Închide meniul

Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială. Messi şi Ronaldo nu au reuşit niciodată aşa ceva

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 noiembrie 2022, 21:41

Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială. Messi şi Ronaldo nu au reuşit niciodată aşa ceva

Cifre uluitoare pentru Enner Valencia

Profimedia

Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială. Valencia a marcat şi cu Olanda şi a ajuns la 3 goluri la această ediţie a Campionatului Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Enner Valencia are o serie incredibilă la Campionatul Mondial. Atacantul sud-american a reuşit să marcheze ultimele 6 goluri ale echipei sale la Cupa Mondială.

Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială

Doar 3 jucători au mai reuşit aşa ceva în istorie. Este vorba de legendarii Eusebio şi Polo Rossi, şi de rusul Oleg Salenko.

Ecuador a scos o remiză uriaşă cu Olanda

Echipa antrenată de Louis van Gaal a dezamăgit în acest meci, în care se poate considera mulţumită cu punctul obţinut. Cody Gakpo (6) a deschis scorul pentru Oranje, iar golgheterul Enner Valencia (49) a înscris golul sud-americanilor.

Reclamă

Batavii au început foarte bine meciul şi au deschis scorul după doar şase minute, prin Gakpo, cu un şut de la 18 metri, fără speranţe pentru Galindez, după o pasă inteligentă venită de la Klaassen. Din acel moment, tripla vicecampioană mondială (1974, 1978, 2010) a jucat la conservarea rezultatului şi Ecuadorul a fost echipa pozitivă, care a presat în căutarea egalării, iar apoi chiar a victoriei.

Sud-americanii, mai rapizi şi mai determinaţi, au avut o primă oportunitate în min. 11, însă şutul lui Valencia din voleu a fost blocat de van Dijk. În min. 32, acelaşi neobosit Valencia a trecut de Dumfries şi a tras la colţul scurt din marginea careului, dar Noppert a respins în corner.

Ecuadorul a marcat în finalul primei reprize (45+4), prin Estupinan, cu un şut din careu, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Porozo, care se afla aproape de traiectoria mingii. ”La Tri” a egalat imediat după pauză (49), prin acelaşi omniprezent Valencia, care a reluat în plasă mingea respinsă de Noppert la şutul lui Estupinan.

Reclamă 4 / 0/3

În min. 59, echipa antrenată de Gustavo Alfaro a trecut pe lângă al doilea gol, însă şutul lui Valencia a fost blocat de van Dijk, iar apoi Plata a tras în bară. Olanda a încercat să construiască, dar acţiunile ofensive s-au frânt repede, cu mult înainte de a ajunge la poarta lui Galindez. Mai mult, bravul portar Noppert a fost aproape de o gafă, pe final (90+1) când a degajat în Rodriguez.

Chiar dacă a avut o posesie mai bună (46%-36%, 18% in contest), Olanda a fost depăşită de Ecuador la capitolele şuturi la poartă (14-2) şi pe poartă (4-1).

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată în meciuri amicale, 1-0 pentru Olanda în 2006 şi 1-1 în 2014.

După ce au câştigat meciurile de debut în Qatar cu 2-0, cele două formaţii îşi vor decide soarta în ultima etapă, pe 29 noiembrie, când Olanda va întâlni Qatarul (Al Bayt Stadium – Al Khor, 17:00), iar Ecuadorul va înfrunta Senegalul (Khalifa International Stadium – Ar-Rayyan, 17:00).

Ecuadorul a ajuns o singură dată în optimile de finală, în 2006, la CM din Germania, iar la partida cu Senegalul nu va putea conta pe Mendez, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. De asemenea, trebuie să îl recupereze pe Valencia, care a ieşit din nou cu dureri la genunchiul drept, ca şi la meciul de debut.

Recomandări
  • Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială
  • Valencia a marcat şi cu Olanda

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și