Închide meniul

CM 2022 | Nume uriașe pe lista absenților de la Campionatul Mondial! Ce jucători de top ratează turneul din Qatar

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 noiembrie 2022, 10:01

CM 2022 | Nume uriașe pe lista absenților de la Campionatul Mondial! Ce jucători de top ratează turneul din Qatar

Nume uriașe pe lista absenților de la Campionatul Mondial

Fanii de la Campionatul Mondial din Qatar / Profimedia

Pe lista absenților de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar se numără nume uriașe. Iată ce fotbaliști de top ratează cel mai așteptat eveniment sportiv al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca de fiecare dată, de la turneul final al Cupei Mondiale lipsesc jucători importanţi. Unii s-au accidentat, alţii nu au fost selecţionaţi, scrie news.ro. 

Nume uriașe pe lista absenților de la Campionatul Mondial

Pe lista numelor mari care au spus adio competiţiei încă înainte ca această să ia startul, se numără senegalezul Sadio Mane, care a fost selecţionat în lotul de 26 de jucători pentru turneul final, dar medicii au constatat că vedeta lui Bayern Munchen nu se va reface în timp util pentru a putea să şi joace în Qatar.

Franţa are deja trei nume mari care nu vor evolua la Cupa Mondială: Paul Pogba, N’Golo Kante şi Christopher Nkunku – toţi accidentaţi.

Lista indisponibililor din motive medicale continuă cu germanii Marco Reus şi Timo Werner, cu argentinianul Giovani Lo Celso, portughezii Diogo Jota şi Renato Sanches, englezii Ben Chilwell şi Reece James, olandezul Georgino Wijnaldum şi spaniolul Kepa Arrizabalaga.

Reclamă

Printre jucătorii care nu i-au convins pe selecţionerii ţărilor lor că merită un loc la turneul final se numără spaniolii Sergio Ramos, Thiago Alcantara şi David de Gea, brazilianul Roberto Firmino, germanul Mats Hummels, francezul Anthony Martial, belgianul Adnan Januzaj şi tânărul argentinian Alejandro Garnacho.

Dintre marile vedete ale fotbalului mondial, ale căror echipe nu s-au calificat pentru turneul final al Cupei Mondiale 2022, pot fi amintiţi norvegianul Erling Haaland, egipteanul Mohamed Salah, suedezul Zlatan Ibrahimovic, italienii Giorgio Chiellieni şi Leonardo Bonucci sau columbianul James Rodriguez.

Care sunt grupele de la CM 2022

Numai opt echipe naționale au câștigat trofeul Cupei Mondiale. Este vorba de Brazilia (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), Germania (1954, 1974, 1990, 2014), Italia (1934, 1938, 1982, 2006), Argentina (1978, 1986), Franța (1998, 2018), Uruguay (1930, 1950), Anglia (1966) și Spania (2010).

Reclamă 4 / 0/3

Marea surpriză din preliminariile competiției FIFA a fost reprezentată de eliminarea Italiei din semifinalele barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Campioana europeană a fost învinsă dramatic de Macedonia de Nord, cu un gol înscris de Aleksandar Trajkovski în minutul 90+2.

„Grupa morții” de la Campionatul Mondial din 2022

Fără doar și poate, se anunță nebunie în grupa E, acolo unde fostele campioane Spania și Germania vor fi adversare. Situația s-a complicat și mai mult după ce a fost repartizată acolo și Japonia, reprezentativă care s-a calificat pentru a 7-a oară la rând la Cupa Mondială. La trei ediții, inclusiv în 2018, a trecut de faza grupelor.

Germania și Spania au mai fost adversare de 25 de ori. Nemții au 9 victorii, iar 8 meciuri s-au terminat la egalitate. Totuși, starurile lui Hansi Flick au o revanșă de luat după ce au suferit o adevărată umilință în ultimul meci direct. Spania a câștigat cu 6-0 în Nations League. Ferran Torres a reușit atunci un hat-trick istoric!

Cum arată traseul pentru Campionatul Mondial 2022

Meciul dintre marii rivali ai ultimului deceniu, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, nu va putea avea loc înainte de faza semifinalelor. Argentina și Portugalia ar putea să fie adversare chiar și în marea finală! Iată cum arată traseul din fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial.

Traseu CM 2022
Traseul din fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial din Qatar

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și