Închide meniul
NEWS ALERT

Eden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei, după dezastrul de la Campionatul Mondial. Mesajul emoționant al mijlocașului de 31 de ani

Dan Roșu Publicat: 7 decembrie 2022, 13:27

Eden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei, după dezastrul de la Campionatul Mondial. Mesajul emoționant al mijlocașului de 31 de ani

Eden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei

Eden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei / Profimedia Images

  • Eden Hazard a marcat 33 de goluri pentru națională
  • Hazard era internațional din 2008

Eden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei, după dezastrul de la Campionatul Mondial, acolo unde ”Diavolii Roșii” nu au reușit să treacă de faza grupelor. Mijlocașul de 31 de ani a oficializat despărțirea printr-un mesaj emoționant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”O pagină se închide azi. Vă mulțumesc pentru toată dragostea. Vă mulțumesc pentru sprijinul total. Vă mulțumesc pentru toată fericirea împărtășită din 2008 până acum.

Eden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei, după dezastrul de la Campionatul Mondial

Am decis să pun capăt carierei mele internaționale. Urmașii sunt pregătiți. Îmi va fi dor de voi”, a scris Hazard, pe contul personal de Instagram.

Reclamă
 
Vezi această postare pe Instagram
 
O postare distribuită de Eden Hazard (@hazardeden_10)

Hazard a fost internațional belgian în perioada 2008-2022, în care a marcat 33 de goluri în 126 de meciuri. El a făcut parte dintr-o generație de exceptie a belgienilor, alături de Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois sau Romelu Lukaku.

Reclamă

Cea mai mare performanță a lui Hazard alături de națională a fost locul 3 de al CM din Rusia. În meciul pentru bronz, Hazard a și marcat un gol în poarta Angliei, pe care Diavolii au învins-o cu 2-0.

Roberto Martinez și-a anunțat despărțirea de naționala Belgiei

Roberto Martinez și-a anunțat despărțirea de naționala Belgiei, după ratarea calificării în optimile Campionatului Mondial din Qatar. Tehnicianul spaniol a explicat că ar fi luat această decizie chiar dacă „deveneam campioni mondiali”.

Roberto Martinez mai avea contract cu Federația Belgiană de Fotbal până la finalul acestui an. După remiza cu Croația, ibericul a anunțat că și-a luat la revedere de la jucătorii săi și staff-ul tehnic și va pleca de la cârma naționalei.

Reclamă 4 / 0/3

„Acesta a fost ultimul meu meci la naționala Belgiei. Nu mai pot continua. Mi-am luat rămas bun de la jucători și staff. Oricum aș fi plecat, indiferent de ceea ce s-ar fi întâmplat, chiar și dacă deveneam campioni mondiali. Decizia era luată înainte de Cupa Mondială”, a spus Roberto Martinez, după Croația – Belgia 0-0.

Roberto Martinez a preluat naționala Belgiei în august 2016 și a condus-o în 79 de meciuri. 56 de victorii, 13 remize și 10 înfrângeri sunt cifrele înregistrate de „Diavolii roșii”, cu ibericul la conducere.

Cu Martinez pe postul de selecționer, Belgia a participat la 3 turnee finale: Campionatul Mondial din 2018, unde a încheiat pe locul 3, la Euro 2020, unde s-a oprit în sferturi, și la Mondialul din acest an, unde n-a reușit să treacă de grupe.

Belgia nu mai fusese eliminată în faza grupelor de la Campionatul Mondial din 1998.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:06
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024. Cum arată cotele
Ghinion teribil pentru Thibaut Courtois! Ratează restul sezonului după ce a suferit o nouă accidentare
Fotbal extern • 19 mart., 19:16
Ghinion teribil pentru Thibaut Courtois! Ratează restul sezonului după ce a suferit o nouă accidentare
De ce nu a reușit Eden Hazard să se impună la Real Madrid
Fotbal extern • 3 feb., 13:25
De ce nu a reușit Eden Hazard să se impună la Real Madrid. Belgianul, despre lupta cu kilogramele în plus: „Grătare, vin roșu..”
Anderlecht - Genk
Fotbal extern • 24 dec., 20:16
Scandal uriaş în Belgia! S-a cerut rejucarea derby-ului: „Este singura decizie corectă”