Închide meniul
Foto

CM 2022 | Violenţele au escaladat în Bruxelles, după Belgia – Maroc! Un jurnalist a fost atacat şi şase staţii de metrou au fost închise, după haosul creat de marocani

Viviana Moraru Publicat: 27 noiembrie 2022, 22:15 / Actualizat: 13 martie 2023, 22:01

Fanii maricani au creat haos pe străzile din Bruxelles, după Belgia - Maroc 0-2

Fanii maricani au creat haos pe străzile din Bruxelles, după Belgia - Maroc 0-2

Fanii maricani au creat haos pe străzile din Bruxelles, după Belgia - Maroc 0-2/ Colaj Profimedia

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ciuda victoriei Marocului, în faţa Belgiei, fanii africanilor au făcut prăpăd pe străzile din Bruxelles. Huliganii au incendiat o maşină şi două scutere, însă incidentele nu s-au oprit doar în capitală. Mai mulţi fani au declanşat haosul şi în Anvers, acolo unde 10 persoane au fost arestate de către autorităţi.

CM 2022 | Violenţele au escaladat în Bruxelles, după Belgia – Maroc

Autorităţile din Bruxelles au luat decizia de a închide şase staţii de metrou, după ce fanii marocani s-au dezlănţuit pe unul dintre bulevardele principale din Belgia. Această hotărâre a fost luată pentru a evita ca oamenii să aibă acces în zona în care a fost declanşat haosul.

Reclamă

Tot în Bruxelles, un jurnalist a fost atacat de către fani, în timpul unei transmisiuni în direct. Totodată, violenţele au apărut şi în alte oraşe din Belgia! În Anvers, mai mulţi huligani au fost reţinuţi de către poliţie, ca urmare a incidentelor create.

Reclamă

Poliţia a oferit declaraţii, prin purtătorul de cuvânt, care a prezentat detalii despre dezastrul creat de suporterii marocani.

„Zeci de oameni, unii echipaţi cu glugă, au iscat o confruntare cu poliţia, care a compromis securitatea publică. S-au folosit materiale pirotehnice, s-au aruncat cu proiectile, şi s-au iscat incendii pe drumurile publice. De asemenea, un semafor a fost distrus, cât şi o maşină.

Totodată, un jurnalist a fost rănit la faţă de artificii.Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene. O ambulanţă a fost, de asemenea, avariată”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bruxelles, citat de lesoir.be.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, conform aceleiaşi surse citate anterior, Prim-Ministrul Belgiei a reacţionat şi a condamnat acţiunile huliganilor marocani: „Fotbalul trebuie să fie o sărbătoare”.

Şi Ministrul de Interne al Belgiei a notat pe Twitter un mesaj cu privire la incidentele care au avut loc în Bruxelles: „Este trist să văd cum unii profiă de o situaţie pentru a crea revoltă violentă”.

Haos pe străzile din Bruxelles, după Belgia – Maroc 0-2

După Belgia – Maroc 0-2, s-a declanşat haosul pe străzile din Bruxelles! Fanii africanilor au incendiat o maşină şi mai multe scutere, fiind nevoie de intervenţia urgentă a forţelor de ordine.

Fanii Marocului au fost în centrul unor violenţe, pe străzile din capitala Belgiei. Conform presei internaţionale, suporterii au incendiat o maşină, cât şi două scutere staţionate, şi au aruncat cu torţe spre oamenii aflaţi pe stradă.

Poliţia s-a mobilizat imediat, şi au fost trimişi 100 de reprezentanţi ai forţelor de ordine pentru a calma spiritele încinse. Suporterii nu s-au liniştit nici măcar când poliţiştii au intervenit cu tunurile de apă, şi au început să arunce cu pietre spre aceştia. Mai mult decât atât, huliganii au devastat şi băncile de pe unul dintre bulevardele importante din Bruxelles.

Violenţele de pe străzile din Bruxelles au debutat încă de la startul partidei, însă acesteau au escaladat după fluierul final! În ciuda victoriei favoriţilor, huliganii marocani au fost greu de liniştit.

Chiar şi primarul din Bruxelles a intervenit, şi a transmis un mesaj prin care condamnă acţiunile violente ale fanilor marocani, de la finalul partidei de la Campionatul Mondial.

Reclamă

„Condamn cu tărie incidentele din această după-amiază. Poliţia a intervenit deja. Le recomand suporterilor să nu meargă în centrul oraşului. Poliţiştii vor face arestări”, a fost mesajul transmis de Philippe Close, edilul din Bruxelles, pe contul oficial de Twitter.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:00 Vestea proastă pe care a primit-o Ionuţ Radu, cu 3 luni înainte de startul EURO 2024! 9:36 Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul 9:03 FotoSuferinţă fără margini pentru Aryna Sabalenka! Tenismena şi-a pierdut tatăl şi iubitul la aceaşi vârstă, în condiţii similare! 8:52 Pilotul de Formula 1 care investeşte într-un club de fotbal! Pierre Gasly şi-a ales echipa 8:23 Mesajul trimis din arest de liderul galeriei Rapidului, după meciul cu Farul. „Bocciu”, apel la adresa ultraşilor 8:15 Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt: „Nu arătăm nici ca o echipă de Liga 2” 7:41 Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit 3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Brahim Diaz a ales între Spania şi Maroc! Pentru cine va evolua starul lui Real Madrid
Fotbal extern • 11 mart., 16:49
Brahim Diaz a ales între Spania şi Maroc! Pentru cine va evolua starul lui Real Madrid
Imaginile disperării, în finalul meciului Maroc - Africa de Sud 0-2, la Cupa Africii pe Naţiuni
AntenaPLAY • 31 ian., 8:54
Imaginile disperării, în finalul meciului Maroc – Africa de Sud 0-2, la Cupa Africii pe Naţiuni. Un fan plânge în hohote
Maroc - Africa de Sud 0-2
AntenaPLAY • 31 ian., 0:10
Maroc – Africa de Sud 0-2! Calificare dramatică a sud-africanilor! Hakimi, penalty ratat într-un moment crucial la Cupa Africii
Anderlecht - Genk
Fotbal extern • 24 dec., 20:16
Scandal uriaş în Belgia! S-a cerut rejucarea derby-ului: „Este singura decizie corectă”
Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024
EURO 2024 • 19 dec., 18:00
Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024. Veste incredibilă pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu