Închide meniul

CM 2022 Argentina – Croaţia 3-0. Sud-americanii, în finala Cupei Mondiale! Prestație de gală a lui Lionel Messi! „Pumele”, tot mai aproape de trofeul suprem

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 decembrie 2022, 22:48

CM 2022 Argentina – Croaţia 3-0. Sud-americanii, în finala Cupei Mondiale! Prestație de gală a lui Lionel Messi! „Pumele, tot mai aproape de trofeul suprem

Argentina - Croația 3-0

Jucătorii Argentinei celebrează victoria cu Argentina / Profimedia

CM 2022 Argentina – Croaţia 3-0. Sud-americanii sunt prima echipă calificată în finala Cupei Mondiale din Qatar 2022! Lionel Messi a avut o prestație de gală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe Stadionul Lusail, Argentina a deschis scorul în minutul 33, după un penalti acordat pentru contactul dintre Livakovic şi Julian Alvarez. A transformat Messi, impecabil, pentru 1-0. În minutul 38, Messi i-a pasat lui Julian Alvarez care nu a putu fi oprit în drumul spre gol de Brozovic, Sosa sau Juranovic şi a fost 2-0 la pauză. Al treilea gol al meciului a fost marcat de Julian Alvarez, în minutul 69, după ce Messi l-a ridiculizat pe Gvardiol şi a pasat direct în faţa porţii.

S-a terminat 3-0 pentru Argentina, care se află la a şasea finală de Cupă Mondială din istorie, din care a câştigat două, în 1978 şi 1986.

CM 2022 Argentina – Croaţia

Final de meci! Argentina s-a impus cu 3-0.

Min 69: GOOOL Argentina! Lionel Messi l-a ridiculizat pe Gvardiol și i-a pus mingea pe tavă lui Julian Alvarez, pentru 3-0!

Reclamă

Min 62: Ocazie pentru Argentina! Dejan Lovren a reluat cu capul din șase metri, dar balonul a fost respins de argentinieni.

Min 45: Pauză! Scorul este 2-0 pentru Argentina.

Min 42: Ocazie uriașă pentru Argentina! Mac Allister a fost aproape să înscrie cu capul după un corner.

Reclamă 4 / 0/3

Min 39: GOOOOL Argentina! Julian Alvarez a înscris după o cursă pornită de la mijlocul terenului, profitând și de două intervenții eșuate ale croaților.

Min 34: GOOOL Argentina! Lionel Messi a înscris de la 11 metri.

Min 33: Penalty pentru Argentina! Julian Alvarez a fost faultat de Livakovic.

Min 24: Primul șut pe spațiul porții! Livakovic a respins șutul de la distanță a lui Enzo Fernandez.

Min 1: A început meciul.

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – de Raul, Fernandez, Paredes, Mac Allister – Messi, Alvarez

Selecţioner: Lionel Scaloni

Reclamă

Croaţia: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Modric, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Perisic

Selecţioner: Zlatko Dalic

Știrea inițială

Pentru Lionel Messi, aceasta este, cel mai probabil, ultima şansă de a pune mâna pe singurul trofeu uriaş care îi lipseşte în carieră. El a câştigat Copa America în 2021, după o finală cu Brazilia, chiar pe Maracana.

De partea cealaltă, Croaţia lui Luka Modric se află pentru a treia oară în semifinalele unei cupe mondiale, după cele din 1998 (1-2 cu Franţa) şi 2018 (2-1 după prelungiri). La această ediţie, au reuşit să trimită acasă principala favorită a competiţiei, Brazilia, încă din faza sferturilor.

Din ultimele şase meciuri disputate în fazele eliminatorii, croaţii au mers mai departe de cinci ori, de fiecare dată după prelungiri sau chiar lovituri de departajare. Mai mult, vicecampionii din 2018 nu au pierdut niciodată la loteria penalty-urilor, având procentaj maxim, 4 din 4.

Argentina e favorita specialiştilor în meciul cu Croaţia

Argentina e cotată cu prima şansă la câştigarea meciului cu Croaţia. Pumele au cotă 1.85 pentru o victorie, în timp ce Croaţia are o cotă de peste 5.

Atunci când vine vorba de câştigarea trofeului, Argentina e a doua favorită, cu o cotă de 2.65. Prima este Franţa, cu cotă 2.10. Croaţia (9) şi Maroc (10) sunt considerate în continuare cu şanse mici la finala de duminică (ora 17:00).

Ultimele patru meciuri dintre cele două echipe au adus două victorii pentru fiecare naţională. În 2006, Croaţia se impunea cu 3-2, într-un meci în care Modric debuta la echipa naţională şi în care Messi înscris primul său gol pentru Argentina.

CM 2022 Argentina – Croaţia LIVE TEXT (21:00) | “Lionel Messi este cel mai bun din toate timpurile”

Lionel Messi este cel mai bun jucător din toate timpurile, a asigurat selecționerul Argentinei după calificarea în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar. “Pumele” s-au impus la lovituri de departajare în confruntarea cu Olanda.

Messi a fost desemnat cel mai bun jucător în victoria uriașă din sferturile de finală. A reușit un gol și un assist fabulos. Mai mult, a fost și cel care a executat cu succes prima lovitură de departajare a „pumelor”.

„Suntem în sferturile de finală. Ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren. Lionel Messi este un jucător foarte important și a demonstrat că este cel mai bun din toate timpurile. Suntem fericiți și binecuvântați că îl avem de partea noastră“, a declarat Lionel Scaloni după calificarea Argentinei, potrivit theguardian.com.

Recomandări
  • Argentina – Croaţia 3-0
  • Lionel Messi, în finala CM 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și