Închide meniul

CM 2022 | Argentina – Australia 2-1. „Pumele” s-au calificat în sferturi, unde se vor duela cu Olanda! Lionel Messi, gol la meciul 1000 din carieră

Viviana Moraru Publicat: 3 decembrie 2022, 21:53 / Actualizat: 3 decembrie 2022, 22:58

Reclamă
CM 2022 | Argentina – Australia 2-1. „Pumele s-au calificat în sferturi, unde se vor duela cu Olanda! Lionel Messi, gol la meciul 1000 din carieră

Lionel Messi a deschis scorul în Argentina - Australia

Argentina – Australia 2-1! Meciul din optimile Campionatului Mondial din Qatar a fost în format live text, pe AS.ro. „Pumele” s-au calificat în sferturi, acolo unde se vor duela cu Olanda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a deschis scorul în partida din optimi, meciul fiind cel cu numărul 1000 din cariera sa. Starul de la PSG a reuşit şi primul gol din carieră în fazele eliminatorii ale unui turneu final mondial.

Argentina – Australia 2-1

Final! Argentina – Australia 2-1! Sud-americanii s-au calificat în sferturi, acolo unde îi aşteaptă Olanda!

Min. 90+5: Ocazie imensă Australia! Kuon a ratat o şansă imensă, portarul Argentinei apărând in extremis şutul său.

Min. 77: GOOOL Australia! A marcat Goodwin, cu un şut deviat de la 20 de metri.

Reclamă

Min. 57: GOL Argentina! Julian Alvarez a mrcat şi el pentru sud-americani! „Pumele” s-au desprins pe tabelă!

Min. 35: GOL Argentina! Lionel Messi a deschis scorul în partida din optimi!

Min. 1: Începe partida dintre Argentina şi Australia!

Reclamă 4 / 0/3

Echipele de start: 

Argentina: E. Martinez – Molina, Otamendi, Romero, Acuna – Mac Allister, Fernandez, De Paul – Papu Gomez, Messi, Alvarez
Rezerve: Almada, Armani, Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, Lautaro Martinez, Lisandro Martinez, Montiel, Palacios, Paredes, Pezzella, Rodriguez, Rulli, Tagliafico
Selecţioner: Lionel Scaloni

Australia: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie, Mooy, Irvine, Baccus – McGree, Duke
Rezerve: Atkinson, Cummings, Deng, Devlin, Goodwin, Hrustic, Karacic, King, Kuol, Mabil, Maclaren, Redmayne, Tilio, Vukovic, Wright
Selecţioner: Graham Arnold

Argentina a câştigat Grupa C, cu 6 puncte. Deşi a pierdut primul meci, contra celor din Arabia Saudită, „pumele” s-au redresat şi au câştigat partidele cu Mexic şi Polonia.

De cealaltă parte, Australia a încheiat pe locul secund Grupa D, în spatele campioanei mondiale Franţa. „Cangurii” au obţinut victorii în ultimele două runde, cu Tunisia şi Danemarca.

Argentina se află la a 11-a calificare în optimile Campionatului Mondial, din ultimele 12 ediţii, însă la precedentul turneu final, în Rusia 2018, sud-americanii au fost eliminaţi în optimi de Franţa, cu scorul de 4-3.

Învingătoarea acestui meci se va duela în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Olanda şi SUA, meci care va avea loc de la ora 17:00.

Reclamă

Lionel Messi, plecăciune în fața lui Diego Maradona, după Polonia – Argentina 0-2

Lionel Messi a avut un mesaj superb pentru Diego Maradona după meciul Polonia – Argentina 0-2 de la Campionatul Mondial din Qatar 2022, în urma căruia sud-americanii s-au calificat în optimile turneului.

Messi a devenit fotbalistul argentinian cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială (22), depăşindu-l pe idolul său Diego Maradona, după succesul în faţa Poloniei.

Am aflat acest lucru de curând, nu ştiam. Este o bucurie pentru mine să pot continua să obţin astfel de recorduri. Cred că Diego ar fi foarte fericit pentru mine, pentru că mereu mi-a arătat multă afecţiune, a fost mereu fericit când lucrurile au mers bine pentru mine”, a declarat Messi la finalul meciului de miercuri, citat de agerpres.ro.

Căpitanul Argentinei, care a ratat un penalty chiar înainte de pauză, s-a declarat mulţumit de prestaţia echipei sale în faţa polonezilor.

„Ne-am atins primul obiectiv, care a fost să ieşim din această grupă, după ce am început aşa cum am făcut-o (înfrângere în faţa Arabiei Saudite, scor 1-2 – n.red). Am fost foarte frustrat că am ratat penalty-ul, pentru că ştiam că un gol poate schimba tot jocul, că pe poate face să joci altfel. Dar cred că după penalty-ul pe care l-am ratat echipa a ieşit mai puternică”, a mai spus starul argentinian.

„Cei de pe bancă m-au încurajat şi cred că am făcut un meci grozav, un joc frumos. După primul gol, totul a mers aşa cum ne-am dorit. Am reînceput să facem ceea ce am făcut de atâta timp şi ceea ce am încercat să facem de la începutul Cupei Mondiale, dar nu am putut din diverse motive. Însă faptul că am reuşit să o facem astăzi ne dă încredere pentru viitor”, a asigurat Messi.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor Vezi toate știrile
Citește și