Închide meniul

CM 2022 | Japonia a bătut Spania, având cea mai slabă posesie din istoria Cupei Mondiale

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 2 decembrie 2022, 8:54

CM 2022 | Japonia a bătut Spania, având cea mai slabă posesie din istoria Cupei Mondiale

aponia a bătut Spania, având cea mai slabă posesie din istoria Cupei Mondiale

Jucătorii Japoniei sărbătoresc victoria cu Spania / Profimedia Images

CM 2022 | Japonia a bătut Spania, având cea mai slabă posesie din istoria Cupei Mondiale. Asta nu i-a împiedicat pe niponi să se califice în optimile competiției, după victorii cu Germania și Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Opta Analyst susține că asiaticii au avut mingea în posesie doar 17,7% din timpul partidei cu ibericii, un lucru care nu a mai fost întâlnit la nivelul Campioanatelor Mondiale.

CM 2022 | Japonia a bătut Spania, având cea mai slabă posesie din istoria Cupei Mondiale

Era de așteptat ca Spania să aibă mingea, un lucru cu care trupa lui Luis Enrique ne-a obișnuit. Dar cele cinci minute în care situația a fost echilibrată, Japonia a marcat cele două goluri care i-au adus victoria și calicicarea.

Nici în partida cu Germania niponii nu au stat prea bine la acest capitol, având o posesie de 26%. Singurul meci de la CM 2022 în care au fost superiori a fost chiar cel pierdut cu Costa Rica, în care au avut mingea 57% din timp.

Reclamă

CM 2022 | Luis Enrique, discurs categoric după Japonia – Spania 2-1

Luis Enrique a spus că nu se poate bucura după calificarea Spaniei în optimile de finală ale Cupei Mondiale pentru că şi-ar fi dorit ca echipa sa să fi câştigat grupa. Japonia a învins Spania şi a terminat pe primul loc într-o grupă cu Spania, Germania şi Costa Rica.

Selecţionerul Spaniei spune că echipa sa a avut 5 minute de uluială şi că Japonia ar fi mai putut marca în acele momente.

„Au fost 5 minute de lipsă totală de control, chiar şi de panică. Dacă ar fi avut nevoie să mai înscrie două goluri, cu siguranţă ar fi făcut-o. Au fost 5 minute nebune. S-au închis bine şi ne-a fost foarte greu. Au avut ceea ce şi-au dorit. Am vrut să egalăm sau să câştigăm, dar nu am putut. Am fost departe de ceea ce îmi doresc. Dacă ar fi avut nevoie de trei goluri, ne-ar fi dat trei. După acest meci, nu prea am ce să sărbătoresc„, a spus Luis Enrigue.

Reclamă 4 / 0/3

Japonia – Spania 2-1. Niponii au câştigat grupa

Selecţionata Japoniei a învins echipa Spaniei cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală.

Japonia a produs o nouă surpriză la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Ritsu Doan (48) şi Ao Tanaka (53), revenind, ca şi la meciul cu Germania, după ce a fost condusă prin golul înscris de Alvaro Morata (7). Spania, care a tremurat pentru calificare câteva minute (cât a condus Costa Rica pe Germania), şi-a văzut interesul, terminând pe locul secund şi având un culoar favorabil în continuare către fazele superioare.

Spania s-a calificat în optimi de pe locul secund, după un debut fulminant, 7-0 cu Costa Rica, şi apoi două meciuri mai puţin convingătoare, 1-1 cu Germania şi 1-2 cu Japonia.

Paradoxal, eşecul cu Japonia aduce selecţionatei ”La Roja” un adversar va facil la prima vedere în optimile de finală, câştigătoarea Grupei F, Marocul, meciul fiind programat pe 6 decembrie (Education City Stadium – Doha, 17:00).

Japonia, care a câştigat grupa după 2-1 cu Germania, 0-1 cu Costa Rica şi 2-1 cu Spania, va înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială, meci care va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 17:00).

Recomandări
  • Japonia a avut o posesie de 17,7% în meciul cu Spania

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” 14:06 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele probabile 14:06 Răzvan Burleanu, despre situaţia lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „Vorbim în fiecare zi”. Principalul obiectiv 13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei Vezi toate știrile
Citește și