Închide meniul

”Un singur motiv pentru care vedem Canelo vs Yildirim”. Florian Ceafalău, despre meciul de box de duminică dimineață

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 27 februarie 2021, 17:39

”Un singur motiv pentru care vedem Canelo vs Yildirim”. Florian Ceafalău, despre meciul de box de duminică dimineață

Profimedia Images

Canelo, înainte de meciul cu Yildirim

Boxul înseamnă bani. Cine nu înțelege asta, scapă din vedere un lucru extrem de important, ce guvernează tot ceea ce înseamnă boxul profesionist la ora actuală. Toate lucrurile bune și rele care se întâmplă în box, se întâmplă pentru bani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Canelo nu face excepție. Mexicanul continuă să ia decizii bune pentru cariera sa, dar deloc bune pentru baza de fani ce se pricep totuși la box și au pretenții de la unul dintre simbolurile acestui sport la nivel mondial în acest moment, și unul dintre primii 3 boxeri din lume ca valoare.

La fel ca atunci când s-a dopat în Mexic dar a fost salvat de WBC (guvernat de un mexican, ce coincidență), Canelo dezamăgește fanii fără să îi îndepărteze de box, totuși, cu meciul de duminică dimineață cu Yildirim. 

Yildirim, clasicul ”challenger obligatoriu”

Una dintre bolile boxului profesionist sunt acești ”challengeri obligatorii”, care apar și dispar după bunul plac al celor 4 versiuni ce contează în box, WBC, WBA, WBO și IBF. Yildirim se înscrie pe această listă și a fost norocosul câștigător al ”tombolei” prin care Canelo a decis să mai bifeze un meci din contractul mamut cu DAZN.

În octombrie 2018, Canelo a semnat cel mai mare contract din istoria boxului, 365 de milioane de dolari. Acesta a devenit omul rețelei DAZN, pentru care avea de prestat 11 meciuri. De atunci, Canelo a început vânătoarea de meciuri ușoare. 

Reclamă

Primul din contract a fost Rocky Fielding, pe care îl recomandă doar prenumele, altfel fiind un ilustru mediocru în boxul profesionist. Daniel Jacobs, poate singurul meci adevărat luat de Canelo, învins la o decizie extrem de strânsă, 115-113, atât de strânsă încât mulți experți în box au fost de părere că Golden Boy a fost apărat, ca de obicei, de fostul său ”tătic”, Oscar de la Hoya. În fine, a trecut și meciul cu Jacobs, a venit un Kovalev care a venit să piardă, iar apoi un Callum Smith cu care WBC i-a pus titlul la super middle pe tavă.

Canelo vs BJ Saunders, semnat pentru la vară

Așadar, după ce a curățat divizia mijlocie, acolo unde a furat unul din cele două meciuri cu Golovkin, Canelo a acaparat și super middle, unde singurul meci adevărat este cel cu Billy Joe Saunders, meci ce va avea loc în vară. E clar cât de mult contează meciul cu Yildirim, dacă Canelo are deja următorul meci semnat.

Așa cum spuneam, trebuie să înțelegem că mexicanul încearcă să mulgă acest contract cu DAZN, din care mai are 6 meciuri după cel cu Yildirm, cât de mult poate. O să evite cât de mult poate să se bată cu adevărații oameni care îl pot testa și va alege mereu acești ”challengeri obligatorii”.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă vrea să ne impresioneze, Canelo să se bată cu adevărații ”bivoli” de la light heavy, acolo unde a executat un Kovalev neantrenat, alcoolic sau plătit (am citit toate trei versiunile), Dmitry Bivol și Artur Beterbiev.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și