia

    A cincea variantă pentru Overeem este piața din Japonia, acolo unde și-a făcut un nume la începutul anilor 2000. Overeem este un idol uriaș pentru japonezi, aceștia urmărindu-i atât cariera din MMA, acolo unde a scris istorie în epoca de aur din Pride, dar și momentul de glorie când a cucerit centura K-1.

    Cea mai bună variantă ar fi RIZIN, dar promoția este în declin după ce s-au lansat în forță în urmă cu 5 ani. Transferul lui Overeem ar putea să resusciteze piața din Japonia, una consumatoare de sporturi de contact și mai ales de legende ca Alistair Overeem.

    Reclamă

    Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Ultimele știri
    15
    apr.
    23:55
    Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
    15
    apr.
    23:29
    Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
    15
    apr.
    23:17
    Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!”
    15
    apr.
    23:16
    Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”!
    15
    apr.
    22:52
    Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni
    15
    apr.
    22:43
    Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti
    15
    apr.
    22:21
    Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
    15
    apr.
    22:20
    FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi
    15
    apr.
    21:44
    „Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid
    15
    apr.
    21:19
    FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest
    Vezi toate știrile
    Pe același subiect
    Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
    FIGHT • 4 feb., 18:13
    Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
    Moment istoric în MMA! Prima femeie din Arabia Saudită care semnează cu o promoție puternică
    Fight • 31 ian., 13:41
    Moment istoric în MMA! Prima femeie din Arabia Saudită care semnează cu o promoție puternică
    Conor McGregor și-a anunțat următorul meci. Se bate după 3 ani de când și-a rupt piciorul
    FIGHT • 3 ian., 16:59
    Conor McGregor și-a anunțat următorul meci. Se bate după 3 ani de când și-a rupt piciorul
    Avertismentul transmis de Conor McGregor din Arabia Saudită: ”Cu nimeni nu s-au purtat în halul ăsta”
    FIGHT • 26 dec., 11:31
    Avertismentul transmis de Conor McGregor din Arabia Saudită: ”Cu nimeni nu s-au purtat în halul ăsta”
    Cuplul bombă dezvăluit în noaptea de Crăciun
    Fight • 26 dec., 10:27
    Cuplul bombă dezvăluit în noaptea de Crăciun! Cu cine s-a cuplat frumoasa Diana Belbiță