Închide meniul

CM 2022 Noua minge cu care se vor juca ultimele 4 meciuri de la Cupa Mondială

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 11 decembrie 2022, 15:02

CM 2022 Noua minge cu care se vor juca ultimele 4 meciuri de la Cupa Mondială se numește Al Hilm („visul”) şi e decorată cu nuanţe de visiniu care amintesc de drapelul Qatarului, a anunţat duminică FIFA. „Visul” va lua locul mingii Al Rihla („călătorie”) folosită până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Predominant alb cu modele roşu închis, în timp ce predecesorul său avea dungi albastre şi roşii evidenţiate cu auriu, Al Hilm este „prima minge din ultimele patru dintr-o Cupă Mondială FIFA care foloseşte exclusiv cerneluri şi cleiuri la apă”.

CM 2022 Noua minge cu care se vor juca ultimele 4 meciuri de la Cupa Mondială

Această nouă minge de la producătorul de echipamente Adidas va fi echipată şi cu „tehnologie de ofsaid semi-automatizată” (SAOT), la fel ca predecesorul său Al Rihla: un senzor plasat în centrul mingii trebuie să trimită date de 500 de ori pe secundă.

Al Rihla şi Al Hilm i-au succedat lui „Telstar 18”, mingea pentru Cupa Mondială din Rusia 2018 şi „Brazuca” (Brazilia 2014) sau chiar „Jabulani” (Africa de Sud 2010).

Reclamă

Argentina – Croația și Franța – Maroc, „șocurile” din semifinalele Campionatului Mondial din Qatar

Argentina – Croația și Franța – Maroc se joacă pe 13, respectiv 14 decembrie, de la ora 21:00. Cele două semifinale „de foc” vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Argentina a învins Olanda în sferturile de finală de la Campionatul Mondial, scor 2-2 (4-3 d.l.d.), și se va duela în semifinale cu Croația. Naționala lui Zlatko Dalic a trecut în sferturi de Brazilia, tot la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.).

Sâmbătă, în celelalte două sferturi de finală n-a mai fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare, dar dramatismul tot a existat. Maroc a produs o altă surpriză colosală și a eliminat Portugalia lui Cristiano Ronaldo, scor 1-0.

Reclamă 4 / 0/3

Naționala africană va da piept în semifinale cu campioana mondială, Franța. Trupa lui Didier Deschamps a eliminat Anglia în sferturi, scor 2-1, după un final nebun de meci în care Harry Kane a ratat un penalty.

Franța și Maroc s-au mai duelat de 11 ori de-a lungul timpului. Naționala „Cocoșului Galic” a obținut 7 victorii, Marocul s-a impus o singură dată, în timp ce alte 3 confruntări s-au încheiat la egalitate.

Ultimul duel dintre cele două naționale a avut loc în 2007. Franța și Maroc au încheiat la egalitate meciul amical din urmă cu 15 ani, scor 2-2.

Recomandări
  • Noua minge cu care se vor juca ultimele 4 meciuri de la Cupa Mondială se numește Al Hilm

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:06 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele probabile 14:06 Răzvan Burleanu, despre situaţia lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „Vorbim în fiecare zi”. Principalul obiectiv 13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz Vezi toate știrile
Citește și