Închide meniul

CM 2022 | Pe cine mizează românii la Campionatul Mondial! Argentina s-a prăbuşit după dezastrul cu Arabia Saudită. Nici Brazilia nu e văzută mare favorită

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 noiembrie 2022, 12:07

CM 2022 | Pe cine mizează românii la Campionatul Mondial! Argentina s-a prăbuşit după dezastrul cu Arabia Saudită. Nici Brazilia nu e văzută mare favorită

Cei mai mulţi români mizează pe Germania la Campionatul Mondial

Profimedia

  • Pe cine mizează românii la Campionatul Mondial
  • Cei mai mulţi români mizează pe Germania

 

Pe cine mizează românii la Campionatul Mondial. Într-un sondaj realizat, cei mai mulţi dintre români au spus că Germania va câştiga Cupa Mondială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Românii mizează pe selecţionata Germaniei ca potenţială câştigătoare a Cupei Mondiale la fotbal care se desfăşoară în perioada 20 noiembrie-18 decembrie în Qatar, cea de-a doua favorită fiind reprezentativa Braziliei, se arată într-un sondaj Ipsos realizat la nivel global şi remis agerpres.ro.

Pe cine mizează românii la Campionatul Mondial

Astfel, 19% dintre românii intervievaţi au ales-o pe Germania ca învingătoare, 14% pe Brazilia, 13% pe Franţa şi 13% pe Spania. Doar 5% văd Argentina în postura de deţinătoare a trofeului la finele acestei ediţii.

Reclamă

La nivel mondial, dintre cei care au văzut, au citit sau au auzit despre turneu, 21% se aşteaptă ca Brazilia să fie echipa câştigătoare, 13% – Germania şi 10% – Argentina, respectiv Franţa. Cu toate acestea, estimările statisticienilor arată o curbă mult mai lină între ţările cu potenţial de câştig şi o mult mai puţin netă rată de favorabilitate pentru Brazilia faţă de următoarea clasată, Argentina, care nu a pierdut niciun meci de la precedenta Cupă Mondială. Cifrele sondajului au surprins şi această tendinţă: 73% dintre argentinieni sunt convinşi că ţara lor va câştiga – comparativ cu 66% dintre brazilieni. Mult mai puţini germani (23%) şi englezi (19%) cred că ţara lor va câştiga cupa anul acesta.

Sondajul realizat în 34 de ţări arată că mai mult de jumătate dintre adulţii intervievaţi intenţionează să urmărească meciurile de la Cupa Mondială FIFA 2022. Mai exact, la nivel global, 55% dintre adulţi spun că intenţionează să urmărească cel puţin o parte a competiţiei.

Reclamă

Intenţia de vizionare pentru CM 2022 este cea mai mare în Emiratele Arabe Unite (81%) şi Indonezia (80%). Dintre ţările care au o echipă naţională care concurează anul acesta, cel puţin trei din patru adulţi din Argentina, Arabia Saudită şi Brazilia intenţionează să urmărească cel puţin o parte din meciuri, faţă de doar unu din patru în SUA şi Canada. În ţările europene care au câştigat cel puţin o dată Cupa Mondială, intenţia de vizionare este la egalitate cu media globală în Spania, Italia (deşi echipa sa naţională nu s-a calificat anul acesta) şi Marea Britanie (care va avea două echipe care vor juca în Qatar – Anglia şi Ţara Galilor). Pe de altă parte, intenţia de vizionare este mai mică decât media globală în Germania (multiplă campioană mondială; 46%) şi chiar mult mai mică în Franţa (actuala deţinătoare a trofeului; 39%). Circa 50% dintre români spun că vor urmări CM FIFA 2022, ceea ce ne situează lângă ţări precum Spania (55%) sau Anglia (52%) – chiar dacă, spre deosebire de acestea, echipa României nu s-a calificat.

Dintre toţi adulţii intervievaţi în fiecare ţară (iar România are un profil asemănător), o medie de 41% declară că intenţionează să urmărească cel puţin o parte din Cupa Mondială la televizor, 20% – pe internet, 15% – pe un smartphone şi 7% – pe o tabletă.

Şi în acest an, în ciuda nenumăratelor discuţii politice din jurul Cupei Mondiale, vizionarea meciurilor este un eveniment social. Cei mai mulţi dintre cei care plănuiesc să se uite la meciuri intenţionează să facă acest lucru cu familia şi prietenii sau, într-o mai mică măsură, alături de colegii de serviciu. Prin comparaţie cu media globală, românii se pare că sunt mai puţin superstiţioşi (nu vor avea talismane norocoase) şi mai conştiincioşi (nu vor chiuli de la şcoală sau serviciu) – cel mai probabil, pentru că acest campionat nu are o miză pentru echipa României, de această dată.

Reclamă 4 / 0/3

Sondajul Ipsos s-a desfăşurat online în 34 de ţări, între 26 august şi 9 septembrie 2022, în rândul a 22.528 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 74 ani în Canada, Irlanda, Israel, Malaezia, Africa de Sud, Turcia şi Statele Unite, 20-74 ani în Thailanda, 21-74 ani în Indonezia şi Singapore şi respectiv 16-74 ani în alte 24 de ţări (inclusiv România). Dintre aceştia, un număr de 15.674 respondenţi au afirmat ca au văzut, citit sau auzit ceva despre Cupa Mondială FIFA 2022 şi au răspuns unor întrebări pe această temă.

A 22-a ediţie a Cupei Mondiale la fotbal se desfăşoară în Qatar în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022. Aceasta este prima Cupă Mondială organizată în lumea arabă şi a doua organizată în Asia după ediţia 2002 din Coreea de Sud şi Japonia. Turneul final din Qatar va fi ultimul care se va desfăşura într-un sistem cu 32 de echipe, numărul urmând să crească la 48 de selecţionate începând cu CM 2026 din SUA, Mexic şi Canada.

Echipa naţională a României nu s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar. România a participat la şapte ediţii ale Cupei Mondiale, 1930, 1934, 1938, 1970, 1990, 1994 şi 1998. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia 1994 din Statele Unite ale Americii, când a atins faza sferturilor de finală.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mario Zagallo
Fotbal extern • 6 ian., 9:55
Mario Zagallo, de patru ori campion mondial cu Brazilia, a murit la 92 de ani
Ianis Hagi vrea să îl "răzbune" pe Gică Hagi
Echipa naţională • 21 dec., 12:58
Ianis Hagi vrea să îl „răzbune” pe Gică Hagi. Planul uriaş pe care îl are: „Unul dintre cele mai tari meciuri din istorie!”
Mikaela Shiffrin a obţinut a 91-a victorie în Cupa Mondială de schi alpin
Alte sporturi • 9 dec., 17:36
Mikaela Shiffrin a obţinut a 91-a victorie în Cupa Mondială de schi alpin
Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă, după câştigarea Cupei Mondiale
Alte sporturi • 31 oct., 15:29
Springboks a avut o primire triumfală la revenirea acasă, după câştigarea Cupei Mondiale. Nebunie totală în Africa de Sud!
Ţara Galilor - Australia 40-6. Galezii s-au calificat în sferturile Cupei Mondiale
Alte sporturi • 25 sept., 9:13
Ţara Galilor – Australia 40-6. Galezii s-au calificat în sferturile Cupei Mondiale