Închide meniul

Dinu vs Dubois, meci pentru titlul mondial la box! Confruntare ”de aur” pentru România

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 17 aprilie 2021, 7:07

Dinu vs Dubois, meci pentru titlul mondial la box! Confruntare ”de aur” pentru România

Profimedia Images

Dinu vs Dubois

Boxerul român Bogdan Dinu a semnat un contract pentru a boxa cu britanicul Daniel Dubois. Cei doi vor boxa pe 5 iunie, in Marea Britanie, locul evenimentului nefiind momentan anunțat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinu este unul dintre cei mai buni români din activitate, acesta având 20 de victorii și doar 2 înfrângeri în carieră, acestea venind la 2 boxeri cu nume la ora actuală, Jarrell Miller și Kubrat Pulev. Mai mult, înfrângerea cu Pulev a venit după un moment controversat, când bulgarul l-a lovit pe Dinu în spatele capului, cu câteva lovituri interzise. 

De partea cealaltă, Dubois este una dintre speranțele britanicilor la categoria grea. Acesta are 15 victorii, din care 14 prin KO, și o singură înfrângere, în ultimul meci, cu rivalul său din UK, Joe Joyce.

Prima centură importantă de la Lucian Bute

Confruntarea dintre cei doi va fi pentru centura WBA interimară. Versiunea WBA este singura care împarte campionii în mai multe centuri. La categoria grea, centura WBA are în acest moment nu mai puțin de 3 versiuni, Super, deținută de Anthony Joshua, Regular, deținută de Trevor Bryan și In Recess, deținută de Mahmoud Charr. 

La aceste 3 centuri s-a adăuga și cea WBA Interim, pe care o poate câștiga Bogdan Dinu. Chiar dacă nu s-ar contoriza ca un titlu mondial ”întreg”, centura ar fi cu siguranță cea mai importantă din boxul românesc, și prima centură mare câștigată de un boxer român, de când Lucian Bute a pierdut titlul mondial IBF în 2012.
 

Reclamă
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Dinu Bogdan (@bogdandinu1)

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 15:00 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! Vezi toate știrile
Citește și