Închide meniul

CM 2022 | Polonia – Arabia Saudită 2-0. Robert Lewandowski a început să plângă după ce a marcat primul său gol la un Campionat Mondial

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 noiembrie 2022, 16:48 / Actualizat: 26 noiembrie 2022, 18:02

CM 2022 | Polonia – Arabia Saudită 2-0. Robert Lewandowski a început să plângă după ce a marcat primul său gol la un Campionat Mondial

TVR

Sursa TVR

Polonia – Arabia Saudită 2-0. Starurile polonezilor, Robert Lewandowski şi Zielinski, au marcat golurile primei victorii a polonezilor la Mondialul din Qatar. Polonia are 4 uncte şi va juca în ultima etapă cu Argentina lui Lionel Messi. De cealaltă parte, Arabia Saudită va juca cu Mexic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La finalul primei repriză, la scorul de 1-0 pentru Polonia, Arabia Saudită a ratat un penalty. De asemenea, Polonia a lovit de două ori bara prin Milik şi Lewandowski.

Polonia a deschis scorul prin Zielinski, în minutul 39, care a înscis din pasa lui Lewandowski. Patru minute mai târziu Al Shehri a fost faultat în careu şi, după consultarea VAR, arbitrul brazilian Wilton Sampaio a dictat lovitură de la 11 metri. A executat Al Dawsari, dar Szczesny a apărat şutul jucătorului saudit.

Repriza secundă a adus ocazii de ambele părţi, însă cei care au marcat au fost polonezii, prin Lewandowski, în minutul 83.

CM 2022 Polonia – Arabia Saudită 2-0

Min. 90+7: FINAL DE MECI! Polonia a câştigat primul meci la Campionatul Mondial.

Reclamă

Min 78: GOOOOL Polonia! Lewandowski a înscris după o greșeală a saudiților.

Min. 66: Încă o bară pentru polonezi! Execuţia lui Robert Lewandowski a lovit bara.

Min. 63: Bară Polonia! Milik a reluat cu capul în transversală o centrare venită de pe partea stângă.

Reclamă 4 / 0/3

Min 45+1. Salem Al Dawsari a ratat penalty-ul! Szczesny a salvat miraculos. Mingea a ricoșat cu noroc la Al Breik, al cărui șut a fost blocat din nou de portarul polonezilor.

Min 45. Penalty pentru Arabia Saudită! Saleh Al Shehri a căzut în careul Poloniei după un duel cu Bielik. Arbitrul central a mers la monitorul VAR, apoi a arătat punctul cu VAR.

Min 40. GOOOOL Polonia! Piotr Zielinski a deschis scorul, cu un șut în forță din interiorul careului. Robert Lewandowski a fost omul cu pasa decisivă.

Min 1. A început meciul!

Echipele de start:

Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Krychowiak, Bielik – Milik, Zielinski, Frankowski – Lewandowski

Arabia Saudită: Al Owais – Abdullhamid, Al Amri, Al Boleahi, Al Breik – Al Malki – Al Najei, Kanno – Al Buraikan, Al Shehri, Al Dawsari

Reclamă

Pentru Arabia Saudită, a fost al doilea mare succes la Mondiale, după cel cu Belgia, din 1994. Acea victorie cu 1-0 rămâne singura împotriva unei echipe din Europa la Mondiale pentru saudiți.

Surpriza cu Argentina este cu atât mai mare cu cât Arabia Saudită înregistrase în trecut șapte eșecuri fără gol marcat, cel mai sever fiind cel cu Germania, 0-8 în 2002. Aceasta rămâne și cea mai mare diferență de scor la Mondial, în secolul 21.

Yasser Al-Shahrani a fost operat la pancreas, după ce a fost „zdrobit” de propriul portar

Yasser Al-Shahrani a fost operat la pancreas, după ce a fost „zdrobit” de propriul portar, în meciul Argentina – Arabia Saudită 1-2. Fundașul arab, de la Al-Hilal, a fost făcut K.O. de Mohammed Al Owais, în prelungirile meciului-șoc de la Campionatul Mondial din Qatar.

În urma accidentării teribile, Al-Shahrani s-a ales cu maxilarul rupt și mai multe oase ale feței fracturate. De asemenea, fundașul din Arabia Saudită a suferit și o hemoragie internă.

Yasser Al-Shahrani a fost transportat de urgență la un spital din Germania, cu un avion privat pus la dispoziție de Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman.

Starea lui Al-Shahran s-a complicat din cauza sângerării interne, fiindu-i afectate și unele organe. Potrivit publicației argentiniene tycsports.com, jucătorul de 30 de ani a fost operat la pancreas. Din fericire, Al-Shahrani a fost operat succes, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Scuzele lui Robert Lewandowski

Robert Lewandowski putea aduce trei puncte în meciul de debut al Poloniei la 2022, dar a ratat un penalty după aproape o oră de joc. A rămas 0-0, un scor care îi obligă pe europeni să câștige duelul cu Arabia Saudită.

„Am jucat inteligent și trebuia să câștigăm. Este greu pentru mine să accept că nu am făcut asta. Scuze pentru că v-am dezamăgit și mulțumesc pentru toate cuvintele de susținere. Continuă să luptăm pentru calificare”, a fost mesajul lui Robert Lewandowski, postat pe Facebook.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și