Închide meniul

CM 2022 | Brazilia – Elveţia 1-0. Selecao s-a calificat în optimile Cupei Mondiale! Casemiro, eroul meciului

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 noiembrie 2022, 18:50 / Actualizat: 28 noiembrie 2022, 20:15

CM 2022 | Brazilia – Elveţia 1-0. Selecao s-a calificat în optimile Cupei Mondiale! Casemiro, eroul meciului

Brazilia - Elveţia 1-0

Jucătorii Braziliei, în timpul meciului cu Elveția / Profimedia

CM 2022 | Brazilia – Elveţia 1-0. Selecao s-a calificat în optimile Cupei Mondiale. Casemiro a fost eroul lui Tite, reușind singurul gol al partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brazilia a ratat câteva ocazii mari de a înscrie, în timp ce Elveţia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2024, a arătat că este o echipă solidă, însă pe atac nu a reuşit să pună nicio problemă, încheind cu câteva şuturi blocate, dar niciunul la poartă sau pe poartă.

Prima repriză a fost una săracă în ocazii, Nati reuşind să absoarbă foarte bine presiunea pusă de selecţionata Canarinha. Cele două echipe au riscat puţin, la adăpostul victoriilor din prima etapă (Brazilia 2-0 cu Serbia, iar Elveţia 1-0 cu Camerun). Prima oportunitate a venit abia în min. 27, când voleul din cădere al lui Vinicius, de la circa 8 metri, la centrarea lui Raphinha, a fost respins de Sommer de la colţul scurt. Raphinha (31) a şutat de la 22 de metri, dar Sommer a fost la post.

În min. 44, înaintea unui corner al Braziliei, nocturna s-a stins pentru câteva secunde, dând emoţii celor prezenţi pe stadion.

Singurul moment în care elveţienii a creat emoţii în careul sud-americanilor a fost în min. 53, când Xhaka a trimis o centrare periculoasă, rezolvată însă de defensiva braziliană.

Reclamă

Brazilia, fără Neymar (accidentat), a fost aproape de deschiderea scorului în min. 56, dar Richarlison nu a ajuns la mingea a trimisă în faţa porţii der Vinicius. Vinicius Junior (64) a reuşit să marchez, după o lansare venită de la Casemiro, însă golul a fost anulat pentru ofsaid la Richarlison.

Cvintupla campioană mondială a continuat să preseze şi Bruno Guimaraes (82) l-a testat pe Sommer cu o lovitură de cap.

În min. 83, echipa antrenată de Tite a marcat singurul gol al partidei: Vinicius a combinat cu Rodrygo, acesta i-a trimis în careu lui Casemiro, iar mijlocaşul lui Manchester United a şutat fără preluare la colţ, lăsându-l spectator pe Sommer.

Reclamă 4 / 0/3

Brazilia a făcut spectacol până la final, iar Sommer a respins de sub transversală şutul lui Rodrygo şut din careu (87), Antony (87) a tras pe lângă poartă din marginea careului, iar Rodrygo a fost blocat salvator de Akanji la 16 metri (90+4).

Meciul Brazilia – Elveţia figura şi în programul selecţionerului naţionalei României, Edward Iordănescu, la fel ca şi celălalt joc din grupă, Camerun – Serbia (3-3). La meci a asistat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, aflat în tribuna oficială în apropierea foştilor mari internaţionali brazilieni Cafu, Ronaldo şi Roberto Carlos.

Meciul de la Doha a fost al treilea dintre Brazilia şi Elveţia la Cupa Mondială, primele două terminându-se cu remize, în 1950 (2-2) şi 2018 (1-1).

Ultimele partide din grupă vor avea loc pe 2 decembrie, Serbia – Elveţia (Stadium 974 – Doha, 21:00) şi Camerun – Brazilia (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00).

Brazilia este deja calificată, dar celelalte trei echipe păstrează şi ele şanse de a ajunge în optimile de finală.

CM 2022 | Brazilia – Elveţia 1-0

Final de meci! Brazilia s-a impus cu 1-0.

Min 83: GOOOL Brazilia! Casemiro a înscris cu un șut din drop care s-a oprit în plasa laterală. Balonul a fost ușor deviat de un jucător al Elveției.

Reclamă

Min 64: Gol anulat al lui Vinicius Jr! Atacantul lui Real Madrid reușise să marcheze, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid.

Min. 45: Pauză! Elveţienii reuşesc să fie la egalitate cu starurile lui Tite.

Min. 27: Ocazie importantă pentru Brazilia. Raphinha l-a servit ideal pe Vinicius, dar Sommer a respins în corner mingea şutată de staru lui Real Madrid

Min. 1: A început meciul!

Brazilia: 1. Alisson Becker – 14. Eder Militao, 3. Thiago Silva (căpitan), 4. Marquinhos, 6. Alex Sandro – 8. Fred, 5. Casemiro, 7. Lucas Paqueta – 11. Raphinha, 9. Richarlison, 20. Vinicius Junior
Rezerve: 12. Weverton, 23. Ederson – 2. Danilo, 13. Daniel Alves, 15. Fabinho, 16. Alex Telles, 17. Bruno Guimaraes, 18. Gabriel Jesus, 19. Antony, 21. Rodrygo, 22. Everton Ribeiro, 24. Bremer, 25. Pedro, 26. Gabriel Martinelli
Selecţioner: Tite

Elveţia: 1. Yann Sommer – 3. Silvan Widmer, 5. Manuel Akanji, 4. Nico Elvedi, 13. Ricardo Rodriguez – 8. Remo Freuler, 10. Granit Xhaka (căpitan), 25. Fabian Rieder – 15. Djibril Sow – 7. Breel Embolo, 17. Ruben Vargas
Rezerve: 12. Jonas Omlin, 21. Gregor Kobel, 24. Philipp Koehn – 2. Edimilson Fernandes, 6. Denis Zakaria, 9. Haris Seferovic, 11. Renato Steffen, 14. Michel Aebischer, 16. Christian Fassnacht, 18. Eray Coemert, 20. Fabian Frei, 22. Fabian Schaer, 23. Xherdan Shaqiri, 26. Ardon Jashari
Selecţioner: Murat Yakin.

Neymar, marea pierdere a lui Tite

Selecționerul Braziliei, Tite, a oferit ultimele detalii despre starea lui Neymar, după accidentarea suferită în meciul cu Serbia. Acesta speră să îi aibă pe starul lui PSG după partida cu Elveția.

Tite şi-a recunoscut „eroarea” că nu şi-a schimbat la timp jucătorul, dar şi-a exprimat optimismul, aşa cum făcuse după meciul cu Serbia. „Cred că Ney şi Danilo se vor întoarce, asta este părerea mea. La urma urmei, nu sunt medic.

Dar rapoartele medicale îmi dau speranţă pentru ambii jucători. Am crezut că accidentarea lui Danilo a fost mai puţin gravă, dar s-a schimbat. (…) Tot ce pot face este să-mi înlocuiesc jucătorii, să-i trimit la medic şi să-i duc la antrenament după aceea”, a spus antrenorul brazilian.

Accidentarea lui Neymar

Neymar are o problemă cu ligamentele şi va fi indisponibil pentru partida cu Elveţia, a anunţat vineri Confederaţia braziliană de fotbal (CBF).

Neymar a suferit o entorsă în meciul de joi, împotriva Serbiei, iar examenele medicale au arătat că atacantul lui PSG are o problemă la ligamentele gleznei piciorului drept.

Alături de Neymar se află şi fundaşul Danilo, care a suferit şi el o entorsă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și