Închide meniul

”Un singur motiv pentru care vedem Canelo vs Yildirim”. Florian Ceafalău, despre meciul de box de duminică dimineață

Florian Ceafalău Publicat: 27 februarie 2021, 17:39

”Un singur motiv pentru care vedem Canelo vs Yildirim”. Florian Ceafalău, despre meciul de box de duminică dimineață

Profimedia Images

Canelo, înainte de meciul cu Yildirim

  • Canelo este unul dintre superstarurile boxului
  • Mexicanul are cotă 1,02 să câștige meciul cu Yildirim

Boxul înseamnă bani. Cine nu înțelege asta, scapă din vedere un lucru extrem de important, ce guvernează tot ceea ce înseamnă boxul profesionist la ora actuală. Toate lucrurile bune și rele care se întâmplă în box, se întâmplă pentru bani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Canelo nu face excepție. Mexicanul continuă să ia decizii bune pentru cariera sa, dar deloc bune pentru baza de fani ce se pricep totuși la box și au pretenții de la unul dintre simbolurile acestui sport la nivel mondial în acest moment, și unul dintre primii 3 boxeri din lume ca valoare.

La fel ca atunci când s-a dopat în Mexic dar a fost salvat de WBC (guvernat de un mexican, ce coincidență), Canelo dezamăgește fanii fără să îi îndepărteze de box, totuși, cu meciul de duminică dimineață cu Yildirim. 

Reclamă

Yildirim, clasicul ”challenger obligatoriu”

Una dintre bolile boxului profesionist sunt acești ”challengeri obligatorii”, care apar și dispar după bunul plac al celor 4 versiuni ce contează în box, WBC, WBA, WBO și IBF. Yildirim se înscrie pe această listă și a fost norocosul câștigător al ”tombolei” prin care Canelo a decis să mai bifeze un meci din contractul mamut cu DAZN.

În octombrie 2018, Canelo a semnat cel mai mare contract din istoria boxului, 365 de milioane de dolari. Acesta a devenit omul rețelei DAZN, pentru care avea de prestat 11 meciuri. De atunci, Canelo a început vânătoarea de meciuri ușoare. 

Reclamă

Primul din contract a fost Rocky Fielding, pe care îl recomandă doar prenumele, altfel fiind un ilustru mediocru în boxul profesionist. Daniel Jacobs, poate singurul meci adevărat luat de Canelo, învins la o decizie extrem de strânsă, 115-113, atât de strânsă încât mulți experți în box au fost de părere că Golden Boy a fost apărat, ca de obicei, de fostul său ”tătic”, Oscar de la Hoya. În fine, a trecut și meciul cu Jacobs, a venit un Kovalev care a venit să piardă, iar apoi un Callum Smith cu care WBC i-a pus titlul la super middle pe tavă.

Canelo vs BJ Saunders, semnat pentru la vară

Așadar, după ce a curățat divizia mijlocie, acolo unde a furat unul din cele două meciuri cu Golovkin, Canelo a acaparat și super middle, unde singurul meci adevărat este cel cu Billy Joe Saunders, meci ce va avea loc în vară. E clar cât de mult contează meciul cu Yildirim, dacă Canelo are deja următorul meci semnat.

Așa cum spuneam, trebuie să înțelegem că mexicanul încearcă să mulgă acest contract cu DAZN, din care mai are 6 meciuri după cel cu Yildirm, cât de mult poate. O să evite cât de mult poate să se bată cu adevărații oameni care îl pot testa și va alege mereu acești ”challengeri obligatorii”.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă vrea să ne impresioneze, Canelo să se bată cu adevărații ”bivoli” de la light heavy, acolo unde a executat un Kovalev neantrenat, alcoolic sau plătit (am citit toate trei versiunile), Dmitry Bivol și Artur Beterbiev.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:49 Benfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul etapei cu numărul 27 din Liga Portugal 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gala de MMA Hexagone 14 este LIVE azi în AntenaPLAY de la ora 21:30
FIGHT • 10 feb., 21:20
Gala de MMA Hexagone 14 a fost în AntenaPLAY. Un român luptă în Franța
Anamaria Prodan, învăţată de iubitul Ronald Gavril să lovească cu pumnul: "Viața începe acolo unde se termină frica!"
Extra • 6 feb., 17:35
Anamaria Prodan, învăţată de iubitul Ronald Gavril să lovească cu pumnul: „Viața începe acolo unde se termină frica!”
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
FIGHT • 31 ian., 14:34
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea din Glory! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani
FIGHT • 29 ian., 16:05
Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani
Gala de box Fight Nation este LIVE VIDEO în AntenaPLAY, duminică 28 ianuarie de la 22:00
Fight • 28 ian., 21:55
Gala de box Prestige Fight a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Show total în ring