Închide meniul

CM 2022 | „Această Cupă Mondială este obsesia mea!”. Kylian Mbappe a rupt tăcerea în Qatar. Explicaţiile starului Franţei

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 decembrie 2022, 9:10

CM 2022 | „Această Cupă Mondială este obsesia mea!. Kylian Mbappe a rupt tăcerea în Qatar. Explicaţiile starului Franţei

Kylian Mbappe a rupt tăcerea la Campionatul Mondial din Qatar

Kylian Mbappe, după Franţa - Polonia 3-1 / Profimediaimages

Kylian Mbappe a rupt tăcerea la Campionatul Mondial din Qatar. Starul naţionalei Franţei a vorbit în premieră pe durata turneului final, după victoria spectaculoasă cu Polonia, scor 3-1. Mbappe a reuşit o „dublă” de senzaţie şi i-a oferit o pasă decisivă lui Giroud.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul de 23 de ani nu şi-a dorit să ofere nicio declaraţie după meciurile cu Australia şi Danemarca. A fost motivul pentru care FIFA a decis să amendeze atât Federaţia Franceză, cât şi jucătorul. Mbappe a dezvăluit că va plăti din propriul buzunar toate amenzile.

Kylian Mbappe a rupt tăcerea la Campionatul Mondial din Qatar: „Este obsesia mea!”

Nu am nimic cu jurnaliştii. Nu am venit să vorbesc pentru că am nevoie să fiu concentrat 100% pe competiţie şi să nu îmi irosesc energia pe alte lucruri„, a declarat Kylian Mbappe, potrivit marca.com.

Mbappe este golgheterul la zi al Mondialului găzduit de Qatar. A înscris 5 goluri, cu două mai mult decât principalii săi urmăritori Lionel Messi, Olivier Giroud şi Alvaro Morata.

Această Cupă Mondială este obsesia mea, este competiţia viselor mele. Mi-am construit întregul sezon în jurul acestei competiţii, m-am pregătit la capacitate maximă, atât fizic cât şi psihic, pentru a o câştiga. Este principalul obiectiv pe care mi l-am fixat, chiar dacă încă este departe. Singurul meu obiectiv este să câştig Cupa Mondială, orice altceva este în plan secund„, a mai spus starul Franţei.

Reclamă

Kylian Mbappe a ieșit la rampă prima oară în minutul 44, când i-a pasat decisiv lui Olivier Giroud. „Veteranul” din atacul lui Didider Deschamps a înscris cu un șut din careu și a devenit golgheter-ul all-time al naționalei Franței.

Mbappe s-a dezlănțuit în repriza a doua. În minutul 74, atacantul de la PSG a marcat un gol superb din interiorul careului. Kylian Mbappe a lovit din nou în minutul 90+1, când a reluat spectaculos în vinclu, cu o nouă execuție fantastică de la 16 metri.

A fost golul cu numărul 5 marcat de atacantul francez la Cupa Mondială din Qatar. Per total, Mbappe și-a trecut în cont 9 reușite la Campionatele Mondiale. Francezul i-a doborât recordul lui Pele, devenind cel mai bun marcator sub 24 de ani de la Campionatul Mondial. Legendarul jucător brazilian avea 7 goluri înscrise până la vârsta respectivă.

Reclamă 4 / 0/3

Didier Deschamps, elogiu în fața lui Mbappe

Didier Deschamps a avut un elogiu în fața lui Kylian Mbappe după „dubla” superbă din meciul Franța – Polonia 3-1. Starul de 23 de ani a avut o prestație de vis și a contribuit decisiv la calificarea naționalei „Cocoșului Galic” în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Didier Deschamps l-a lăudat la scenă deschisă pe Kylian Mbappe, care l-a depășit pe legendarul Pele și a devenit jucătorul sub 24 de ani cu cele mai multe goluri la Campionatele Mondiale.

Selecționerul Franței a anunțat ferm că Kylian Mbappe este cel mai bun jucător din lume, la ora actuală. Deschamps a vorbit și despre următorul pas din Qatar. Campioana mondială en-titre va da piept în sferturi cu învingătoarea dintre Anglia și Senegal.

Nu a fost ușor pentru că această echipă a Poloniei a fost foarte bine organizată pentru a ne pune probleme. Am schimbat câteva poziții la pauză. Kylian Mbappe are această abilitate de a rezolva multe probleme, deci cu atât mai bine pentru noi. A fost unitate în vestiar de la început, iar rezultatul este foarte bun.

Din postura favoritei ne puteam doar califica, însă faptul că am reușit să facem asta și pe teren e și mai bine. Avem șase zile să respirăm și să ne pregătim pentru sferturile de finală, este al treilea la rând cu multe ambiții. Acum, cel mai important lucru este să ne bucurăm de moment.

(N.r. – Este Mbappe cel mai bun jucător din lume?) Nu sunt obiectiv, sunt francez și antrenorul său, dar da, cu siguranță. S-a pregătit pentru acest Campionat Mondial. Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său timp de o oră, are această abilitate, pentru că îl urmărim de aproape, ca și alți jucători excepționali, de a schimba cursul jocului”, a spus Didier Deschamps, potrivit RMC Sport.

Reclamă
Recomandări
  • Kylian Mbappe a rupt tăcerea la Campionatul Mondial din Qatar
  • Ce a decalarat golgheterului CM 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” Vezi toate știrile
Citește și