Închide meniul

CM 2022 | Franţa – Maroc 2-0. Les Bleus, în finala Cupei Mondiale! Kylian Mbappe l-a învins pe prietenul Hakimi. Finală infernală cu Argentina

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 decembrie 2022, 22:35

Reclamă
CM 2022 | Franţa – Maroc 2-0. Les Bleus, în finala Cupei Mondiale! Kylian Mbappe l-a învins pe prietenul Hakimi. Finală infernală cu Argentina

Franța - Maroc 2-0

Jucătorii Franței celebrează victoria cu Maroc și calificarea în finala Cupei Mondiale / Profimedia

CM 2022 Franţa – Maroc 2-0. Les Bleus s-au calificat în finala Cupei Mondiale! Kylian Mbappe l-a învins pe prietenul Hakimi. Va urma o finală infernală cu Argentina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Franţa a început semifinala cu un gol al lui Theo Hernandez, marcat în minutul 5, din semi-foarfecă. În minutul 10, portarul Lloris a intervenit respingând şutul de la distanţă lui Ounahi, iar în minutul 18 Giroud a trimis în bara porţii lui Bounou. Marocanii au cerut penalti la contactul din careu dintre Theo Hernandez şi Boufal, dar arbitrul a dat un cartonaş galben marocanului, pentru fault în atac. Pe final de repriză Franţa a mai ratat prin Giroud şi Varane, însă El Yamiq a dat emoţii prin bara sa din minutul 45.

A urmat mingea respinsă excelent de Konate din faţa lui En Nesyri, în minutul 54, iar în minutul 71 Thuram a trimis pe lângă poarta marocană cu o lovitură de cap. Francezii au majorat avantajul în minutul când o acţiune colectivă a elevilor lui Deschamps l-a adus pe Kolo Muani în faţa porţii şi jucătorul de la Eintracht, care abia intrase pe teren, a înscris pentru 2-0. Maroc a mai ratat o ocazie uriaşă pe final, dar reuşita lui Kolo Muani fost ultimul gol al meciului care face din Franţa prima echipă din ultimele două decenii care îşi va apăra titlul mondial, în finala de duminică, împotriva Argentinei.

CM 2022 Franţa – Maroc 2-0

Final de meci! Franța s-a impus cu 2-0 și s-a calificat în finala Cupei Mondiale.

Min 75: GOOOL Franța! Kolo Muani a înscris la prima sa atingere după ce a intrat pe gazon.

Reclamă
Reclamă 4

Min 45: Ocazie uriașă pentru Maroc! Fundașul Lloris a intervenit salvator la reluarea din foarfecă a lui El Yamiq.

Min. 17: Ocazie uriaşă pentru Franţa! Olivier Giroud a şutat în forţă, direct în bara laterală a porţii Marocului!

Min. 6: GOOOL Franța! Theo Hernandez a deschis scorul în semifinala cu Maroc! Fundaşul francez a reuşit să înscrie, după mai multe şuturi ratate ale coechipierilor săi!

Reclamă

Min. 1: Începe duelul dintre Franţa şi Maroc!

FRANȚA: Lloris – Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez – Fofana, Tchouameni, Griezmann – Dembele, Giroud, Mbappe
SELECȚIONER: Didier Deschamps

MAROC: Bono – Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss, Mazraoui – Amrabat, Ounahi – Ziyech, En Nesyri, Boufal
SELECȚIONER: Walid Regragui

Știrea inițială

Kylian Mbappe şi-a trecut în cont cinci goluri şi două assist-uri, în timp ce Olivier Giroud a marcat patru goluri. Astfel, putem vorbi de o echipă super-ofensivă a Franţei, care nu s-a putut baza pe Balonul de Aur, Karim Benzema.

De cealaltă parte, indiferent de rezultatul meciului cu Franţa, Maroc rămâne în istorie ca fiind prima naţională din Africa ajunsă în semifinalele unui Campionat Mondial. Asta după două surprize uriaşe, eliminările Spaniei şi Portugaliei.

Puţini oameni se puteau aştepta ca Marocul să ajungă până în semifinale. Totuşi, după tot ceea ce au făcut până acum nu mai este o surpriză. Ei merită să fie acolo. La fel ca noi, vor avea ocazia să joace pentru un loc în finală. Este meritul lor şi nimeni nu le poate lua acest merit”, a declarat Didier Deschamps la conferinţa de presă.

Selecţionerul Franţei anunţă că va fi o atmosferă fabuloasă în tribune. E convins că cei peste 20.000 de fani marocani vor dicta tonul.

Nu putem să ne concentrăm doar pe Mbappe. Din păcate pentru noi, Franța are mulți jucători buni: Griezmann, Giroud și alții. Hakimi îl cunoaște pe Kylian mai bine decât mine și ar putea să-mi dea câteva sfaturi. Dar noi vom juca mereu ca o echipă. Nu sunt sigur că foamea de victorie și ambiția vor fi suficiente pentru a trece mai departe, însă noi sperăm să fie. Nu sunt nebun, va fi greu înfruntând cea mai bună echipă din lume”, a spus Walid Regragui.

Olivier Giroud, după ce a decis Anglia – Franța 1-2

Olivier Giroud a dat recital la această ediţie de Campionat Mondial. A fost decisiv în succesul cu Anglia, din sferturile de finală.

Este extraordinar. Ne-am descurcat foarte bine în defensivă. Această victorie îmi aminteşte puţin de Belgia din 2018 (1-0, în semifinale). „Grizi” (n.r. – Griezmann) mi-a dat minge grozavă.

Este minunat pentru echipă. A fost un joc foarte mare, ştiam potenţialul Angliei. Am avut o performanţă foarte solidă, cu multă generozitate. Am încercat să lovim puternic pe contraatac. Ne-am folosit mintea. Sunt super mândru de această echipă. Sper că vom ajunge cât mai departe”, a declarat Olivier Giroud.

Olivier Giroud a marcat golul victoriei Franţei în meciul cu Anglia, scor 2-1, care a dus selecţionata franceză în semifinalele competiţiei.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:48

Viorel Moldovan, anunţ după ce Rapid a bătut palma cu Cristi Manea: „Trebuie să consolidăm echipa”. Ce jucători caută giuleştenii

19:38

„Dacă era Coman în teren, câştigam clar” Gigi Becali l-a criticat pe Edi Iordănescu, după schimbarea din meciul cu Belgia

19:26

Viorel Moldovan, mesaj categoric pentru „tricolori”, înainte de Slovacia – România: „Aceste teorii mă agasează”

19:18

„Mergem să luăm locul unu!” Denis Drăguş, mesaj de luptă înainte de Slovacia – România! Ce a spus despre Marius Şumudică

18:36

Când va juca FCSB cu Virtus! UEFA a făcut anunţul oficial! Unde se va disputa returul

18:34

Gigi Becali pregăteşte un boicot: „E dictatură!”. Dan Şucu, Neluţu Varga şi Mihai Rotaru, alături de patronul FCSB

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 6 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY
Citește și